gelişmeyen yavrular

alperen1903

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
tadik
öncelikle herkese merhabalar sizlere danısmak istediğim konu bir yuvada 5 yavru çıkıyor bnunların 1 2 en fazla 3ü gelişiyor yanlız diğerleri sıska ve gelişmiyor bu bazen bir yuvanın tamamında da meydana gelebiliyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim siteden çok arastırdım baktım çoğu şeyi denedim ama olmadı sorun devam ediyor

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ku$lari ilk önce e$e vermeden bu sürece hazirlamak gerekir !
Yani tetikleyici yemlerle degil, ku$larin hormonal durumu mühimdir, ... tabi yedigi yemde ister istemez yansiyordur organizmasina !
Her yem ayni yem degildir, ismi hernekadar yem olsada  8)
Ve birinin yedigini digeri yemez, onun sevdigini digeri sevmez, ...

Bu ku$lar bakabildigi kadar yumurta yapar, ve bende 6 ile 12 arasi yavru oluyor, ve hepside cikiyor yuvadan !
Bazende 6 veya 8 yavrusu olanada, diger yuvadan yavru aktarim diyorum, fakat yapmiyorum !!!
Kursaklari dolu olanlari yemleme esnasinda, yani yavrular yeme dilenirken cikarin, ki, geli$mede geri kalanlar bari doyasiya yem alabilsinler !
Büyük ku$lar, ebeveynlerden yem dilerken dirseklerini iyi kullanirlar, ve zayif kalanlar bu durumda eli ve kursagi bo$ kalanlar olur !
Yani ebeveynlere en isarli BEN BEN BEN diyenler, genelde kursagi tez dolanlardir !!!
Yuvadan cikma a$amasindada, büyük kücük karde$e, kücük olanda büyügüne yem kusar, ... en azindan bende böyle, ...

Yumurtalari ba$ka yuvadanmi eklediniz ?
Bazen yumurta kaydirmakta dogru degildir, cünkü bazi di$iler, ne ba$ka yumurta, nede ba$ka yavru kabúl eder, ve acimasizca onlara kiyar !!!
Hani herkesten üvey anne veya baba olmaz, hatda bazende insanlar öz yavrularina nasil kiydiklarini kendiniz görüyorsunuzdur haberlerde, ... hayvan alemi vah$idir fakat insanlara ne demeli, ...

Ku$larinizin vardir bir sorunu, ...
Ku$larin ve ko$ullarin resmi daha isabetli yorum yaptirabilir, ... ya acemiler, yada bitkin ve hazir degil, ... ve bence beslenmede sorun var, ...

alperen1903

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
tadik
bendeki sıkıntı kursaklar dolu oluyor ana baba yediriyor bakıyor gelişmeyen yavrular bir süre sonra kursakları dolu şekilde ölüyor

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Resim yükliyebilirseniz iyi olur !
Oksijen eksikligi olabilir, cünkü folluk a$iri nemleniyor ise, di$kinin icerde olu$turdugu a$iri gazda ku$lari kustururda, havasizda birakir !
Yem yiyebilen ve kur$agi dolu ölen tuhafdir, ...  confusedtw
Yavrular kac haftalik ?

alperen1903

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
tadik
2 haftalıkken ölüyor genel olarak ama daha erkan yada daha gec ölenlerde oluyor

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Yani tahmin ettigim sürecte, ... tügler cikmaya yakin zamanda !
Zaten tügleri belli ölcüde cikmi$ olanlar " genelde " hayata tutunurlar !
Sizinkiler yari tüglü yari ciplak ölüyorsa, ko$ullarda arayin sorunu !

RESIM yükleyinde daha net cevap verebilelim !!!
Ku$larin kacinci kuluckasi ???
Ard arda yani ?  confusedtw

Salih Altın

Yeni Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
Altın
Gelişmeyen yavrular dışkılara daha yakın oluyor ve bulaşanlar yavrunun dışkı yapmasını engelliyor olabilir diye düşünüyorum