HAGEN VİSİON KAFESİM VE ÇİFTLERİM

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Hagen vision L01 kafesimin yuvalık için kapısı olmadığından tellerini keserek yuvalık taktım, dualarınızla inşallah bol bol yavrum olur. kafes büyük olduğundan ve böyle daha derli toplu olacağını düşündüğümden yuvalığı içerden taktım ve telleri ona göre kestim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Sarı, beyaz çiftimede aynı kafesten ısmarladım, gelince inşallah onada aynı şekilde yuvalık takacağım.

(Kafeslerin son halini ekledim. 3. sayfada)

Birde sorum olacak; Kuşlarımın ırkları hakkında bana bilgi verebilirmisiniz.

mucolok

Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
KESLER
karar yine sizin kararınız olmuş bitmiş ama benim fikrim kafesin tellerini keserek biraz yazık etmiş gibi geldi bana kafes yuvalık kapısı olmadıgını biliyorum keşke yuvalığı içeri koysaydınız ve ben yuvalıgı çok büyük buldum, yinede maşallahları var inşallah sağlıklı yavrular alırsıınız.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Mücahit KESER' Alıntı:
karar yine sizin kararınız olmuş bitmiş ama benim fikrim kafesin tellerini keserek biraz yazık etmiş gibi geldi bana kafes yuvalık kapısı olmadıgını biliyorum keşke yuvalığı içeri koysaydınız ve ben yuvalıgı çok büyük buldum, yinede maşallahları var inşallah sağlıklı yavrular alırsıınız.

Yeni kafesimi resimdeki çift katlısından ısmarladım, tek katlı ile arasında çok fiyat farkı yoktu. İki kat iki parçadır. Üst katın tellerini yedek tel olarak ayıracağım. Yani istediğimde her iki kafesimide eski haline getirebilirim :)

Yuvalık ölçüleride şöyle : 26 x 20 x 15

mucolok

Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
KESLER
telleri kestim deyince içim gitti diyebilirim, pahalı olduğu için böyle bir kafes alamamıştım, yani sonra kafama yatan bir çifthane almıştım her zaman istediğim kafeslerden biridir hagen modelleri, yani o telleri kesince nasıl eski hale getirebilirsinizki anca ufak kaynak makinalarıyla tekrar kaynatabilirsiniz ve buda ne kadar orjinal olabilir. aklıma takıldı sadece yorumda bir hadsizlik varsa özürler şelale.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Mücahit KESER' Alıntı:
telleri kestim deyince içim gitti diyebilirim, pahalı olduğu için böyle bir kafes alamamıştım, yani sonra kafama yatan bir çifthane almıştım her zaman istediğim kafeslerden biridir hagen modelleri, yani o telleri kesince nasıl eski hale getirebilirsinizki anca ufak kaynak makinalarıyla tekrar kaynatabilirsiniz ve buda ne kadar orjinal olabilir. aklıma takıldı sadece yorumda bir hadsizlik varsa özürler şelale.
Şöyle eski haline gelmiş oluyor. Hagen vision 01 modeli ile 02 modeli arasında 40 TL fark var.
Aralarındaki fark ise ilkinde 4 parça tel, diğerinde 8 parça tel geliyor. Benim ısmarladığım modelde 02. Ama ben ona 01 gözüyle bakıyorum. Zİra üst yarısnın tellerini takmayınca 01 modelden farkı olmuyor. Fazla kalan tellerde kesilmemiş yedek sıfır tel olarak duruyor. Ne zaman istersem kesilen kısımları söküp yedek sağlam telleri takabilirim, böylece kesilmemiş iki adet 01 model kafesim olur.

Hepsi bu...

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARDEŞ MAAŞALLAH KAFESTE KUŞLARDA SÜPER YUVALIKLARDAN BEN KULLANIYORUM ÇOK RAHAT YUVALIK DELİĞİ ÇOK YUKARIDA YUVALIĞI TAM TAVANA YAPIŞTIRMAMIŞSIN OYUNCAKLARI İPTAL PLASTİK TÜNEKLERİ AĞAŞLA DEĞİŞ CİNSİNİ ARKADAŞLAR YAZMIŞ İYİ ÜRETMLER SLM

