Hamster suluğu hakkında...

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
İyi günler. Elazığ'da yeni bir üretimhane kuruyorum bu ara, malzemeleri toparlıyorum. Kafama bişey takıldı. Hamster suluğundan finch, muhabbet kuşu ve cennet papağanlar su içer mi? Benim bir arkadaşımda akıllı kafeslerden var ve kafeslerde hamster suluğu tarzında bişey var. Hergün 60-70 kafesin suyunu değiştirmek zor olacağından hamster sulupu almayı düşünüyorum. Yalnız bundaki bilyeli sistemden muhabbet kuşunun su içip içemeyeceğinden şüpheliyim. Yardımcı olursanız sevinirim...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
İçer. Suyu gördüğü her yerden içer. Oraya dilini dokundurup içiyorlar. Çoğu kişi su temiz kalsın diye kullanıyor. Siz de kullanabilirsiniz.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ

bu  kulanılan bir model ve sağlam olması ilede tavsiye edilen marka

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
samed bey kuşların alışması lazım hamster suluklarını taktıktan sonra takip edin alışana kadar susuz kalmasın kuşlar yazık

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
kuş yavruluktan itibaren bilyalı suluğa alışması gerekiyor aksi taktirde alışmayabilir ve kuşları telef edebilirsiniz.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
muhabbet kuşları akıllı hayvanlardır. merak etmeyin son derece kullanışlı oluyor .
kuşlarınızın alışmama gibi bir ihtimali yok çok zekiler dir :)
yanlız alacağınız suluklarda marka ve kalite çok önemli ben 2gr markasını tavsiye ederim çift bilyalı ve kaliteli ürünler dir.

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
Ünal YILMAZ' Alıntı:

bu  kulanılan bir model ve sağlam olması ilede tavsiye edilen marka
Ünal bey uygun fiyatlı olması nedeniyle bu modeli düşünmüştüm çünkü ilk etapta 60 tane alacam ve 250 lira gibi bir maliyet farkı çıkıyor ortaya. Sıkıntı olur derseniz sizin dediğiniz modele de yönelebilirim.

Mahir KOCATÜRK' Alıntı:
samed bey kuşların alışması lazım hamster suluklarını taktıktan sonra takip edin alışana kadar susuz kalmasın kuşlar yazık
Mahir bey onu takip edecem suların azalmasına göre, alışmayanlara klasik suluk takıp devam edecem. Aklımda yani, o da canlı sonuçta...

Fatih AY' Alıntı:
muhabbet kuşları akıllı hayvanlardır. merak etmeyin son derece kullanışlı oluyor .
kuşlarınızın alışmama gibi bir ihtimali yok çok zekiler dir :)
yanlız alacağınız suluklarda marka ve kalite çok önemli ben 2gr markasını tavsiye ederim çift bilyalı ve kaliteli ürünler dir.
Fatih bey inşallah dediğiniz gibi hepsi alışır da bende hergün suluk yıkama derdinden kurtulurum :) Bu arada kuracağım üretimhanede gouldian finch, bengalese finch, cennet papağanı da olacak ve belki ileride kanarya da koyarım. Bunlar da bu suluktan içebilir değil mi?

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Acele etmezsen  aksilik olmazsa nipelden suluk yapacam  ozaman siteye atarım bakarsın  uygun görürsen  nasıl yapıldığını anlatırım  ama dediğim gibi önce ben kullanmalıyım artıları eksileri nedir nelerdir.  öyle siteye tavsiye ederim akıllı yemlik modifiye yaz sitede arat şimdi  bu suluk türünü  sağlam ve kullanılır şekilde yapma niyetindeyim çuvaldızı kendime iğneyi size batıracam

kullanacağım nipel ve özellikleri

Tamamı 304 paslanmaz çelikten üretilmiştir.

Her yöne 360 derece çalışır. 0,70-0,80ml/dk su verir.

Montaj:

Boruya diş açmadan 8,8 mm delik delinir.

Aşağıdan yukarıya doğru nipel tepesi düşmeyecek şekilde vidalanarak monte edilir.

Konik vida yapısı boruya dişi kendi açar.

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
Ünal YILMAZ' Alıntı:
Acele etmezsen  aksilik olmazsa nipelden suluk yapacam  ozaman siteye atarım bakarsın  uygun görürsen  nasıl yapıldığını anlatırım  ama dediğim gibi önce ben kullanmalıyım artıları eksileri nedir nelerdir.  öyle siteye tavsiye ederim akıllı yemlik modifiye yaz sitede arat şimdi  bu suluk türünü  sağlam ve kullanılır şekilde yapma niyetindeyim çuvaldızı kendime iğneyi size batıracam

kullanacağım nipel ve özellikleri

Tamamı 304 paslanmaz çelikten üretilmiştir.

Her yöne 360 derece çalışır. 0,70-0,80ml/dk su verir.

Montaj:

Boruya diş açmadan 8,8 mm delik delinir.

Aşağıdan yukarıya doğru nipel tepesi düşmeyecek şekilde vidalanarak monte edilir.

Konik vida yapısı boruya dişi kendi açar.
Ünal bey kusura bakmayın önceki gönderimde link koymuştum ama yanlışlıkla sildim heralde :) Düşündüğüm model aşağıda linkte belirttiğim model. Benim kuşlar ve kafesler haftasonu gelecek, bir kısmı da haftaya gelecek. O yüzden inanın zamanım yok, olsaydı böyle şeylerle uğraşmayı severim aslında. Siz Malatya'dasınız heralde, bende Elazığ'dayım. Bi gün ziyaret etmek isterim hem de yapmış olduğunuz yeni sulama sistemini canlı olarak görmüş olurum...
http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/imac-hamster-sulugu-bibber-200-ml-90384937

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
linkteki suluklardan kaliteli ve kalitesiz olanları var die okudum  artı piyasada tek bilyeli ve çift olanları  var  su damlatanı  su sızdırmayanlar tabiki  en efdal olanıdır ucuz etin tiridi olmaz vardır bundada bir iş diyorum  siz karar vermişsiniz  inş. kullanışlı olur diyeyim.  Ben malatyadayım evet  görüşmek isterseniz buyurun gelin  beklerim  sitede her daim çevrimiçiyim  msj atın  yeter bana selam ve dua

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
Ünal YILMAZ' Alıntı:
linkteki suluklardan kaliteli ve kalitesiz olanları var die okudum  artı piyasada tek bilyeli ve çift olanları  var  su damlatanı  su sızdırmayanlar tabiki  en efdal olanıdır ucuz etin tiridi olmaz vardır bundada bir iş diyorum  siz karar vermişsiniz  inş. kullanışlı olur diyeyim.  Ben malatyadayım evet  görüşmek isterseniz buyurun gelin  beklerim  sitede her daim çevrimiçiyim  msj atın  yeter bana selam ve dua
    Mesaj attım satıcıya, büyük ihtimal bunlardan alacam, sonuçtan sizi de haberdar ederim, inşallah sıkıntı olmaz...