güvercin yumurtasını ellersem sorun olur mu

Mustafa Demir

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
DEMİR
Herkese merhaba dün balkonumdaki normal zemine yani fayansın üzerine güvercin gelmiş yumurtlamış. Ben de onun yerde betonun üzerinde öyle durmasına üzülüyorum ne yapmalıyım. bi tane içi toprak dolu boş saksım var. onu balkonun oraya koysam yumurtasını da bezle alıp o saksıya koysam güvercin gelip gene yumurtasına yatar mı yoksa öylece kalsınlar mı orda bilemedim :S

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Mustafa DEMİR' Alıntı:
Herkese merhaba dün balkonumdaki normal zemine yani fayansın üzerine güvercin gelmiş yumurtlamış. Ben de onun yerde betonun üzerinde öyle durmasına üzülüyorum ne yapmalıyım. bi tane içi toprak dolu boş saksım var. onu balkonun oraya koysam yumurtasını da bezle alıp o saksıya koysam güvercin gelip gene yumurtasına yatar mı yoksa öylece kalsınlar mı orda bilemedim :S
Bildiğim kadarıyla yatmaz bizimde balkona yumurtlamıştı aldık kenara koyduk gelip yatmadı malesef :(

Mustafa Demir

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
DEMİR
anladım o zaman orda betonun üzerinde durucak yapacak bişey yok galiba:S ama böyle bezle tutsam ne olur ki çok ilginç ya :(

sehzade42

Uzman Üyemiz
Adı
Osman Sami
Soyadı
ŞEN
yumurtladığı yere yumurta sağa sola kaymayacak şekilde bi düzenek kurmanız yeterli, saksı altı falan kafidir. yumurtanın etrafını hiç bir şekilde sarmayın yumurta açıkta kalsın direk güneş geliyorsa gölge yapmanızda fayda var. Bakıcı kuşsa gelir yatar yoksa arkasına bile bakmaz :)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Düz taban oldugundan ve orada oyuk olmadigindan yumurta zararda görebilir, ... olmuyor degil yani, ...

O yüzden altina kuru cimen olur, saman olur, ince dallar olur, ... yani siz bu saydiklarimdan yumurtanin yakinlarina birakirsaniz, ku$ta sadece yumurtayi birakmak icin sizin Balkonu secmediyse, tekrar gelir, ikinci yumurtasinida ilkinin yanina birakir, yuvasini saydigim malzemelerden yapar ve üzerine cökerek yumurtalarinada yuvasinada böylece sahip cikar !

Tavuk bile horozun olmadigi ortamda yumurtalarinin üzerinde yatar ve yatiyor, ... ve Güvercinler tavuk olmadiklari gibi, yumurta yaptilarsa eger, bunun arkasinda üreme hedefleri vardir kesin, ...

Tabanin yagmurda su almamasina dikkat ederseniz yeter, ... ve o yüzden yumurtanin birakildigi yere güvercin tabaklarindan 1 adet, icinede yuvalik kece koydugunuz vakit ku$ hatda sevinir ! Yani buda en pratik yuva $ekli, hazir yani, ... 5 TL tutmaz bile, ...  ???

Yeterki yumurtanin yeri ayni olsun !

Hani alip orada veya burda dahi emniyetli derseniz, ku$ bu kez yumurtasindan sogar, veyahut, " ooo  :eek: burasi fistik gibiymi$ der, kiraciniz olur  C:)

Tabi Balkona kedi filan gelmemeli, onada dikkat etmelisiniz, ... hic af etmezler, ...

Umarim yanli$ bir$ey yazmadim ve ufak tefekte olsa belki bir$eylere dikkat cekebildim Güvercin hususunda, ... kutsal yaratiktir, ve eminimki ona yardimci olmaniz, sizinde iyi ameller arasinda elbetde yer bulacaktir ! ( In$allah )

Doganin kanunlarinida göz önünde bulundurmanizda fayda, ... her$eyin háyirlisi olmasinin temennisiyle in$allah, ... cümle alem icin, ...

