Göğüs bölgesinde şişlik

suleagun

Yeni Üyemiz
Adı
Sule
Soyadı
Agun
Merhaba arkadaşlar. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi kuşumun sağ tarafında bir şişkinlik var. Bir anda oluştu. Elimle kontrol etmeye çalıştım ama elime bir sertlik gelmedi. Tabii %100 eminim diyemem ama tümör olduğunu düşünmüyorum. Yemesinde, içmesinde veya dışkısında hiçbir sorun yok.
Uzun süredir nefes alma sıkıntıları vardı (kuyruk sallama, hırıltı gibi) ama içinde okaliptüs olan bir vitamin + antibiyotik sayesinde bunlardan kurtulduk birkaç ay önce.  Bir haftadır yine halsizleşmeye başladı, hapşuruyor, her gün olmasa da kusar gibi ve boğazında bir şey tıkalı kalmış gibi hareketler yapıyor ve bu şişlik çıktı. Hava kesesi iltihabı olabileceği söylendi bana. Ne yapmak gerekir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dipnot olarak şunu ekleyeyim, kuş yaklaşık 4 senedir bizimle ve 3 kez antibiyotik kullanmak zorunda kaldı. Artık mecbur kalmadıkça kullanmak istemiyorum. Bunu düşünerek tedavi önerilerinde bulunursanız memnun olurum.

Ekli dosyalar

Caner1806

Üyemiz
Adı
caner
Soyadı
çetin
konu hakkında bilgisi olan üstatlar bilgi verecektir benim tavsiyem kuşunuzu veteriner hekime gösteriniz hastalığın teşhisini tam bilirseniz eğer antibiyotiksiz bir tedavi yöntemi varsa daha net bilgi alırsınız.

suleagun

Yeni Üyemiz
Adı
Sule
Soyadı
Agun
Yaşadığım yer küçük olduğu için sadece bir tane veteriner var burada ve o da anlayamadı. Eğer antibiyotik kullanmadan geçmeyecek ise mecbur kullanacağız.
Yardımcı olabilecek bilgili birinden cevap bekliyorum

suleagun

Yeni Üyemiz
Adı
Sule
Soyadı
Agun
Yardımcı olabilecek biri yok mu gerçekten?

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Kist veya lipom gibi geldi bana Bı Ayhan abiyede danisin kuşta bı halsizlik vs bişey yoksa sağlığını etkilemiyorsa sorun olmaz zaman zaman insanlarda da oluyor

suleagun

Yeni Üyemiz
Adı
Sule
Soyadı
Agun
Bahsettiğiniz kişinin profilinin linkini atabilir misiniz?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Şule AGUN' Alıntı:
Bahsettiğiniz kişinin profilinin linkini atabilir misiniz?
Bu tarz ani gelişen şişkinliklerde ben de Onur Bey gibi kist veya yağ bezesinden şüpheleniyorum. Makrol diye bir antibiyotik var. Şurup yapılamak için toz halinde satılıyor eczanelerde, ama antibiyotik olduğundan çocuklara yazılıyor. O tozu bulursanız alın. Ama suyla sadece suluğa katarken sulukta karıştırın şişede toz olarak beklesin. 15 gün suluğuna yarım çay kaşığı karıştırın. hergün tazeleyin. 15 gün uygulayın geçmezse kesin ve 3 gün multivitamin ve 3 gün probiyotik verin.
Geçmiş olsun.

suleagun

Yeni Üyemiz
Adı
Sule
Soyadı
Agun
Çok teşekkür ederim. Hangi multivitamini ve probiyotiği önerirsiniz? Multivitamin olarak Sera vitamin plus v uygun mudur? Bu şişlik geçmezse sonunda kuşun ölme ihtimali var mı acaba yoksa yaşamına devam edebilir mi?
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Bu tarz ani gelişen şişkinliklerde ben de Onur Bey gibi kist veya yağ bezesinden şüpheleniyorum. Makrol diye bir antibiyotik var. Şurup yapılamak için toz halinde satılıyor eczanelerde, ama antibiyotik olduğundan çocuklara yazılıyor. O tozu bulursanız alın. Ama suyla sadece suluğa katarken sulukta karıştırın şişede toz olarak beklesin. 15 gün suluğuna yarım çay kaşığı karıştırın. hergün tazeleyin. 15 gün uygulayın geçmezse kesin ve 3 gün multivitamin ve 3 gün probiyotik verin.
Geçmiş olsun.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Kuşunuzun bu şişlikten dolayı kısa vade de öleceğini düşünmüyorum. İlerleme olursa belki.
Aşağıda youtube kanalımın linki var.Vitamin ve probiyotik uygulama videoları ve detaylı anlatımları var. Oradan izleyerek uygulama yapabilirsiniz.
Kullandığınız markayı da multivitamin olarak kullanabilirsiniz.

suleagun

Yeni Üyemiz
Adı
Sule
Soyadı
Agun
Acil yardımcı olur musunuz kuşum bir günde çok kötüleşti, ağzından köpük çıkıyor, nefes almaya çalışır gibi kanatlarını açıyor ve kusma hareketleri yapıyor, sesi iyice kısıldı ve tüm gün bir şey yemedi

suleagun

Yeni Üyemiz
Adı
Sule
Soyadı
Agun
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Kuşunuzun bu şişlikten dolayı kısa vade de öleceğini düşünmüyorum. İlerleme olursa belki.
Aşağıda youtube kanalımın linki var.Vitamin ve probiyotik uygulama videoları ve detaylı anlatımları var. Oradan izleyerek uygulama yapabilirsiniz.
Kullandığınız markayı da multivitamin olarak kullanabilirsiniz.
Nidazol 250 tabletlerden alıp bir tanesini 1 litrelik suda erittim ve kuşa içirdim. Günde 3 kere 10 gün boyunca içirmeyi planlıyorum, doğru mudur? Hemen sonra söylediğiniz gibi multivitamin ve probiyotik takviyesi yapacağım ölmezse inşallah :( videolarınızı izledim fakat ben probiyotiği satın almayı tercih ederim. Hobi floraplus vs. hangisini önerirsiniz?

suleagun

Yeni Üyemiz
Adı
Sule
Soyadı
Agun
Kuşum öldü arkadaşlar. Yağ bezesi değilmiş demekki. Yinede sağolun.