Gözle takip elle kontrol

istanblue

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
T
Merhaba arkadaşlar. ERKEK muhabbet kuşumun karnının altı (poposuna yakın) şişmiş ve o bölgede tüy falan kalmamış. dışkısı dünden beri koyu yeşil durumda. yem yemesi su içmesi normal fakat önceki haline göre keyifsiz bayağı. fotoğraf çektim fakat fotoğrafta belli olmuyor ne olduğu. Bu konuda tecrübeli biri var ise kuşu getirip kendisine bir göstermeyi istiyorum. tedavi hakkında bilgilerini paylaşacak beni bu konuda yönlendirecek Ankara'daki arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

istanblue

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
T
Arkadaşlar konusu cevapsız kalan arkadaşlar gibi 'Cevap veren yok mu? ' deyip konuyu kapatmak istemiyorum.  Ne kadar zamanımızı alabilir ki? Elimizi taşın altına koyalım çok geç olmadan.  fotoğraf koy bakalım diyebilirsiniz fakat elle gözle  kontrol daha garanti olur kanaatindeyim.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
anlıyorum ancak yinede bir kaç foto koyabilirmisin
daha iyi anlamamız açısından...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
kuşunuzda ur veya beze oluşmuş,
aynısı bende de olmuştu, erkek olmasına rağmen karnını zeytinyağı ile yavaş yavaş anüsüne doğru ovalamıştım, hemde 15-20 dakika boyunca, ve poposunada 1-2 damla zeytinyağı damlatmıştım (AYNI YUMURTA SIKIŞMASINDA YAPTIĞIMIZ GİBİ) sonrasında kuşu kafesine koymuştum, ertesin gün baktığımda kafesin tabanında yumurta şeklinde ve samanımsı renkte bir beze duruyordu, kuş dışkı yolu ile atmıştı bezeyi....

istanblue

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
T
Teşekkür ederim Mert Bey. Yönteminizi bir kaç gün dener gelişmeleri yazarım. Umarım düzelir.

istanblue

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
T
Teşekkür ederim Mehtap Hanım. İnşallah Mert Bey'in yöntemi iyi gelir.

istanblue

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
T
Arkadaşlar bir sorum daha var bu kuş haricinde iki çiftim daha var mutfakta direk güneş görmeyen pencerenin önüne koymuştum içeri bakan tarafı kapalı cam tarafı açık. Fakat bunları balkona almayı düşünüyorum. Balkon da direk güneş görmüyor rüzgarı fazla almayacak şekilde yerleştirsem nasıl olur artısı eksisi ne olur bi fikirlerinizi alsam

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Bu ku$lar, bu yag topluluklarina veya urlara cok megilliler, heleki sadece kafes hayati sürdürüyorlar ise, ...

Ku$lari yazin ki$a, ki$in ise yaza hazirladigimiz gibi mevsimine ve kendisinden beklentimize göre beslemeyiz, ...

Kimi diyorki ku$un agizina bakiyoruz ne yer ne icer diye, ...
Oysa yedigide belli, ictigide, bunlarin faydalari ile zararlarida ôyle, ...

Kimi onu verir, kimisi bunu, ... kimiside ne buldugunu, ... ondan sonra dü$ün ta$in, ...

Deney faresine dönü$üyorlar ister istemez, hele birde " bir$ey olmaz " diyenlerden var ise orada, i$te o zaman ku$ hapi yuttu !
Hareket edebilmeleri $art, ... en azindan ucmayi az cok gercekle$tirebilsinler, ... JUMBO olanlarda öyle, ... ve JUMBOLAR neden pek uzun ömürlü olmuyorlar, ...  ???

Beden büyüdükce ic organlarda büyüyor, ... kalp vesayre, ... ve bu durum ister istemez aci durumlara sebep veriyor, ... ve tedavisi hem agir, eziyetli ve zahmetli oluyor, ... oysa ben kendim icin diyorum, tedavi etmektense önlemekten yanayim !!!

