Hadi herkes muhabbet kuşunu kızıştırmak için yaptıklarını söylesin :)

Halil Engindere

Üyemiz
Adı
Halil
Soyadı
Engindere
Başlıkta belirttiğim gibi herkes muhabbet kuşunu kızıştırmak için uyguladığı tekniği söylesin.

Herkes örnek olarak ;

Teknik Adı :

Anlatım :

Başarılı yada Başarısız

Olarak anlatırsanız sevinirim.

Bilgi paylaşınca güzeldir :)

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
hiç  bir şey yapmıyorum  icon_naughty.zamanı gelince kendileri yapıyor ;D

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Murat KABAYEL' Alıntı:
hiç  bir şey yapmıyorum  icon_naughty.zamanı gelince kendileri yapıyor ;D
aynen kızıştırma işi sadece kendinizi avutmadır  zamanı gelince kuş kendi kızışır ve yumurtlar... ???

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Yumurtalı mamasını, vitaminini eksik etmiyor ve elimden geldiğince iyi ve dengeli beslemeye çalışıyorum. Kuş protein, vitamin ve kalsiyumunu iyi aldımı gerisi geliyor.

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
aynen kızıştırma işi sadece kendinizi avutmadır  zamanı gelince kuş kendi kızışır ve yumurtlar... ???
Buna artı olarak söylenenecek tek söz , çok iyi anlaşan birbirini seven çift olmadıkdan sonra ne yapsan hiç bir işe yaramıyor.
işin özünde çift olacak kuşu çok iyi seçmek - gerisi hikaye.4 aydır bunu çok iyi anladım.

Recep20

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
twitter.com
Adı
Recep
Soyadı
Okumuş
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Yumurtalı mamasını, vitaminini eksik etmiyor ve elimden geldiğince iyi ve dengeli beslemeye çalışıyorum. Kuş protein, vitamin ve kalsiyumunu iyi aldımı gerisi geliyor.

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
bir kez kuşlar daha eş olmadan kızıştırma yemi almıştım. bir işe yaramadı ama 1 ay sonra çiftleşti ve yumurtladı. kuşuna göre değişir. ben bu konuda çok şanslı görüyorum kendimi.  1 yıl 2 yıl çiftleşmeyen kuşlar var. benimkiler 2 ayda işi öğrendiler :D

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ÖNCELİKLE  UYGUN ÇİFTLER KEZA  ÖNCELİKLE EŞ TUTMUS  OLMALI ÖPME KAŞIMA GİBİ....GEREKLİ  VİTAMİN  MİNERAL  KALSİYUM VE PROTEĞİNLERİ  EKSİK ETMEDİĞİN SÜRECE  GERİSİ  BİYOLOJİNİN  İŞİ....BUNUN YANINDA  HİÇ BİR  ŞEKİLDE  RAHATSIZ ETME ÜRKÜTME.VE KESİNLİKLE  YUKSEK Bİ YERLERDE BULUNSUN KAFESİNİZ...TABİ    BİR KAÇ ÇİFT  İÇİN  YUKSEKLİK GECERLİ ÜRETİMHANE İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL..ISI  IŞIK  KOŞULLARINIDA  SAĞLAMALISINIZ HAVALNDIRMA  VS  UNUTMAMALI.....SON OLARAKTA  DÜZENLİ  KONTROL  HEPSİ BU...

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Karahan UZUN.' Alıntı:
ÖNCELİKLE  UYGUN ÇİFTLER KEZA  ÖNCELİKLE EŞ TUTMUS  OLMALI ÖPME KAŞIMA GİBİ....GEREKLİ  VİTAMİN  MİNERAL  KALSİYUM VE PROTEĞİNLERİ  EKSİK ETMEDİĞİN SÜRECE  GERİSİ  BİYOLOJİNİN  İŞİ....BUNUN YANINDA  HİÇ BİR  ŞEKİLDE  RAHATSIZ ETME ÜRKÜTME.VE KESİNLİKLE  YUKSEK Bİ YERLERDE BULUNSUN KAFESİNİZ...TABİ    BİR KAÇ ÇİFT  İÇİN  YUKSEKLİK GECERLİ ÜRETİMHANE İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL..ISI  IŞIK  KOŞULLARINIDA  SAĞLAMALISINIZ HAVALNDIRMA  VS  UNUTMAMALI.....SON OLARAKTA  DÜZENLİ  KONTROL  HEPSİ BU...

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Metin CANSEVER' Alıntı:
Buna artı olarak söylenenecek tek söz , çok iyi anlaşan birbirini seven çift olmadıkdan sonra ne yapsan hiç bir işe yaramıyor.
işin özünde çift olacak kuşu çok iyi seçmek - gerisi hikaye.4 aydır bunu çok iyi anladım.
öylede metin bey ben inanmazsın 8 ay bekledim daha önce eş olan kuşları sadece kümes değişti 8 ay inat ettim en sonunda yumurtladı şimdi 3. batım yavruları büyütüyor ben genelde eş seçtirmiyorum renkleri hoşuma giden farklı renkler elde etmek için atıyorum kafese tamam gelsin yavrucuklar...... rotfl rotfl

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
Halil ENGİNDERE' Alıntı:
Zamanı gelince kendi yapar ama o zamanı hızlandırmak bizim elimizde :)
böyle yapmak ,torun sahibi olmak icin 12,13 yaşındaki cocukları evlendirmeye  benzer.ne kendilerinde hayır kalır nede olacak cocuklardan hayır görürsün . icon_naughty

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
öylede metin bey ben inanmazsın 8 ay bekledim daha önce eş olan kuşları sadece kümes değişti 8 ay inat ettim en sonunda yumurtladı şimdi 3. batım yavruları büyütüyor ben genelde eş seçtirmiyorum renkleri hoşuma giden farklı renkler elde etmek için atıyorum kafese tamam gelsin yavrucuklar...... rotfl rotfl
Ben kafesde ayırma yaptım , sonuç gene 3 adet boş yumurta , şu an boş yumurtaların üzerinde yatıyor .Erkeği üzerine bindirmiyor hiç , binmeye yeltenince kafes allak bullak oluyor , direk yuvalığa kaçıp içeri kapanıyor.
Siz üretimhaneleri olanlar şanşlısınız kuşlar birbirlerinin sesinden zaten duruma adepte oluyorlar
bu sebeplen bizim gibi tek uğraşanlara göre 10-0 öndesiniz.