Gökkuşağı mutasyonları

Serdar SÜRKECÜ

Uzman Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Sirkeci
Genlerden bir tanesini ne kadar sade tutarsan çıkan kanda da o kadar temiz bir rainbow yavru alma ihtimalin yükselir. rainbow-mavi/yeşil, rainbow-spangle'lar gibi çaprazlamarda rainbow yavru alma ihtimali düşeceği gibi bozuk bir rainbow verme ihtimalide yükselecek, rainbow - rainbow eşleşmesinde renk ve desenler çoğalacaktır. Lutino - rainbow eşleşmesinde daha güzel modeller çıkacaktır.

bilaldeg

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.fotokritik.com
Adı
bilal
Soyadı
değirmenci
Serdar SİRKECİ' Alıntı:
Genlerden bir tanesini ne kadar sade tutarsan çıkan kanda da o kadar temiz bir rainbow yavru alma ihtimalin yükselir. rainbow-mavi/yeşil, rainbow-spangle'lar gibi çaprazlamarda rainbow yavru alma ihtimali düşeceği gibi bozuk bir rainbow verme ihtimalide yükselecek, rainbow - rainbow eşleşmesinde renk ve desenler çoğalacaktır. Lutino - rainbow eşleşmesinde daha güzel modeller çıkacaktır.
Teşekkürler Serdar, kuş sayısını biraz arttrıma imkanım olduğunda bu tarz bir çift de düşünüyorum, bakalım kısmet, senin rainbow yavrularından birine talib oluruz artık kısmetse .) Renk çalışmak keyifli görünüyor..

Serdar SÜRKECÜ

Uzman Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Sirkeci
Tabiki Bilal sen sayı çoğaltmaya hazır olduğunda bi çalışma yaparız, ingiliz lutino yavrularımıda rainbow eşlemelerinde kullanmayı düşünüyorum zaten sanada bir çift hazırlarız hazır olduğunda.

Bu çiftte sevgili turhan ve serdar arkadaşlarımın rainbowu kısmetse yavrularından benim üretimhanemdede olacak.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Serdar SİRKECİ' Alıntı:
Tabiki Bilal sen sayı çoğaltmaya hazır olduğunda bi çalışma yaparız, ingiliz lutino yavrularımıda rainbow eşlemelerinde kullanmayı düşünüyorum zaten sanada bir çift hazırlarız hazır olduğunda.

Bu çiftte sevgili turhan ve serdar arkadaşlarımın rainbowu kısmetse yavrularından benim üretimhanemdede olacak.

Maşallah ya çok güzeller. Renklerin uyumu mükemmel. Rabbim sen nelere kadirsin.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Lutino - Mavi ( normal ) ve Lutino - Yeşil ( normal ) eşleşmesinde şansımı bir deneyeceğim.Bakalım çıkan yavrular nasıl olacak?

Rainbow yavrulardan direk olarak almak istersek mesela kargo işlemi çok sorun oluyor mu?

Kadir26

Yeni Üyemiz
Adı
Kadir
Soyadı
Akdemir
Merhabalar, bu da benim Rainbow Erkeğim, Dişisi Albino olduğu için yavruları Yellow Face Mavi Parçalı oluyor..Daha Rainbow yavru alamadım.. Şimdi 4 Yavrusu var 10 günlük.. Bu seferde Rainbow yavru çıkmazsa Lutino Dişi ile eşleyeceğim..

<script src='http://img811.imageshack.us/shareable/?i=dsc04309e.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
<script src='http://img222.imageshack.us/shareable/?i=dsc04310i.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

<script src='http://img814.imageshack.us/shareable/?i=dsc04305d.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Rainbow yavru almak için çalışmak güzel.Ancak iyi eşleşen çifti de rainbow yavru almak için bozmak lükstür bence.Alman mühendislerin de söylediği gibi: "Çalışan motoru kurcalamayacaksın".

Çok güzel bir erkek muhabbetiniz var.İnşallah daha bol bol yavru alırsınız.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Ekrem Aykut BAL' Alıntı:
Rainbow yavru almak için çalışmak güzel.Ancak iyi eşleşen çifti de rainbow yavru almak için bozmak lükstür bence.Alman mühendislerin de söylediği gibi: "Çalışan motoru kurcalamayacaksın".

Çok güzel bir erkek muhabbetiniz var.İnşallah daha bol bol yavru alırsınız.

+1

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
Ben bu konuyu biraz araştırım yabancı sitelerde ve gökkuşagı çıkarmak hakikaten zor iş ve sene ve sabır isteyen bir şey ve en abaştan sağlam kan kuşlar gereklidir. ilk başta  yeşil ve mavi eşleştirerek  ilk sarı yüz  alınıyor  opal alınıyor ve bunu yyine mavi  ile eşleştirip  kanda baskınlık kuruluyor ve sonra yine yeşille çiftleştiriyor diye anladım  ve sonra  lutino ile yine çiftleştiriliyor sonuç artık ne olur bilemem buda yaklaşık 4 seneye maal oluyor  ve ekstradan  rainbow rainbow çiftinde düzgün rainbow çıkmadıgını söylüyorlar. Doğru yalnış bir şekilde anlamaya  çevirmeye çalıştım kafamda  ama bende koydum kafaya yapmayı düşünüyorum ama  buradaki değerli üretici arkaadaşlardan sağlam kan kuşları aldıktan sonra ...