Kolay gelsin  ;)

Mustafa Demir

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
DEMİR
Çok sağolun murat bey. yani 10 katlı bina bir sürü balkon var okadar poşet astık dönen pervane taktık sürekli bizim balkona geldiler. biz işteyken de yumurtlamış işte buraya hemen her gün yağmur yağıyor. 6. kattayız ve onun yumurtladığı yere de yağmur suyu gelebilir bi de zemin beton yani fayans üşür. çalı çırpı bişeylerle yumurtanın etrafını sarmaya çalışmış. ama yumurta betonda. ben bahçeden onların getirdiğine benzer kuru dallar felan getirip balkona attım. tabi korkak ben balkona gelince hemen kaçıyor. sonra 5 dakka sonra geldi o dalları ağzıyla yumurtasının yanına taşıdı. bi kaba da su koydum mercimek pirinç felan attım. güven sağlasın istiyorum. boş toprak dolu saksıyı da koydum ama tabi yumurtasını oraya taşımaz sanırım  :)  şimdi diyorum ki o yaptığı yuva gibi yer öyle kalsın. ben doktor eldiveniyle yumurtayı alıp saksının içine koyim. gelip yatmazsa tekrar o yuvasının olduğu yere koyim diyorum. ya da internetten güvercinler için o keçemidir nedir ondan sipariş veriym ama o zaman gene yumurtaya dokunucam artık bilemiyorum ama yumurtladığı yer iyi değil bence. sanki acele olmuş. kafam çok karıştı bu saksıya yumurtasını koyma fikri çok mu kötü

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
ben güvercin besliyorum yumurtadan oynama yerinı degıstırırsen asla  yatmaz huylanır balkona gelmez hatta balkona fazla eşya bıle koyma derım fazla gırıp çıkarsan yıne gelmez yumurta kusun altından saga sola yuvarlanmazsa sıkıntı yok zaten kendı çöp çekmıstır sende söyluyorsun çöp var dıye oraya fazla süpürge çöpü varsa at kuş takvıye yapar gerısı kuşa kalmıs ama sen  hiç rahatsız etme derım.

Mustafa Demir

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
DEMİR
yani yumurtasını alsam saksıya koysam gelip yatmazsa saksıya sonra gene o eski yerine koysam gelip yatmaz diyosunuz değil mi :(

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Herkes sag olsun  :)

Yem ile su vermiyorsunuz zannedersem, ...

Hani verseniz bu kez yaban oldugu halde biraz evcille$ir  :)
Kovsanizda gitmez artik  :)

Dert etmeyin o kadar, her$ey olacagina varir, ... fakat o kadarda dert olduysa bile size, tavsiyelere elinizden geldigi kadar uyun ve sonucta ne olacaksa artik kendiniz görün !

Hani niyetiniz kesinlikle iyimser, fakat sizin elinizde olan bir durum degil, ... hani o yumurtanin sonucunu anca yüce Mevlâm bilir, ...  friend

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Yatarda yatmazda, ... kimin nesidir bilmiyoruzki  :)

Huyunu kim ne bilsin, ... tanidigin insan evladina yeri geldimi akil ermiyor, ...  confusedtw

Yaban hayvana ne diyebilirizki, ... üstelik ürkek, ...

Mustafa Demir

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
DEMİR
işte yem veriyorum artık su da. korkuyor evet huyunu bilmiyoruz. benim içim rahat değil çünkü kuş betonda yatıyor. onu da geçtim burası karadeniz bölgesi hava yağarsa balkonda ıslanır o zaman da yumurtası zarar görebilir ben tamamen ii niyetle alıp saksıya koyup beklicem eğer gelip yatmazsa o yuva yapmaya çalıştığı yere yumurtasını geri koyucam gene gelip yatmazsa artık yapacak bişey yok malesef:S

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Yumurtayi yerinden oynattiginiz gibi ku$u mevcút ortamdan otomatik olarak sogutursunuz !!!

Bence ku$ta karadenizlidir, yani eminimki turist degildir, ve o bölgelerden geliyordur zaten, ... ayak bileginde künyesi yok ise tabi, ...  icon_think

Yem ile su vermeniz sizin güzelliginiz, ve bu hareketinizi elbetde görende vardir !!!  ;) ... oda zaten görmesi gerekendir, ...  8)

Evinizde beslediginiz hayvan yok zannedersem, ve böylelikle ku$culugu az cok ya$ami$ olursunuz, ve ayni zamanda dü$ünsenize, ... sizin 1 yaban yumurta icin nasil caresiz hissettiyseniz kendinizi bir ara, bizler ise hergün o zerzeleyi ya$iyoruz, üstelik elimizden gelenlerin hepsini yaptigimiz halde !

Üzerlerine titriyerek, 365 veya 366 gün her yil, ... masraflari gecin, ... icimiz gidiyor adeta yerine göre, sevincte var üzüntüde, ... hep 1 arada, ...

Neyse, ...

En azindan artik etrafinizda bir hayvan ikámet olarak Mustafa Demir Bey`in Balkon diye adres verir arkada$larina  ;D

Oysa benim " arkada$larin " arasinda bile " hayvan " varda, oda ayri 1 konu  C:)

Latife bir yana, bence seyredin ve onlara mademki yem ile su veriyorsunuz, onunla yetinin, ... ve bakti, diyelim balkonda yumurtanin üzerinde yatarken islandi vesayre, ... o yumurta zaten sogar ve icinde can var ise o yüzden yumurta icinde tez ölür, ... ancak sicak aldikca geli$ir icindeki can !

