hasta disi ve yavrulari lutfen yardim edin

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
1-2 günlük 2 yavrusu ve 3 yumurtasi olan dişikkuşum birkac gundur ses çıkartarak kusmaya başladı ve diskida da yem var kuşum çok halsizlesti kabarmaya başladı ve yuvaya girmiyor yavrulara bakmiyo yem yemiyo yavrular ve dişi kuşum ne yapabilirim 
Kusma ve yavrularınbbakimi için yardimlarinizi bekliyorum

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Yemden veya yediği bir şeyden mi zehirlendi acaba, yemini degiştir kuşların. Önlerine ayrı kaba kanarya yemi (aspur) koyun ve sürekli mama verin.

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
Faruk ÇELİK.' Alıntı:
Yemden veya yediği bir şeyden mi zehirlendi acaba, yemini degiştir kuşların. Önlerine ayrı kaba kanarya yemi (aspur) koyun ve sürekli mama verin.
Yemi bonnie hep ayni yemi yiyor
Aspur koydum önüne ama yulaflari yiyo
Mamayi artik yemiyor

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Dışkısında yem varsa kafesinde kum eksik olabilir gebede Nejat üstadın dediği gibi resim ve video ekleyin üstatlar cevaplayacaksınız umarım.geçmiş olsun

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Mamanın içerisine neler koydugunuzda önemli. Mamayı yumuşatmak için içerisine havuç ve haşlanmış yumurta rendeleyin. Birde behsat beyin dediği gibi video veya resim yükleyebilirseniz daha saglikli cevaplar alabilirsiniz

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla

View My Video

View My Video

dıskısında sindirilmemiş yem var  degısık bı ses cıkartarak kusuyor bazen kustuklarını eşi yiyo
devamlı kabarık halde yavrularına bakmıyo yavrulardan biri öldü kafasını sallayarak kusuyor kursagı bos su ıcmemeye  basladı caresiz kaldım
ne yapabılırım

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Baytril % 10 enjeksiyonluk cozelti alin.. yarım litre suya yarım cc koyun herun ilaclı suyu hazırlayın 7 gun verin.. artına 2 gun.. yogurt suyu ayranda olabilir.. ama marketten alınma olmayacak ev yapimi olabilir.. 2 gun yogurt suyunun ardindan eczaneden nidazol tablet alın 250 mg lik yarım tableti yarım litre suda eritin hergun ilac hazırlanacak.. 5 gun verin.. not: ilaclı suları vermeden once kusun aksamdan onunden suyunu alarak sabah ilacı suyu hazırlayarak verirseniz daha cok faydasını gorursunuz.. bu arada kusa sadece aspur verin... mamada vermeyin.. gelismelerden haberdar ederseniz..

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
Baytril % 10 enjeksiyonluk cozelti alin.. yarım litre suya yarım cc koyun herun ilaclı suyu hazırlayın 7 gun verin.. artına 2 gun.. yogurt suyu ayranda olabilir.. ama marketten alınma olmayacak ev yapimi olabilir.. 2 gun yogurt suyunun ardindan eczaneden nidazol tablet alın 250 mg lik yarım tableti yarım litre suda eritin hergun ilac hazırlanacak.. 5 gun verin.. not: ilaclı suları vermeden once kusun aksamdan onunden suyunu alarak sabah ilacı suyu hazırlayarak verirseniz daha cok faydasını gorursunuz.. bu arada kusa sadece aspur verin... mamada vermeyin.. gelismelerden haberdar ederseniz..
Behsat ayrıntılı anlatmış herşeyi :) 10 gün kadar önce benim kuşumda da aynı sorun oluştu muhtemelen sindirim sistemi enfeksiyonu, bulaşıcı olduğunu düşünmüyorum çünkü erkek kuş da yanında duruyor. Yavruya bağlı stres ile zaten her zaman var olan bakterilere karşı direnç azalıyor, hastalık patlak veriyor. Baytrili 2,5 lik enjektörle 0,01 ml çekip üzerini 0,5 çizgisine kadar su ile tamamlayıp kuşun direk kursağına her gün aynı saatte sonda yardımıyla sıkarsanız daha çabuk ve iyi sonuç alırsınız, ben o şekilde yaptım suya da ekledim, anne iyileşti şimdi çok iyi fakat 5 yavrudan 2si kurtuldu, diğerleri ishal olup öldüler.Dişi kuşu erkek kuştan sakın ayırmayın, erkek onu beslemezse, yarı sindirilmiş yem kusmazsa, dişide sindirim olmadığı için kendisi yem yese de sindiremediği için açlıktan ölür.

