Görüşlerinizi alabilirmiyim. Salma Üretimle İlgili.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Arkadaşlar 110*50*40 boyutlarında 4 yuvalıklı bir kafeste her yuvada 3 dişi 2 erkek olacak şekilde küçük salmalarla üretim yapmayı planlıyorum. sizce bu yöntem tutar mı ?

temsili bir resimdir. kafes sekil itibarı ile bu şekilde olacak.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Çok acaip bir üretim modeli seçmişin...ama tutarsa yer tasarufundan küçük mekanlarda daha çok kuş sayısı ile üretim yapabilirsin. Bunun gibi bir üretim yöntemi tutturma olasılığı anca yavrudan birlikte büyüyecek kuşlarla olabilir diye tahmin ediyorum. Yani kafeslerini bahsettiğin şekilde önceden ayarlayıp içlerine1-2 aylık 3 dişi yavru + 2 erkek yavru brakıp birlikte büyümelerini beklemek. 8-9 aylık olduklarında yuvalıklarını takıp ne olacağına bakman gerek. Buna rağmen dişilerin biri veya ikisi arıza çıkartıp kavgaya tutuşabilirler. Mantık olarak olmaz diye birşey yok, yalnız her salma tipi üretimde olduğu gibi bayağı bir sabır lazım. Bu yöntemi hazır yetişmiş anaç kuşlarla da deneyebilirsin ama dediğim gibi, yuvalıkları takmadan en az birkaç ay kuşların birbirlerine alışmalarını beklemen gerekebilir. Yaz geldiği için bunu denemek için iyi bir fırsat olabilir...anaçlarını dinlenmeye alırken doğrudan 3D + 2E olarak ayırabilirsin.

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
GUNAY HOCAM BILDIĞIM KADARIYLA DİŞİLERİN KAVGA ETMEMESİ İÇİN YUVALARIN AYNI SEVIYEDE OLMASI GERKIYOR BENCE BU ŞEKİLDE KAVGALAR OLABILIR GIBI ME GELDI
TABI ÜSTATLAR DAHA İYİ BİLİR

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
ben erzurumda görev yaparken bu sistemi denemiştim.. kulakları çınlasın izmirde üretim yapan murat abimiz vardı erzurumlu.. geldiğinde tarif etti bana. farklı eşlerin yavrularında ikişer tane dişiyi alıp 100*50*50 ebatlarındaki büyük ahşap kafeslerde 6 ay beraber büyüttüm.. daha sonra yanlarına güzel bir erkek saldım.. inanır mısınız kafeste iki tane yuva olmasına karşı kuşların bazıları aynı yuvaya girip aynı yuvaya yumurtluyor ve erkekleri ile beraber üçü birden yavruları büyütüyordu... gerçekten güzel bir fikir ve uygulama ama sabretmek lazım.. ben 100 çift içinden 5 kafesi denemek için böyle yaptım ve tuttu.. BİLGİLERİNİZE SELAMLAR

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
evet 2 dişi 1 erkek modeli yapan bir arkadaşla konuştum bugün. ilk başlarda günay hocamın dediği gibi kuşları yavrudan atıyorsun yuvaları sonradan açıyorsun. bazı kafeslerde sorun çıkabiliyormuş oda her salmadaki gibi yuva davasından o kafeside mecburen bozuyoruz.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
ilginç bi fikir başaranlarda var hüsrana uğrayanlarda riski zaman 

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
ÖNCELİKLE FARKLI ŞEYLER DENEMEK VE BU İŞE GÖNÜL VERMEK HERSEYDEN ÖNEMLİDİR.

BAHSETTİĞİNİZ MODELİ UYGULIYABİLİRSİNİZ. AMA UYGULAMADA UFAK TEFEK SEYLERE DİKKAT ETMENİZ GEREKİR. ODA ATTIĞINIZ BÖLÜMDE Kİ KUŞLARIN TOPLAMA FARKLI VARYOSYONLARDA YANİ YAŞLADA KUŞ OLMAMASINA DİKKAT ETMENİZ GEREKİR. BASKIN OLAN DİŞİ MUTLAKA KAVGAYA SEBEBİYET VERİRR.

EN İDEAL YÖNTEM YAVRUDAN ATIP BÜYÜTME ŞEKLİR. 3D-2E ŞEKLİDEN YAVRUDAN KAFESLERE KOYAR 5-6 AY ORADA KALDIKTAN SONRA YUVALIK ASABİLİRSİNİZ.

BÜYÜK KUŞ ATACAKSANIZ İSE YAŞ OLARAK VEYA AY OLARAK BİRBİRLERİNE YAKIN OLSUNLAR... FARKILI YAŞ GURUPLARI OLDUĞUNDA BASKIN DİŞİLER HER ZAMAN SORUN ÇIKARABİLİR.

SELAMLAR SAYGILAR...