Gök Mavi Spangle Dişi x Opal Yeşil Erkek Eşlemesi ve Yavrular

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Elinize sağlık hocam. Ben deneme amaçlı Anne babası mavi yeşil olan bir normal yeşil erkek ile, anne babası albino lutino olan bir opal yeşil dişi eşledim. Genetik çeşişitlilik sonucu yavrularda yeşil dışında renkler de alıp alamayacağımı merak ediyorum. Sizin fikriniz nedir?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Hakan Bey,
Normal Yeşil, Normal Mavi Erkek ve dişilerinizin ve Eğer erkekte taşıyıcılık var ise Albino ve Lutino dişilerin gelme ihtimali var görünüyor. Yalnız Albino, Lutino saf kuş olarak bilinmektedir. Sizin önceki eşlemenizde albino Lutino olmayıp Çift Faktör Spangle, veya Soluk Renk düz renkli kuşlar olabilir mi?. Zira Albino Lutino eşlemesinden; ki ben yapmam, genellikle Albino ve Lutinolar gelmektedir ancak soy küçülmektedir.

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Hakan Bey,
Normal Yeşil, Normal Mavi Erkek ve dişilerinizin ve Eğer erkekte taşıyıcılık var ise Albino ve Lutino dişilerin gelme ihtimali var görünüyor. Yalnız Albino, Lutino saf kuş olarak bilinmektedir. Sizin önceki eşlemenizde albino Lutino olmayıp Çift Faktör Spangle, veya Soluk Renk düz renkli kuşlar olabilir mi?. Zira Albino Lutino eşlemesinden; ki ben yapmam, genellikle Albino ve Lutinolar gelmektedir ancak soy küçülmektedir.
Ayhan hocam şöyle benim eşlemem  düz yeşil erkek ile opal yeşil dişi fakat erkeğin anne baba düz yeşil ve düz mavi. Dişinin  ise albino ve lutinodur. Benim sorum bu iki yeşil kuşun yavrularında ki albino lutino ve ya mavi taşıyıcı olma ihtimalleri nedir?

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Mavi ve Yeşil yavrular olacaktır. Ama yeşil daha fazla gelecektir. Dişilerde cinsiyete bağlı taşıyıcı gen olmuyor. Yani Teksas Kahverengi, Opal, Albino Lutino v.b. Yine söylüyorum. Erkek tarafında daha önceden bilinmeyen bir taşıyıcılık varsa Albino Lutino gelebilir. Erkek te yoksa Albino Lutino gelmeyecektir.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Dişi Muhabbette sürpriz yapmış. Yumurtlamış bugün. Maşaallah.