Hadi beraber yuvalık tasarlayalım :)

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Arkadaşlar bildiğiniz gibi piyasada satılan yuvalıklar istediğimiz gibi değil ve muhabbet kuşlarımızın sağlığı için yeterli değil. Ben de kendi yuvalığımı kendim yapmaya karar verdim ve siz üstatlarımın bilgisinden faydalanmak istedim. Aşağıda yapmayı planladığım yuvalığın Solidworks çizimleri mevcut. Burada beğemediğiniz, muhabbet kuşlarımız için sağlıksız olabilecek detaylar hakkında (özellikle folluk hakkında emin değilim) bilgilendirmeniz mümkün mü acaba? Ben de gelecek bu bilgilendirmelerden faydalanarak çizimleri yeniden düzenleyeceğim. Aşağıda çalışmam mevcut.

Artık montaj halini görelim değil mi? :)

Bir de bunları gerçekleştirebilecek İstanbul Avrupa Yakası'nda yetenekli bir marangoz tanıdığınız var mı? :)

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
maşallah güzel çalışma bence havalandırmak için delikte açsan iyi olur, ayrıyeten folluk temizlenmesi kolaylığı açısından plastik seçilebilir :)

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
folluğu kapağa yakın yapın  tasarım güzel olmuş

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Yuvalık olması gereken şartları oluşturmuşsun  kardeş güzel çizim tebrik ederim sayra beyin dediği gibi plastik folluk kullan daha iyi oluyor temizlik ve yavruları kontrol açısından.yoksa sende benim gibi dişi ile kavga edebilirsin :D
yavrularına bakmama izin vermiyodu sürekli gaga yedim valla :D
plastiğe geçtim rahat ettim...
kış geldiği için havalandırma deliğini ben tavsiye etmem karar senin.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Folluk kapıya yaklaştırıldı, montajın ve folluğun yeni hali;

@Sayra SENSES
Folluğu plastik almak istemiyorum açıkçası, ne de olsa doğal değil. Havalandırma deliği nerede olmalı ve boyutu ne olmalı?

Teşekkürler yorumlarınız için

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Ünal YILMAZ' Alıntı:
folluğu kapağa yakın yapın  tasarım güzel olmuş
Ünal Bey folluğu ön kapağa mı arka kapağa mı yakın yapayım? ben direkt ön kapağa yakın yaptım ama...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
çizim güzel olmuş elinize sağlık, yalnız ben birşeyi anlayamadım...piyasadaki yuvalıklardan bunun neresi farklı pek anlayamadım. Benim yuvalıklarımı da bu şekilde yaptım...hazırları da aynen bu şekilde satılıyor zaten.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Boyut olarak piyasadakiler bana daha küçük geldi, bir de böyle şeylerle uğraşmayı seviyorum, içeriğini bilerek her parçasını temizleyerek kendim yapmak istedim :)

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
havalandırma için yan duvarlara 2 şer tane delik açsanız yeterli olur (üst kısımlara)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Erdi ARIKAN' Alıntı:
Boyut olarak piyasadakiler bana daha küçük geldi, bir de böyle şeylerle uğraşmayı seviyorum, içeriğini bilerek her parçasını temizleyerek kendim yapmak istedim :)
uğraş vermek emek harcamak güzel şeydir. tebrikler...

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
en ucuk dusunce benden

giris cikis deliginin oldugu kisim diyer bi deyisle konargaligin oldugu kisim  plastik seffaf olurmu iceri disardan disarisi icerden gorunse kuslarin piskolojisi nasil olur acaba ???

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
arkaya  kaydırın folluğu  bence ağacdan yapılmış folluk örnekleri netde mevcut  bakarsanız daah sağlıklı olur. 

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Hakan ŞAHİNTÜRK' Alıntı:
en ucuk dusunce benden

giris cikis deliginin oldugu kisim diyer bi deyisle konargaligin oldugu kisim  plastik seffaf olurmu iceri disardan disarisi icerden gorunse kuslarin piskolojisi nasil olur acaba ???
anlaşılan bunu ilk düşünen siz değilsiniz, HAGEN firması sizin bahsettiğiniz tarzda bir yuvalık modelini zaten 2 yıldır pazarlıyor - http://ca-en.hagen.com/Bird/Accessories/Cage-Accessories/B4330

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
anlaşılan bunu ilk düşünen siz değilsiniz, HAGEN firması sizin bahsettiğiniz tarzda bir yuvalık modelini zaten 2 yıldır pazarlıyor.

Günay DÖNMEZ' Alıntı:
anlaşılan bunu ilk düşünen siz değilsiniz, HAGEN firması sizin bahsettiğiniz tarzda bir yuvalık modelini zaten 2 yıldır pazarlıyor.

elin bebeleri cinde jumbo yemliğe rakıp varmı çok merak etmekteyım

nnkara

Üyemiz
Adı
NURİ
Soyadı
KARA
erdi kardes emegıne ve dusuncene saglık
ama ıstersen senın dusungun boyutlarda ıcıne plastık folluk gırebılen sıfır kullanılmamıs yuvalıkları hazır olarak sana gonderebılırım

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim.

@Nuri KARA
Teşekkürler Nuri Bey, peki ücreti nedir acaba bu yuvalıkların?

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Sayra SENSES' Alıntı:
maşallah güzel çalışma bence havalandırmak için delikte açsan iyi olur, ayrıyeten folluk temizlenmesi kolaylığı açısından plastik seçilebilir :)
+1

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
havalandırma delikleri için üreticilerin - üretimhane kısımlarına bak ordaki yuvalarda
delik yerlerini adetlerini görürsün.ben ø 10 dan yer iki yana üstten 6 şar delik açtım.
folluk arka kapak kısmına yakın olsun.
bende yuvalığımı kendim yaptım içine hazır folluk koydum.
hazır follu 20x20 ölçülerinde sende yuva ölçülerini 20x20x20 yap içine hazır folluk koy.

hagen yuvalık super olmuş bunu bende düşünüyorum planım şu ;

5 mm - 10 mm pvc şeffaf cam yada - 5-10 mm lik plaxglass camdan 20x20x20 yuvalık yapıp
yuvalığı orta koyu araba cam filmi ile dışdan kaplarsak dışarıdan içeri gözükür - içeriden dışarı gözükmez hem içerisi koyu kalır.bence denemekde fayda var.

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
vizyonteledeki gibi oldum

yeminederim benim aklima geldiydi ayni benim gibi dusunmusler :)