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
tesekkur ederim
yavru beslediği için baytirilin yavrulara zararı olur mu
daha onceden boyle bi sorun olmustu kusumda flagy ıyı gelmıstı tekrar denesem ıyı olur mu yavrulara zararı olur mu
baytril onceden kullanmıstım agır gelmıstı tekrar kullanmalımıyım

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
Behsat ayrıntılı anlatmış herşeyi :) 10 gün kadar önce benim kuşumda da aynı sorun oluştu muhtemelen sindirim sistemi enfeksiyonu, bulaşıcı olduğunu düşünmüyorum çünkü erkek kuş da yanında duruyor. Yavruya bağlı stres ile zaten her zaman var olan bakterilere karşı direnç azalıyor, hastalık patlak veriyor. Baytrili 2,5 lik enjektörle 0,01 ml çekip üzerini 0,5 çizgisine kadar su ile tamamlayıp kuşun direk kursağına her gün aynı saatte sonda yardımıyla sıkarsanız daha çabuk ve iyi sonuç alırsınız, ben o şekilde yaptım suya da ekledim, anne iyileşti şimdi çok iyi fakat 5 yavrudan 2si kurtuldu, diğerleri ishal olup öldüler.Dişi kuşu erkek kuştan sakın ayırmayın, erkek onu beslemezse, yarı sindirilmiş yem kusmazsa, dişide sindirim olmadığı için kendisi yem yese de sindiremediği için açlıktan ölür.
tesekkur ederim kusun direk kursuguna veremem daha dogrusu beceremem
ama behzat beyin dediği gibi suya karıstırabılırım
ama  yıne eskısı gibi baytrılın agır gelmesinden korkuyorum

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Sıla ERDEMLİ' Alıntı:
tesekkur ederim
yavru beslediği için baytirilin yavrulara zararı olur mu
daha onceden boyle bi sorun olmustu kusumda flagy ıyı gelmıstı tekrar denesem ıyı olur mu yavrulara zararı olur mu
baytril onceden kullanmıstım agır gelmıstı tekrar kullanmalımıyım
ben sorun olduguna sahit olmadım.. sıla hanım.. benim nezlimde kullanabilirsiniz

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
baytril kullandım kabarma gitti
dişi inler gibi bi sesle kusuyor
ve bazende inleyerek esıne  kusuyor
bu inleme ve kusma için ne yapabılırm

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Sıla ERDEMLİ' Alıntı:
baytril kullandım kabarma gitti
dişi inler gibi bi sesle kusuyor
ve bazende inleyerek esıne  kusuyor
bu inleme ve kusma için ne yapabılırm
  çıkardıgı ses  normal.. ve sanırım ince tiz  bir  2 sanıyelik kısa ötüş gibi... ve size tavsıyem kafes içindeki gereksiz  ayna zil gibi aksesuarları cıkartınız  panayır yeri gibi olmasın.. heleki çift kusta  sadece tunek suluk yemlık mamalık gag tası gb gerekli olan seyler olmalı.. bu arada gecmiş olsun...  ve yuvalık takmayınız  2 hafta kadar vitamin takviyesi yapın dişi kendini biraz daha toplasın oyle yuvalık takınız