Hadi beraber yuvalık tasarlayalım :)

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Yada sadece bizim görebileceğimiz yuzeyi camdan ( tek 1 yuzey) - yada plastik camdan yapıp dıştan filim kaplayalım.( filimler 8 tl - 15 tl arası 50cmx6m.) benim elimde filimler var
arabadan kalanlar.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Metin CANSEVER' Alıntı:
havalandırma delikleri için üreticilerin - üretimhane kısımlarına bak ordaki yuvalarda
delik yerlerini adetlerini görürsün.ben ø 10 dan yer iki yana üstten 6 şar delik açtım.
folluk arka kapak kısmına yakın olsun.
bende yuvalığımı kendim yaptım içine hazır folluk koydum.
hazır follu 20x20 ölçülerinde sende yuva ölçülerini 20x20x20 yap içine hazır folluk koy.

hagen yuvalık super olmuş bunu bende düşünüyorum planım şu ;

5 mm - 10 mm pvc şeffaf cam yada - 5-10 mm lik plaxglass camdan 20x20x20 yuvalık yapıp
yuvalığı orta koyu araba cam filmi ile dışdan kaplarsak dışarıdan içeri gözükür - içeriden dışarı gözükmez hem içerisi koyu kalır.bence denemekde fayda var.
Harika fikir aslında ancak şöyle bir durum var. PVC sera etkisi yapıp içerisi aşırı sıcak ve havasız kalabilir mi? ya da tek bir duvarı mı pvc şeffaf cam ya da plexglass yapıp filmle kaplasak?

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
daha başka fikir vereyim.
her şeyi tahtadan yuvalığın istediğiniz yuzeyine , camcılara gidip renkli cam alalım yada beyaz cama filim kaplayalım . Cam ölçüsü 10 cm x 10 cm olsun.
istediğiniz yüzeye 9 cm x 9 cm lik gözetleme yeri keselim camıda dışarıdan yapıştıralım.

böylece gözetleme yerimiz olmuş olur.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Metin CANSEVER' Alıntı:
daha başka fikir vereyim.
her şeyi tahtadan yuvalığın istediğiniz yuzeyine , camcılara gidip renkli cam alalım yada beyaz cama filim kaplayalım . Cam ölçüsü 10 cm x 10 cm olsun.
istediğiniz yüzeye 9 cm x 9 cm lik gözetleme yeri keselim camıda dışarıdan yapıştıralım.

böylece gözetleme yerimiz olmuş olur.
bu da mükemmel bir fikir bence. ama aklıma takılan bir şey daha var, içerisi karanlık olacağı için biz içeriyi kesin görebilecek miyiz, emin değilim.

nnkara

Üyemiz
Adı
NURİ
Soyadı
KARA
erdıcım yenı gordum cevabını uzgunum
yuvalık 10 tl olması gerek petshop cu arkadasımda ama bıraz ındırım yaptırırım
plastık follugun fıyatını bılmıyorum ama ogrenırım buyuk yuvalar ıcın plastık folluk almazsan yuva ıcıne uygun olculerde ahsap oyulmus folluk verıyor ucretsız

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
petshoplardaki yuvalıkalr kucuk.20x20x20 - 20x20x18 bulmak zor bulursan kendini şanslı say.
plastik folluk 1,5 tl - onuda bula bilirsen , en iyisi petshop tanıdığın var ise ona sipariş ver
toptançılardan onlar bulur ypksa sen kargo ile getirtsen daha pahalıya gelir.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Teşekkür ederim Nuri Bey, peki ürün ne ağacından acaba bilginiz var mı?

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Metin CANSEVER' Alıntı:
petshoplardaki yuvalıkalr kucuk.20x20x20 - 20x20x18 bulmak zor bulursan kendini şanslı say.
plastik folluk 1,5 tl - onuda bula bilirsen , en iyisi petshop tanıdığın var ise ona sipariş ver
toptançılardan onlar bulur ypksa sen kargo ile getirtsen daha pahalıya gelir.
Teşekkürler Metin Bey değerli yorumunuz için :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
bu konu kendi yuvalığını tasarlamak için açıldığını biliyorum, ama illaki başka biryerden yuvalık satın alacaksan bence Davut ustanın yuvalıklarından al...gayet kaliteli.

http://daperkafes.com/yuvalik.html

nnkara

Üyemiz
Adı
NURİ
Soyadı
KARA
erdıcım yuvalıgın etrafı kavak arkalıktan zemın sana kalmıs plastık veya cam agacından
arkadasıma sordum toplu alım olucaksa yuvalık artı plastık folluk  10 lıra olur dedı bılgın olsun karar senın
ben kullanıyorum herhangı bır sorun yok

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
teşekkürler :) arkadaşlar bir sorum olacak.yuvalık içerisine led, kısık (loş) bir ışık, zararı olur mu acaba?

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
soruma cevabı olacak bir üstat var mı acep? :)

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
YAVRU ALMAK ISTEMIYORSAN OLUR İSTERSEN SPOT TAK OZAMAN NEYE BAKACAN KESINLIKLE KUŞLAR GIRMEZLER

BEN GEÇEN YIL BOX YAPTIP 6 TANEYUVA  KAPAKLARINI KISA KESMIŞIM VE TUM YUVALIKLAR ÇALIŞIRKEN ONLARDA TIK YOK BIR GUN BAKTIMKI YUVALIK KAPAKLARINDAN DOLAYI  İÇERİSİ SAKAT GIREN ÇIKIYOR SONRA KAPAKLARI STANDART OLARAK YENIDEN YAPTIM 2 GUNU ÇALIŞMAYA BAŞLADI BAŞIMDAN GEÇEN SLM

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Sayra SENSES' Alıntı:
maşallah güzel çalışma bence havalandırmak için delikte açsan iyi olur, ayrıyeten folluk temizlenmesi kolaylığı açısından plastik seçilebilir :)
aynen üstad.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Kemal AKBULUT' Alıntı:
YAVRU ALMAK ISTEMIYORSAN OLUR İSTERSEN SPOT TAK OZAMAN NEYE BAKACAN KESINLIKLE KUŞLAR GIRMEZLER

BEN GEÇEN YIL BOX YAPTIP 6 TANEYUVA  KAPAKLARINI KISA KESMIŞIM VE TUM YUVALIKLAR ÇALIŞIRKEN ONLARDA TIK YOK BIR GUN BAKTIMKI YUVALIK KAPAKLARINDAN DOLAYI  İÇERİSİ SAKAT GIREN ÇIKIYOR SONRA KAPAKLARI STANDART OLARAK YENIDEN YAPTIM 2 GUNU ÇALIŞMAYA BAŞLADI BAŞIMDAN GEÇEN SLM
teşekkür ederim değerli cevabınız için, sanırım çok saçma bir soru sormuşum çok dalga geçmişsiniz ya :D deneyimlerinizi paylaştığınız için tekrar teşekkürler :)