Gıda, Tarım ve Hayvanlık Bakanlığı'nın yeni ev ve süs hayvanları yönetmeliği

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Gerçekten çok yararlı dikkat edilmesi gereken bir haber teşekkürler.

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Arkadaşlar işi ciddiye almışlar yürürlüğe giren yönetmeliği baştan sona inceledim üretimde en rahat şartlar! kuş üreticilerinde gözüküyor

Kuş üretim yerleri

MADDE 10 - (1) Kuş üretim yerlerinin, aşağıdaki özelliklere sahip olması zorunludur.

a) Üretim yerlerinde; veteriner hekim odası, duş, depo, tuvalet, hayvan karantina ünitesi, üretim üniteleri, hayvanların yiyeceklerinin hazırlandığı bölüm ve temizlik ünitesi bulunur.

b) Üretim için kafesler zeminden ve tavandan 30 cm uzaklıkta ve kafes düzenekleri arasında koridor şeklinde en az 100 cm mesafe bulunur.

hadi hakkımızda hayırlısı olsun...

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ahmeterol' Alıntı:
b) Üretim için kafesler zeminden ve tavandan 30 cm uzaklıkta ve kafes düzenekleri arasında koridor şeklinde en az 100 cm mesafe bulunur.
kafesler arası 1 metre 10 kafes desen 10 m2 yer lazım kuştan kasıt devekuşumu acaba :)

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Ömer ADAM' Alıntı:
kafesler arası 1 metre 10 kafes desen 10 m2 yer lazım kuştan kasıt devekuşumu acaba :)

bunada el attılar hadi bakalım üreticilerin kökünüde kururturlar yakında şekerpancarı pirinç işine döner belli miktarda üretim gerisini yurt dışından alacağız diye ambargo koyarlar maksat yurt dışına kazandırmak ya gerçektende hakkımızda hayırlısı olsun 

ilkerözkara

Takipçi Üyemiz
Adı
İLKER
Soyadı
ÖZKARA
yurtdışındaki üreticilerin kümesleri gibi yapmak istiyolar ama o adamlar bunu zevk için yapıyor.bizim çoğumuz ticaret için.peki aynı şartları istiyolarsa onlarla aynı seviyeye getirsinler insanları.kişi başına düşen gelir onlarla aynı seviyede olursa bizde onları yapabiliriz.bizim aldığımız maaş kuşların bir aylık mama ve yem parası.orada insanları böyle işlere teşvik etmek için devletleri çoğu şeyi ücretsiz veriyor... bizimkilerde taş koymak için elinden geleni yapıyorlar...