GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM ABİLERİM

talip tekedereli

Yeni Üyemiz
tecrübeli abilerimizden görüş ve öneri bekliyorum. 4 aydır birlikte olan çiftimden hala tık yok. bakımlarını aksatmadan yapıyorum ama henüz yumurta sevinci yaşayamadım. cici kuş (mavi olan) 1 senedir bende. 4 ay önce erkek kuşu aldık ( bünyamin). anlaşmalırında bir sorun yok. erkek dişiyi her durumda besliyo, kur yapıyo ama sonuç yok. dişinin ceresi sürekli koyu kahveregi. erkeğin ırkı farklı olduğundan ceresinden durumunu anlayamadım. yüklediğim resimden yardımcı olursanız sevinirim. evde tek üretimin zor olduğunu biliyorum ama şartlar şimdilik bunu öngörüyo. görüş ve önerilerinizi bekliyorum. http://t1308.hizliresim.com/1d/w/rzyn7.jpg

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
SABAH ERKEN SAATLERDE KUŞ ÇİFTLEŞME SESLERI DINLETEBILIRSIN
TEK ÇİFT İLE ÜRETİM BIRAZ ZOR OLUR

talip tekedereli

Yeni Üyemiz
ZORLUĞUN FARKINDAYIM AMA EVDE ANCAK TEK ÇİFT BAKABİLİYOZ. ÜSTAD RESİME BAKABİLDİNMİ. DİŞİ VE ERKEĞİN CERELERİNE. 

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Murat KARAYEL' Alıntı:
SABAH ERKEN SAATLERDE KUŞ ÇİFTLEŞME SESLERI DINLETEBILIRSIN
TEK ÇİFT İLE ÜRETİM BIRAZ ZOR OLUR
Murat bey. Bu nasıl bir öneridir. Kuşlardan bahsedilirken siz kuş çiftleşme seslerinden bahsetmişiniz bunun yerine arkadaşa daha yardımcı olabilecek önerilerde bulunsanız iyi olmazmı.

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Murat arkadaşın söylediklerine ek olarak, eğer başka çift ve çiftler beslemeye müsait bir ortamınız yoksa kafesin her iki kenarına dışardan büyük aynalar koyarsanız belki kendilerini daha kalabalık bi ortamda hissetmelerine yardımcı olmuş olursunuz, Ben bu yöntemi şahsen denemedim bu sadece aklıma gelen bi öneri niteliğindedir, İllaki yapın kesin bi sonuç alırsınızda demiyorum, siz olabildiğince onları kendi hallerine bırakın Talip bey, Ev ortamında malesef bi çiftle yavru almak pek kolay olmuyor, ayrıca kuşların ceresine çok takılmayın bende ceresi beyaz kuş var gün itibari ile 3. yumurtasını yaptı, inşallah kuşlarınızdan bolca yavru alırsınız, iyi günler.

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
İsmail İLERİ' Alıntı:
Murat bey. Bu nasıl bir öneridir. Kuşlardan bahsedilirken siz kuş çiftleşme seslerinden bahsetmişiniz bunun yerine arkadaşa daha yardımcı olabilecek önerilerde bulunsanız iyi olmazmı.
ARKADAŞIN BAŞKA KUŞ ALACAK DURUMU YOK GALIBA O YÜZDEN BUNU DEDIM
AYRICA KUŞLARIN CERESINE ÇOK TAKILMAYIN
BENIM ÖNERİM BU BAŞKASINI SEN BUL ARKADAŞIM

talip tekedereli

Yeni Üyemiz
Murat KARAYEL' Alıntı:
ARKADAŞIN BAŞKA KUŞ ALACAK DURUMU YOK GALIBA O YÜZDEN BUNU DEDIM
AYRICA KUŞLARIN CERESINE ÇOK TAKILMAYIN
BENIM ÖNERİM BU BAŞKASINI SEN BUL ARKADAŞIM
OLAY BAŞKA KUŞ ALMA MESELESİ DEĞİL ARKADAŞLAR. KUŞLARI DEĞİŞTİRMEK İSTEMİYORUM. İLK GÖZ AĞRISI. KUŞLARI SEVİYORUM. DİŞİ KUŞ TEK İKEN ÇOK HAREKETLİYDİ. ŞİMDİ HAREKETLİLİĞİ AZADI. TEK AYAK UYUYO AMA DÜŞTÜ DÜŞECEK. RESİMDE OLDUĞU GİBİ. SAĞLIĞI YERİNDE. ERKEK KUŞ SÜREKLİ ÖTÜYOR, KUR YAPIYOR VE BESLİYOR. KORUMA İÇ GÜDÜSÜ ÜST SEVİYEDE.
http://m1308.hizliresim.com/1d/w/s04yf.jpg
http://o1308.hizliresim.com/1d/w/s050h.jpg
KAFES DÜZENİ VE DİŞİ KUŞUN DİNLENME RESİMLERİ.

HaLıL Ay

Üyemiz
Adı
Halıl
Soyadı
Ay
Talip Bey herşey sabır işi bence. Bende dişi kuşuma erkek kuş aldım 4-5 hafta önce şuan 2. yumurtayı atıyorlar bugün. yani bi bakmışşınz yarın yumurtlarlar bi bakmışşınz 1 sene sonra kuşlara kalmış bişey  ;) İnşallah hayırlısıyla yumurtlarlar iyi günler

talip tekedereli

Yeni Üyemiz
SABREDİYORUM SABRETMESİNE DE. HATA YAPTIĞI M BİR YER VARMI DİYE SORAYIM DEDİM. FORUMU SÜREKLİ TAKİP EDİYORUM. DANIŞMAKTA FAYDA VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
kafesin  tabanında ki tünekleri çıkartın ve bnce tüm tünekleri değiştirin plastik tünek kuşların çiftleşmesini olumsuz etkiler . Tahta tüne kullanmanızı tavsiye ederim kuşlarınızın mamasını yemini suyunu ve vitaminini eksik etmeyizi .. Şunu da söleyeyim kuşlarınız eş tutmadıysa boşa ugrasmayın aynı durum benim başıma geldi çünkü.. 