Ve bakti orada tat yok, ... geldigi gibi ya kaybolurda, fakat yem icin yinede ugriyabilir veya orayi tekrar benimsiyebilir, ...  " burasi iyimi$ yaw " misali  :D

Hani siz Beton soguk ve islak olur diyorsunuzya, ... emin olun, 5 yildizli Hotel`lerde kalmadiya bu güne kadar  ;)

DI$ $artlara benden ve hepimizden daha dayaniklidirlar !!!

Üstü kapali bir siginak haline gelirse o yumurtayi biraktigi yer, ve tabani hafif yerden kalkarsa, eminimki ister istemez orada yabanda olsa Güvercin yavrusu görüp sevebilirsiniz !!!
Hele ekmek elden suda gölden misali olunca  ;)
Ben bile kalirim o Balkonda  C:)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
;)

Hadi háyirli olsun madem öyle artik  ;D

Bizede ba$ka Balkon aramak dü$er artik  smileki

Güle güle besleyin ve bizi durumlardan haberdár ederseniz sevinirim, kendi adima en azindan, ...  ;)

Mustafa Demir

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
DEMİR
dün 2. yumurtayı da yumurtlamış ama yumurtalar taşın üstünde altında hiç bişey yok farklı bi sitedekilere sordum o da muayene eldiveni giy çer çöpüyle beraber saksının üzerine koy dedi. çünkü betondan hem soğuk alıp hem de ıslanabilirmiş. bilmiyorum çok kararsızım. gelp yatmazsa diye de üzülüyorum bu haline de üzülüyorum bilemedim. öff :-\

Mustafa Demir

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
DEMİR
ben yumurtayı aldım saksının içine koydum getırdıği cercöple sonra disi kuş geldi bakındı sonra saksının icıne gırıp yattı. Yarım saat sonra bırden uctu gıttı, esıyle geldı sonrada ucup gıttıler. Bu gece yatmadılar cok canım sıkıldı ya artık gelmezlermı, gelselerde yavru cıkmaz mı?

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Bekleyin ve görün, ...

2 yol tartilmali, ... ya rahatsiz oldu yapilanlardan, veyahút begendi ve orayi benimsedi, ... ve bu durumda kovsanizda geri gelmek ister  :)

Doganin kanunlari ve ic güdüleri neyi emrediyor ise, ancak o olacaktir, ...

Doganin kanunu dedimde, aklima geldi, ...

Dün yine bir belgesel izledim, yirtici hayvanlardan bahsediyordu, hangisi en tehlikelisi diye, ... Ayi, Aslan, Yilan, Timsah, Köpek Baligi vesayre, ... ve sonunda en tehlikeli yaratik olarak " Insan " cikti yine iyimi  ???

Hani hayvanlar aleminde yirtici di$ler i$i bitirir, veya zehirleri, ...
Insanin ise beyni kadar tehlikeli bir$ey yok, imi$, ... ne garip, insan yeri geldimi hayvandan korkar, onlar ise bizden, ... ve onlarin bizden cektigi kadar biz onlardan cekmiyoruz, ...

Hani ihtiyáctan avlamak ayri, ... zevki icin dag kekligini mesela nerdeyse yok etmek ap ayri, ... dagda 2 keklik görünse, ardina 20 zalim avci dü$üyor, ... zavalli keklik ne yapsin bu durumda, ...  confusedtw

Doga deyince kendi kendime aklima geldi birden, ... üzerinize almayin sakin !  ;)

Her$ey olacagina varir, ve ke$ke sizinde gösterdiginiz merhameti ve aniden olan yardim etme duygunuz herkeste olsa !!!

Insanlar insanlara acimaz olmu$, karde$ karde$e bile ta ezelden yine öyle, ... ne yazikki, ...

Diger yandanda sizin gibi nesli tükenmek üzere olan insanlar sayin Mustafa Demir Bey !

Dert etmeyin, ... gelirse gelir, yuvasida hazir zaten sayenizde, ... gelmez isede kesin ba$kasi seve seve gelir ve oraya yerle$ir, ... en azindan yumurtasini yumurtlamak ve yavrusunu büyütmek icin  :)

Sizden günah gider ve hatda yaniniza ugramadan gitmi$tir bile !  ;)

Mustafa Demir

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
DEMİR
ya kendimi suçlu hissediyorum az evvel geldi ama yatmadı baktı uçtu gitti. Acaba bekliyim mi yoksa eski yerlerine mi koyim saksıdan alıp yere mi koyim ne yapayım?