Bu ku$lar, bu yag topluluklarina veya urlara cok megilliler, heleki sadece kafes hayati sürdürüyorlar ise, ...
Ku$lari yazin ki$a, ki$in ise yaza hazirladigimiz gibi mevsimine ve kendisinden beklentimize göre beslemeyiz, ...
Kimi diyorki ku$un agizina bakiyoruz ne yer ne icer diye, ...
Oysa yedigide belli, ictigide, bunlarin faydalari ile zararlarida ôyle, ...
Kimi onu verir, kimisi bunu, ... kimiside ne buldugunu, ... ondan sonra dü$ün ta$in, ...
Deney faresine dönü$üyorlar ister istemez, hele birde " bir$ey olmaz " diyenlerden var ise orada, i$te o zaman ku$ hapi yuttu !
Hareket edebilmeleri $art, ... en azindan ucmayi az cok gercekle$tirebilsinler, ... JUMBO olanlarda öyle, ... ve JUMBOLAR neden pek uzun ömürlü olmuyorlar, ... ???
Beden büyüdükce ic organlarda büyüyor, ... kalp vesayre, ... ve bu durum ister istemez aci durumlara sebep veriyor, ... ve tedavisi hem agir, eziyetli ve zahmetli oluyor, ... oysa ben kendim icin diyorum, tedavi etmektense önlemekten yanayim !!!
Mert arkada$imiz bir güzel yöntem önerdi, ... yakin isen kendisine yanina bir ugra, ... yada kendin el at, ...
Yakin olsam ben gelirdim yanina inanki !!!
Bu durum erkek ku$uda bulur, di$i ku$larida, ... gen yapilari bu duruma cok acik, fakat dogadaki muhabbet ku$u yemi zar zor buldugunu dü$ünürsek, ve yem icin kim bilir kac kilometre gidip geliyor ise, bizimkilerde adeta yemin icinde yüzüyorlar, ... gelde hasta olma, ... oda sadece bogazina olan dü$künlügünden, ... bir$ey olmazya hani, ...
" Tok olan cümle cihani tok sanir, ... ac olan ise cihanda ekmek yok sanir, ... "
Yagli iceriklerden kacinin, vermeyin demiyorum, verin fakat ku$un hareket etmesinide saglayin, ... tabi ku$ sayisi az ise olur, veyahut salmada beslemek gerekir, ... sayisi cok ise, ...
Gerci evde beslenilen ku$larin evde girmedikleri oda yoktur, ...
Yemi önünde, suyu önünde, ... fakat ne ilk nede son bu, ... dikkat etmekte yarar, hafife almakta büyük zarar var, ...
Gecmi$ olsun, ... in$allah düzelir ve seninde keyfin yine yerine gelir
" Ortaya " yazdim ve umarim kimseyi incitmedim !!!
Amacim baki$ acimi payla$mak, ... tecrübeme dayanarak, ...
Háyirli Cumálar dilerim herkese, ...
Kuscu - Murat