Ku$lari ilk önce e$e vermeden bu sürece hazirlamak gerekir !
Yani tetikleyici yemlerle degil, ku$larin hormonal durumu mühimdir, ... tabi yedigi yemde ister istemez yansiyordur organizmasina !
Her yem ayni yem degildir, ismi hernekadar yem olsada 8)
Ve birinin yedigini digeri yemez, onun sevdigini digeri sevmez, ...
Bu ku$lar bakabildigi kadar yumurta yapar, ve bende 6 ile 12 arasi yavru oluyor, ve hepside cikiyor yuvadan !
Bazende 6 veya 8 yavrusu olanada, diger yuvadan yavru aktarim diyorum, fakat yapmiyorum !!!
Kursaklari dolu olanlari yemleme esnasinda, yani yavrular yeme dilenirken cikarin, ki, geli$mede geri kalanlar bari doyasiya yem alabilsinler !
Büyük ku$lar, ebeveynlerden yem dilerken dirseklerini iyi kullanirlar, ve zayif kalanlar bu durumda eli ve kursagi bo$ kalanlar olur !
Yani ebeveynlere en isarli BEN BEN BEN diyenler, genelde kursagi tez dolanlardir !!!
Yuvadan cikma a$amasindada, büyük kücük karde$e, kücük olanda büyügüne yem kusar, ... en azindan bende böyle, ...
Yumurtalari ba$ka yuvadanmi eklediniz ?
Bazen yumurta kaydirmakta dogru degildir, cünkü bazi di$iler, ne ba$ka yumurta, nede ba$ka yavru kabúl eder, ve acimasizca onlara kiyar !!!
Hani herkesten üvey anne veya baba olmaz, hatda bazende insanlar öz yavrularina nasil kiydiklarini kendiniz görüyorsunuzdur haberlerde, ... hayvan alemi vah$idir fakat insanlara ne demeli, ...
Ku$larinizin vardir bir sorunu, ...
Ku$larin ve ko$ullarin resmi daha isabetli yorum yaptirabilir, ... ya acemiler, yada bitkin ve hazir degil, ... ve bence beslenmede sorun var, ...