göz çevresi tüy dökülmesi yardım

BULENT KIZILCIK

Üyemiz
Arkadaşlar merhaba
kuşumun bugün baktığımda göz çevrersinde tüyler dökülmüştü. dün baktığımda böyle birşey görmedim. acaba mantar olabilirmi. Kuşun şan 2. kuluçkası yavrular yeni çıktılar. resimde göz çevresi sarı olarak çıktı flashtan kaynaklı sanırım. Ne yapabilirim. Yardımınızı rica ederim.

merve yar

Üyemiz
Adı
merve
Soyadı
yar
Arkadasim ins kusun duzelir.ayni sekilde benimde uretim icin aldigim kuslardan  disi olaninin goz cevresi tipki bu kusun ki gibi. Ayni zaman da kus cok hiriltili nefes alip veriyor.sirf altinda yumurtasi var diye aldim. Acaba hata mi ettim :(.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
nefes alma zorluğu, burunda akıntı ve gözde şişme, kapanma gibi problemler varsa tek göz hastalığı olabilir, forumda araştırın, eğer bunlar yoksa sadece tüy dökümü varsa mantar olabilir, vazelin deneyin...

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Kuşun bulunduğu ortam hakkında bilgim yok bu kuşun yuvalığı varsa havalandırması yoksa kesinlikle  kuşun yuvalığında havalandırmalar açılmalı aksi takdirse ilaçla bi yere kadar    durağanlaşır yuvalıkla haşir neşir ise kuş  daha ileri derece devam eder  ve yuvalıkda temizliğe özen gösterin havalandırma açılırsa  ilaç dahi kullanmayın  kısa sürede düzelir  selam ve dua ile

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Eczaneden Oroheks Plus sprey alın ve kuşunuzun ağzına sabah akşam günde 2 defa sıkın.2gün tekrarlayın yeterli olacaktır.Solunum yollarından ileri gelen bir hastalıktır.Havalandırma ve temizliğe özen gösterin..

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
Ünal YILMAZ' Alıntı:
Kuşun bulunduğu ortam hakkında bilgim yok bu kuşun yuvalığı varsa havalandırması yoksa kesinlikle  kuşun yuvalığında havalandırmalar açılmalı aksi takdirse ilaçla bi yere kadar    durağanlaşır yuvalıkla haşir neşir ise kuş  daha ileri derece devam eder  ve yuvalıkda temizliğe özen gösterin havalandırma açılırsa  ilaç dahi kullanmayın  kısa sürede düzelir  selam ve dua ile
AMA İLLA İLAÇ KULLANAYIM ÇABUK GEÇSİN DERSEN ECZANEDEN TERRAMYCİ GÖZ MERHEMİ AL SÜR 2 GÜNE BIŞEY KALMAZ

merve yar

Üyemiz
Adı
merve
Soyadı
yar
Ama henuz yavrusu yok  algigimda bir yumurta vardi getirdikten. İki gun sonra kirmisti yumurtasini. Nasil yapayim erkekle disiyi ayirayimmi ayri kafeslere dinlenmesi icin. Ayrica salmadaki  bir kusumdada burun akintisi baslamis agzini acip kapatiyo

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Merve YAR' Alıntı:
Ama henuz yavrusu yok  algigimda bir yumurta vardi getirdikten. İki gun sonra kirmisti yumurtasini. Nasil yapayim erkekle disiyi ayirayimmi ayri kafeslere dinlenmesi icin. Ayrica salmadaki  bir kusumdada burun akintisi baslamis agzini acip kapatiyo
sizin problemınızle konu sahıbının problemı farklı olabilir, rresim koyamazmısınız??