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Kemal AKBULUT' Alıntı:
KARDEŞ MAAŞALLAH KAFESTE KUŞLARDA SÜPER YUVALIKLARDAN BEN KULLANIYORUM ÇOK RAHAT YUVALIK DELİĞİ ÇOK YUKARIDA YUVALIĞI TAM TAVANA YAPIŞTIRMAMIŞSIN OYUNCAKLARI İPTAL PLASTİK TÜNEKLERİ AĞAŞLA DEĞİŞ CİNSİNİ ARKADAŞLAR YAZMIŞ İYİ ÜRETMLER SLM
Yuvalığı tam tavana yapıştıramadım zira üstte zaten 3 adet tel kaldı. Onları kesemem, tel dağılır. Birde yuva deliği yukarda olduğu içinde biraz aşağı takmak daha uygun gibi geldi bana. Tünekleride ağaçla değiştireceğim inş. Ancak oyuncağın zararı olrmu, yani salıncağın ?

Teşekür ederim tüm arkadaşlarada sizede.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARDEŞ YUKARIDAKI BOŞLUK SAKAT KUŞ SIKIŞABİLİR  HERHANGİBR TAHTAİLE KAPAT KUŞLARDAN YAVRU ALACAKSAN BİRBİRLERİ İLE İLGİLERİNİ BÖLECEK YADA UNUTTURACAK HERHANGİ BİR NESNE OLMAZ VERİM DÜŞER ŞİMDİ GÖRDÜM YUKARIDAN ÜSTTEN 8 YADA 10 MATKAPLA HAVALANDIRMA İÇİN DELİK DEL KAFESİNİDE EN AZ İKİ TARAFI CEREYAN YAPMAYAN YUKARI BİR KISMA KOY KUŞ DIŞARI SALMA  SLM

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Kemal AKBULUT' Alıntı:
KARDEŞ YUKARIDAKI BOŞLUK SAKAT KUŞ SIKIŞABİLİR  HERHANGİBR TAHTAİLE KAPAT KUŞLARDAN YAVRU ALACAKSAN BİRBİRLERİ İLE İLGİLERİNİ BÖLECEK YADA UNUTTURACAK HERHANGİ BİR NESNE OLMAZ VERİM DÜŞER ŞİMDİ GÖRDÜM YUKARIDAN ÜSTTEN 8 YADA 10 MATKAPLA HAVALANDIRMA İÇİN DELİK DEL KAFESİNİDE EN AZ İKİ TARAFI CEREYAN YAPMAYAN YUKARI BİR KISMA KOY KUŞ DIŞARI SALMA  SLM
Anladım, salıncağı kaldırayım. Üst boşluğada bir formül bulurum inş.
Ön kapaktan 3 adet 8mm lik delik delsem kafi gelirmi ?

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
bence yuvalık çok güzel oturmuş kafese, eline sağlık. iki çift de yerli. ama albino ve lutino çok güzel maşallah. hayrını görünüz

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Çok güzel olmuş.Yuvalığı nerden aldın acaba ? Aynısından bulamadım gitti banada lazım bundan.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
beyaz ve sarı olan çiftin kesinlikle albino ve lutino gibi görünmüyor resimden her ikiside double factor spangle biri sarı biri full beyaz double factorlerde beyazlarda çok seyrek mavi tüyler sarılardada genelinde olmaz ama bazılarında da rastgele serpiştirilmiş yeşil tüyler görülebilir hepsi sağlıklı görünüyor maşallah kolay gelsin.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Abdullah YILMAZ' Alıntı:
beyaz ve sarı olan çiftin kesinlikle albino ve lutino gibi görünmüyor resimden her ikiside double factor spangle biri sarı biri full beyaz double factorlerde beyazlarda çok seyrek mavi tüyler sarılardada genelinde olmaz ama bazılarında da rastgele serpiştirilmiş yeşil tüyler görülebilir hepsi sağlıklı görünüyor maşallah kolay gelsin.
(Double factor spangle)  Bu ırkı yeni duydum. Ancak dediğiniz gibi beyazın göğsünde çok dikkatli bakıldığında belli olan hafif mavilikler var. Yavru iken daha çok belli idi, ancak zaman geçtikçe azaldı (şu an sarı-beyaz ikiside 8 aylık). Resimde tam çıkmamış isede diğer muhabbetlerden bariz farklı tarafı, her ikisininde kendi gövdeleri kadar uzun kuyruğa sahip olmaları. Bu kadar uzun kuyruklu muhabbete pek denk gelmedim.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Abdullah YILMAZ' Alıntı:
lutino ve albino da gözler kırmızı olur. sanırım sizin kuşların siyah. Abdullah arkadaşın dediği gibi...