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
talip kardeş senin geçmiş olduğun yollardan geçmiş biri olarak söylüyorum, kuşların kafesini yüksek biryere as ( ne kadar yüksek okadar öz güven), ayrıca fazla ilgilenme tv izler gibi kuşları izleme ve sadece 2-3 günde bir yemini suyunu kontrol et, vitamin, mama ve kızıştırıcı veriyorsan kes, sadece yem ve su ver, kuşları izlemek istiyorsan onların dikkatini çekmeyecek bir şekilde yap yani çaktırmadan. bunları yap kısa zamanda verim alırsın.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
İsmail İLERİ' Alıntı:
öneri gayet mantıklı ve başarılı, neresi garip geldi bu önerinin size???

talip tekedereli

Yeni Üyemiz
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
kafesin  tabanında ki tünekleri çıkartın ve bnce tüm tünekleri değiştirin plastik tünek kuşların çiftleşmesini olumsuz etkiler . Tahta tüne kullanmanızı tavsiye ederim kuşlarınızın mamasını yemini suyunu ve vitaminini eksik etmeyizi .. Şunu da söleyeyim kuşlarınız eş tutmadıysa boşa ugrasmayın aynı durum benim başıma geldi çünkü.. 
BANA GÖRE KUŞLARIN EŞ TUTMASINDA BİR SIKINTI YOK. KUŞLAR OTURMA ODASINDA. GÜNDE BİR İKİ KEZ KUŞLARI UÇURUYOZ ODADA. YEM, SU VE VİTAMİN TAKVİYESİ GÜNLÜK YAPILIYOR.

onur01

Takipçi Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
ÖZDEMİR
Talip TEKEDERELİ' Alıntı:
BANA GÖRE KUŞLARIN EŞ TUTMASINDA BİR SIKINTI YOK. KUŞLAR OTURMA ODASINDA. GÜNDE BİR İKİ KEZ KUŞLARI UÇURUYOZ ODADA. YEM, SU VE VİTAMİN TAKVİYESİ GÜNLÜK YAPILIYOR.
talip bey kuslarda yumurta yawru almak ws beklıyorsanız kuslarnızı ucurmcaksnınz ole hergun  helekı sız2 kez demıssınz bu cok we ewın oturma odasında bu ıs olmaz ew ahalisinin cok kullanmadıgı bır odada yuksek bır yere koymanız daha mantıklı soncta kuslar ayak altında gıbı bırsey kuslar sızın bakslarnzdan sesınzden korkusundan belkıde olmuyor sıze ole gelmeyebılır ama bu bole ben kapalı bır balkonum war arka tarfta orda duwara asılı bır sekılde yuksekte duruyorlar en ıysı sızde kımsenın gırmedıgı yada cok cok az gırdıgı bır yere koyarsanz cok sewnrm

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Talip TEKEDERELİ' Alıntı:
siz dediklerimi yapın ve kuşları kafesten dışarı çıkarmayın,

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
ben ayırma yöntemınde ciddi sonuclar almıştım yavru almasamda cıftın bırbırlerıne duskunlugu artmıştı kuş sesleride etkili bi yöntem ben kuşlarımı salıyorum rahatlıyorlar kanatlarıda acılıyor onda kotu bısı oldugunu sanmıyorum mama takviyeside cok önemli

(kuşlarımı haftada 1 salıyorum salmazsam tunege tırnaklarını gecerırıp kanat cırpıyorlar hem  kanatlarını vuruyorlar etrafa hem tuy cok fazla cıkıyor)

haftada 1 bravo ballı mama verıyorum 2 haftada 1 bugday çimlendiriyorum 2 suluk degısımınde 1 vıtamın verıyorum vıtamın vermedıgın zaman ise elma sırkesı atıyorum 1 damla

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bende sizin gibi çok bekledim yumurta yapmalarını yapmadıkça yeni çiftler ekledim kuş sayım baya arttı sonunda da yumurtası olan çift aldım :) :) :) Arkadaşların tavsiyelerini toparlarsak öncelikle tünekleri değiştirin iki tane tahta tünek koyun karşılıklı yeterli olacaktır. Sonra kafesi çok sık kullanmadığınız bir odada duvara veya yüksek bir yere koyun ve asla yerini değiştirmeyin sonra kuşları asla kafesten çıkartmayın bu süreç içerisinde sonrada yem, su, mama ve vitaminlerini eksik etmeyin yerlerinede alıştıktan sonra Allahın izniyle yumurtayıda görürsünüz inşallah müzik ve kuş sesleri dinletmekte etkili bir yöntem onuda uygulayın. Sonuç alırsanız bizimlede paylaşırsanız seviniriz :)

talip tekedereli

Yeni Üyemiz
TAHTA TUNEK, KUS SESLRI VE YER  DEGISIKLIKLERI ONERILERINI DEGERLENDIRIP. SABREDECEZ ARTIK. KUSLARIN ANLASMASI GAYET IYI. DISI KUS ONCELERI YUVAYA GIRIYORDU BU SIRALAR GIRMEZ OLDU. YA SABIR.