Bu da yine aynı yazıdan,
bu kaplardan almana gerek yok , çok daha basit şekilde kendin de yapabilirsin. Bir müdded önce bir yorumumda birkaç video paylaşmıştım ve o videolardaki kullanılan kaplardan kendin de yapabilirsin. Ben algidanın dondorma kaplarını kullanarak yaptım denemek için ve başarılı oldu, ama dondurma kabı benim ihtiyacım olan çimlenmiş tohum miktarını karşılamadığı için daha büyük konteynır tarzı saklama kaplarından satın alıp yaptım.
Yapılışı çok basit, ayni büyüklükte 2 kabı alıyorsun, birinin tabanını 1 milimetrelik matkapla delikler açıyorsun (videodaki gibi -
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,14991.msg210851.html#msg210851). Ayni deliklerden de kabın birtanesinin kapağına açıyorsun (hava alması için). Delikli olan kabı deliksiz olan kabın içine yerleştirip tohumlar içine ilave ediliyor ve iyice yıkanıyor. Yıkadıktan sonra bir miktar daha su ilave edilip, delikli olan kapak üzerine kapatılıyor ve tohumların şişmesi için bekleniyor (tohumun cinsine göre suda tutulma süresi değişecektir, ben buğdayları 10 saat tutuyorum). Daha sonra tohumların suyu iyice süzülmesi ve çimlenme reaksyonu başlaması için delikli kabı deliksiz kapdan çıkarıyorsun ve 10-12 saat bu şekilde bekletiyorsun. 10-12 saat sonra artık tohumların ucu patladığını göreceksin, tohumlar artık kuşlara verilmek için hazırdır. Tohumları çok fazla filizlendirmenin anlamı ve faydası yok, filizi uzadıkça, tohumun besin değeri filize gideceği için kuşlara pek faydalı olmaz. Tohumun besin açısından PİK noktası, tohumun tam patladığı andır...bu noktada besin değeri normalinden tam 300 kat daha yüksektir