hangi marka yem tavsiye edersiniz?

demirkan84

Üyemiz
Adı
FATİH
Soyadı
DEMİRKAN
hobiciyim...eskiden 10 15 tane kuşum vardı :tayinim çıkınca hepsi dağıldı.... 1 ay kadar önce bi çift aldım :) bunalrın sağlıklı beslene bilmeleri açısından hazır yem almak istiyorum. bazı yerlerde okuduğum yorumlardan 2 marka arasında kaldım..yardımcı olursanız sevinirim...

VITAKRAFT AUSTRALIAN MUHABBET KUŞU YEMİ 800 GR (Vitakraft)
Witte Molen Muhabbet Kuşu Yemi 1 kg (WitteMolen)

yada bunları almasamda eskiden üye olduğum bi sitede bi yem karışım tarifi vardı :10kg bir karışım yapalım siz bunu kendinize göre uyarlarsınız 6 kg ince yem
1 kg ak darı
1kg sarı darı
500gr nijer
500gr keten tohumu
500gr yulaf
500 gr gırit yem                   
yoksa bunu kendi kullanım oranıma göre mi yapsam daha ii olur.... DEĞERLİ ÜRETİCİ VE HOBİCİ ARKADAŞLAR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM...

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Barış URGEN' Alıntı:
Bence aktarda kendi karışımınızı yapmanız en iyisi hem daha hesaplı
katılmıyorum. hayvanlar doğada bir vitamini daha alabilmek için km lerce uçabiliyor. bizde buna karşılık akdarı ile yeme mahkum ediyoruz. hiçbir yarararı yok kuşa . bravo 302 üreticilerin tercihi bir karışım. 3 çiftinizde sıkıntı yaşamamış olabilirsiniz ama verim değerini düşürmekten başka bir işe yaramaz .

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Soner DURMUŞ' Alıntı:
katılmıyorum. hayvanlar doğada bir vitamini daha alabilmek için km lerce uçabiliyor. bizde buna karşılık akdarı ile yeme mahkum ediyoruz. hiçbir yarararı yok kuşa . bravo 302 üreticilerin tercihi bir karışım. 3 çiftinizde sıkıntı yaşamamış olabilirsiniz ama verim değerini düşürmekten başka bir işe yaramaz .
Bravo 302'de sarı darı oranı %65 ve toplamdaki darı oranı (sarı+beyaz+kırmızı darı oranı) %90, yani darı oranı çok fazla ve darılar çok küçük geldi bana sanki elekten geçen küçük yemler gibi, ayrıca aspur yani kanarya yemi oranı %5 ve yuhaf hiç yok, fiyat olarak ucuz bir yem. bu yemden denemek amaçlı 5 kg aldım, içine 1 kg quick marka kanarya yemi ekledim, yarım kg da yulaf ekleyecem ama verselle laga'dan sonra kuşlar bravo 302 yemi pek sevmediler...

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
fiyat konumunda uygun ve kaliteli istersen brawo 302 başka tanımam
kalite dersen delinature üstüne yok

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
versele laga candır yemeyen kuş görmedim, ama bizim gibi üreticiler için pahalı ben şuan bor ticaretin sattığı bird fly marka yemden kullanıyorum çok da memnunum hem bravo 302 den daha ucuz.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
1 çuval ak darı 1 çuval sarı darı aldım karıştırdım. büyük boy yemlik var salmada hepsini karıştırınca seçiyorlar çok döküyorlar onun için salmada yapılacaksa bence en iyi karışım ikisi. ayrıyeten bir kabada sade kanarya yemi koydunmu haftada birde mama verirsin arada birde 1 2 tane marul,havuç atarsın, fırsatını bulursanda kaliptoz dallarından attınmı on numara karışım olur  smileki smileki smileki