GOULDİAN FİNCH SEZONUN İLK YAVRULARI (BEHSAT TİĞİZ BATMAN)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Yeni sezonun ilk yavruları gelmeye basladı.. gouldian finch üretimi yeni sezon icin yavas yavas kuşlar start vermeye basladı.. Meyveler buyrun :)

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Behsat bey hayırlı üretimler dilerim. Merakımı afbuyrun. YAvrular bakıcı altındamı büyüyor yoksa kendi anne babalarımı büyütüyor.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Recep Nuri YENİAY' Alıntı:
Yavru ve Damızlık fiyatlarınız nedir Behsat Bey ?
ilginize tsk ederim recep bey şuanda satısımız yoktur.. sezonu yeni baslatiyoruz.. yavru sayısı ve isteyen kisi sayısına gore eger kalırsa anca o zaman verebiliriz.. tabi beklemeniz lazım.. tsk ederim..

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
İsmail İLERİ' Alıntı:
Behsat bey hayırlı üretimler dilerim. Merakımı afbuyrun. YAvrular bakıcı altındamı büyüyor yoksa kendi anne babalarımı büyütüyor.
tsk ederim ismail bey.. daha once yavru vermemis ve yeni eşe atılan genc acemi kusların ilk agızlarında bakıcılığa alısmaları icin kendilerine sadece 1 yavru baktırıyorum.. diger yavrularını bakıcı altına veya tecrubeli diger goldi takımların altına veriyorum.. 2. agızda kendilerine baktırıyorum.. bu yontemle 2.agız mukemmel bakıyorlar yavrularına.. saygılar sunarım..

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Tam bir eşşek sıpası bunlar ağızlarının kenarındaki şapşirik et yetmiyor birde bunlarda fosfor oluyor. Hey Allahım nasıl bir tip bunlar. MAAŞALLAH.

Goldiler biraz daha kaprisliler sanki finchlerin içinde öyle anlıyorum genelde okuduklarımdan.
Farklı bir bakım uyguluyormusunuz. Ortalama kaç kuluçka ve kaç yavru bakabiliyorlar sezonda. Sezonları bu mevsim başlayıp ilkbahardamı bitiyor. Kışın kaç derece yeterli oluyor acaba?

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Teşekkürle rbehsat bey.Allah nice yavrular üretmeyi nasip eder inşallah.Bende austos 15 den sonra eşe atmaya başlayacağım.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
İsmail İLERİ' Alıntı:
Teşekkürle rbehsat bey.Allah nice yavrular üretmeyi nasip eder inşallah.Bende austos 15 den sonra eşe atmaya başlayacağım.
tsk ederim ismail bey.. eşe atmadan once iyice hazır olmaları lazım.. hazır değilseler baya bi beklersiniz.. suanda sadece birkac takım eşe attım.. bu senenin yavrularından digerleri ekime kadar bekleyecek..

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Canan NUMAN' Alıntı:
Tam bir eşşek sıpası bunlar ağızlarının kenarındaki şapşirik et yetmiyor birde bunlarda fosfor oluyor. Hey Allahım nasıl bir tip bunlar. MAAŞALLAH.

Goldiler biraz daha kaprisliler sanki finchlerin içinde öyle anlıyorum genelde okuduklarımdan.
Farklı bir bakım uyguluyormusunuz. Ortalama kaç kuluçka ve kaç yavru bakabiliyorlar sezonda. Sezonları bu mevsim başlayıp ilkbahardamı bitiyor. Kışın kaç derece yeterli oluyor acaba?
canan hanım bu kuslar evde beslenebilcek en guzel kus türüdür.. ses gürültüsü olmaz.. görüntü mükemmel ve diger kuslara oranla cok az kirletirler.. sezon olarak genelde eylülde baslar.. ama kusların ese gelme durumları bakım besleme vs guzel yapıldımı yasını doldurmus ortalama güzel bir besleme sonucu 8 aylıkken yavru alınabiliyorlar.. ilk eşe atılan kuslar ilk agızda acemiliklerinden ötürü az yavru verir 2 veya 3 civarıdır.. 2 agız dahada yukselir.. 7 adete kadar cıkabiliyor biz agızda.. tabi kusun tecrubesi ve yaşı önemlidir bu konuda.. senede 1 cift ortalama 4 agız yavru veriyor.. 1 senede 1 takım ortalama 20 adet yavru diyebiliriz.. tabi ama kusların kalitesi ve bakım sekli cok önemlidir. cunku bunlar biraz nazlı kuslardır.. ayrıca evde beslemek icin tekrar ediorum birebir kuslardır.. sürü pisikolojine sahip değiller 1 ciftten bile guzel bir bakım sonucu evde yavru alınabilir.. ve salmada bile üreyebilirler.. ilerde bunların salma üretiminide yapmayı dusunuyorum..

ilker_mmmm

Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
PASLI
maşallah abi hayırlı ve bol üretimler. gouldian finch üretiminde senin yazılarını sık sık okuyorum. tecrübelerine ihtiyacımız var :) sormak istediğim kuşlarda ne tür yuva kullanıyorsun. gouldianların bakımı üzerine herhangi bir yazınız var mı? neler uyguluyorsunuz yakın olsak sizle tanışmak bir kaç çift gouldian almak isterdim.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
İlker PASLI' Alıntı:
maşallah abi hayırlı ve bol üretimler. gouldian finch üretiminde senin yazılarını sık sık okuyorum. tecrübelerine ihtiyacımız var :) sormak istediğim kuşlarda ne tür yuva kullanıyorsun. gouldianların bakımı üzerine herhangi bir yazınız var mı? neler uyguluyorsunuz yakın olsak sizle tanışmak bir kaç çift gouldian almak isterdim.
tsk ederim ilker bey.. bakımla ilgili uygun bir zamanda uzunca bir makale yazmayı dusunuyorum.. yuvalık olarak tabanca tipi yuvalık kullanıyorum.. ilerde birkac cift edinmenizi sağlarız ins suanda isterseniz malesef verebilcegim kus yok.. birkac ay sonra ins.. gelip misafirim olup o zaman goturebilirsiniz.. ama biraz daha zamana ihtiyac var.