Goldian Finch lerim öldü...

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Hafta sonu Feshane den aldığım 2 çift Goldian Finch çiftimin 1 erkek-1 Dişisi ertesi gün öldü.

Bulundukları yerde 35 TK muhabbette var.Resimde sol yuvalıktaki SARI ile sağ yuvalıkta bulunan soldaki (her iki yuvalıktada sol taraftaki kuşlar) kuşlar.Alırken ve yuvalıklara koyarken gayet neşeliydiler, bir süre izledim, yem yemelerinde su içmelerinde de sorun olmadı.

Uploaded with ImageShack.us

Yer değişikliği , stres v.s başka bir sebebi varsa bilmek isterim.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Kanaryaların strese girince intahar ettiklerini duymuştum bunlardada varmıdırki öyle bi şey.
İnşallah son olur

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
Geçmiş olsun.
Goldian Finchler hakkında pek bilgi sahibi değilim ama ustalar cevap verecektir.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Gürkan bey çok geçmiş olsun, öncelikle uğraştığımız şey bir canlıdır her zaman ne olduğunu anlamak mümkün olmayabiliyor bir bakmışsınız herşey normalken hepsi ölmüş bu tarz şeyleri hepimiz yaşıyoruz. Anlattığınız şekilde ölmelerinin tek sebebi viral kaynaklı bir hastalıktır diye düşünüyorum. Görmeden birşey söylemek zor vücudu iyice kontrol edip dışkılarını analiz etmek gerekir. Kursaklarını kontrol etmek gerekirse keserek açıp bakmak gerekebilir. Bu yüzden burdan size net bi cevap verebilcek kişinin olduğunu hiç sanmıyorum. Tavsiyem siz yinede muhabbet kuşlarınızı finchlerden uzak tutunuz. Tekrar geçmiş olsun.

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Asel ÖZTEKİN' Alıntı:
Gürkan bey çok geçmiş olsun, öncelikle uğraştığımız şey bir canlıdır her zaman ne olduğunu anlamak mümkün olmayabiliyor bir bakmışsınız herşey normalken hepsi ölmüş bu tarz şeyleri hepimiz yaşıyoruz. Anlattığınız şekilde ölmelerinin tek sebebi viral kaynaklı bir hastalıktır diye düşünüyorum. Görmeden birşey söylemek zor vücudu iyice kontrol edip dışkılarını analiz etmek gerekir. Kursaklarını kontrol etmek gerekirse keserek açıp bakmak gerekebilir. Bu yüzden burdan size net bi cevap verebilcek kişinin olduğunu hiç sanmıyorum. Tavsiyem siz yinede muhabbet kuşlarınızı finchlerden uzak tutunuz. Tekrar geçmiş olsun.
Muhabbetlerin finch lere ne tür bir zararı olabilir ?

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Muhabbetlerin finchlere değil, eğer finchlerde salgın söz konusuysa muhabbetlere çok rahat bir şekilde geçebilir.

Refik Türk

Takipçi Üyemiz
Adı
Refik
Soyadı
Türk
Sevgili Gürkan selam öncelikle kuşlarının ölümüne. üzüldüm .
Fakat bunun hastalıkla falan alakası yok aldığın gündeki soğuk hava bile ölümleri için yeterli sebeptir çok narin hayvanlardır.
geçmiş olsun...

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
arkadaşım geçmiş olsun bence kalp krizi geçirmiştir çünki yolculağa dayanabiliyor yavruluğundan beri seyehate alışkın olmadıklarından seyehat esnasındaki olaylar onlara yabancı geliyor ve aynen mevta arkadaşım güvercin besliyor arada bir gidip yemliyoruz seyrediyor kahve fincanına uzanınca hayvanlar çok acayip ürküyorlar bende var devamlı açık serbest uçuyorlar top atsan umurlarında değil  bilmem böyledir umarım mikrobik değildir sonradışarıdan()karantina süreci herkese göre değişir) aldığın kuş yada  canlıyı vs kümese sokma slm