haşlanmış yumurta hakkında

burak karakuş

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Karakuş
arkadaşlar haşlanmış yumurtanın içerisine mamamı koyim yoksa tavsiye edebileceginiz bişey var mı?

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
haşlanmış yumurtayla beraber havuç ,pirinç unu, mısır unu, bebe büsküvi ilave edebilirsiniz.formu araştırırsanız istediğinizden çok daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

karaganda

Takipçi Üyemiz
Adı
Kazım
Soyadı
aslan
size tavsiyem sarı kısmını vermeyin sadece beyaz kısmını verin protein ihtiyacını karşılamış olursunuz. sarı kısmı kuşlarda yağlanma yapar.

karaganda

Takipçi Üyemiz
Adı
Kazım
Soyadı
aslan
kuşlar sarısınıda yerler ama sarısında protein yoktur.

burak karakuş

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Karakuş
bende öyle biliyorum sanki sarısını mamayla karştırıp veriyoduk öyle hatırlıyorum üstadlar daha net bir cevap verecektir

metroxylon

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Kurt
yumurtanın hertarafı verilir.hatta ben mamaya yumurtanın kabuklarını ufalayıp katıyorum

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Özgür Kurt' Alıntı:
yumurtanın hertarafı verilir.hatta ben mamaya yumurtanın kabuklarını ufalayıp katıyorum
+1 özgür beye ilaveten kabuğun zarını soyup veriyorum zar kursaklarına yapışabiliyor ve yumurta kabuğunun düzenli bi şekilde mamaya karışmasını sağlıyor

Serdar SÜRKECÜ

Uzman Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Sirkeci
Yumurtanın her tarafı verilir, sarısı da protein ihtiva eder.

Yumurtanın bölümleri:

Yumurta Beyazı: Diğer adı Albumen’dir. Çok az miktarda mineral külü ve glukozun yanında tamamen protein ve su’dan meydana gelmektedir. Sarısı ile karşılaştırıldığında çok az lezzet veya renk verici özelliği vardır. İnce ve kalın beyaz diye ikiye ayrılmaktadır. Yumurta beyazı pH 8 derecesi ile tabii alkalin olan bir kaç yiyecekten biridir. Bu özelliği ile her ne kadar bakteri oluşumunu engellese de yinede de pişirilerek tüketilmesi uygundur.

Yumurta Sarısı: Protein, yağlar ve emülsiferlerin yanında az miktarda mineral külleri ve sarı rengi veren karotenoidlerden meydana gelir. Yumurta sarısında en iyi bilinen emülsifer lesitin'dir. yumurta sarısının proteinleri yumurta beyazının proteinlerinden  farklıdır (lipoprotein). Sarının çevresini saran zar hem koruma hem de bakterilerin hareketini engelleme bakımından önemlidir. Tavuğun beslenme rejimi hem sarı rengi, hem de lezzeti etkiler. Bu da çiftlik ve köy yumurtası arasındaki renk ve lezzet farkını açıklar.

Yumurta Kabuğu: Yumurtanın ağırlığının %11’i kabuktur. Kabuk, her ne kadar sert olarak  görünse de gözenekli bir yapıya sahiptir. Bu da nem ve karbondioksit gibi gazların yumurtadan kaçabilmesine imkan tanır. Delikli yapının başka bir neticesi de özellikle Salmonella'ya karşı kabukların iyice yıkanması ve gerekirse dezenfekte edilerek saklanması gerekliliğidir. Kabuk rengi tavuğun cinsine bağlı olarak beyaz veya kahverengi olabilir. Kabuk rengi lezzeti etkilememektedir.