Mert arkada$imiz bir güzel yöntem önerdi, ... yakin isen kendisine yanina bir ugra, ... yada kendin el at, ...
Yakin olsam ben gelirdim yanina inanki !!!

Bu durum erkek ku$uda bulur, di$i ku$larida, ... gen yapilari bu duruma cok acik, fakat dogadaki muhabbet ku$u yemi zar zor buldugunu dü$ünürsek, ve yem icin kim bilir kac kilometre gidip geliyor ise, bizimkilerde adeta yemin icinde yüzüyorlar, ... gelde hasta olma, ... oda sadece bogazina olan dü$künlügünden, ... bir$ey olmazya hani, ...

" Tok olan cümle cihani tok sanir, ... ac olan ise cihanda ekmek yok sanir, ... "

Yagli iceriklerden kacinin, vermeyin demiyorum, verin fakat ku$un hareket etmesinide saglayin, ... tabi ku$ sayisi az ise olur, veyahut salmada beslemek gerekir, ... sayisi cok ise, ...

Gerci evde beslenilen ku$larin evde girmedikleri oda yoktur, ...  :)

Yemi önünde, suyu önünde, ... fakat ne ilk nede son bu, ... dikkat etmekte yarar, hafife almakta büyük zarar var, ...

Gecmi$ olsun, ...  in$allah düzelir ve seninde keyfin yine yerine gelir  ;)

" Ortaya " yazdim ve umarim kimseyi incitmedim !!!
Amacim baki$ acimi payla$mak, ... tecrübeme dayanarak, ...  :)

Háyirli Cumálar dilerim herkese, ...

Kuscu - Murat

istanblue

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
T
Teşekkür ederim Murat abi ortada alınacak incinecek bir şey yok kim neden alınsın incinsin yok eğer alınan incinen var ise de kendinde arasın kusuru, sorunu. Ele alışık 2  yıl tek bakılmış kafesin kapisi genelde açık kalmış keyfince odada uçmuş bir kuş bu bi kaç ay önce eşe attım sanırım ondan oldu bu problem. Amacım bilen birine göstermekti ama kimseden bi yardım  teklifi gelmedi. Sağolsun Mert Bey bir yöntem tavsiye etti Mert Bey'in yöntemini bugün uyguladım kuşta bi canlanma var yakında İnşallah kurtulur. Murat abi ve Mert Bey ikinize de tekrar teşekkür ederim

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Anlasam yapabileceğim birşey olsa hemen yardımcı olacağımda bende çok bilmiyorum Cihan Bey kulaktan dolma bildiklerim yumuşak bir şişlikse yağlanmadır yağlanmada da bol uçurmak ve sirkeli su vermek gerekiyor ama buradaki ustalar daha iyi bilirler daha tecrübeliler.

istanblue

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
T
ilk sorduğum kişi siz olmuştunuz sizde tavsiyenizi iletmiştiniz bana teşekkür ederim.  :)

istanblue

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
T
Mert Bey bugün dediğiniz şekilde 8- 10 dakika uyguladım. 3 -4 saat sonra kuş ne görse kemirmeye başladı birde çok kum yemeye başladı normal mi bu?

istanblue

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
T
arkadaşlar başka bir tedavi yöntemi tarif edecek yada kuşu kendisine gösterebileceğim biri var mı? yukarıdaki yöntem işe yaramadı gibi kuş daha bi halsizleşti

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ku$u deney faresine cevirme !

O o bezesiylede ya$ar, ... veya en azindan eceli gelene kadar !

Ölmiyen canli varmiki ?  icon_think

Ur, kanser vesayre hep bahane, ... ve $imdiye kadar olanda alin yazisi, ve daha olabileceklerde, ...

...

Bana kalirsa bu tutumunla ku$u oldugu gibi birak !
O durumu ile anla$mayi iyi bilir, ...