Hasta Muhabbet Kuşu

Emel

Yeni Üyemiz
Adı
Emel
Soyadı
Bal
2 hafta önce yavru bir erkek muhabbet kuşu aldım çok hareketli ve neşeliydi akılı hemen eve bana alıştı ama son 5 gündür sürekli uyuyor yem yemesi azalmıştı sürekli geceleri kısık ötüyor ve sürekli kafesin altında duruyordu. Kafesi tertemiz istisnasız her gün suyunu ve kafesini temizliyorum. Şuan yem yemesi biraz daha iyide olsa hala kabarık şekilde uyuyor tuttuğum odada ısıtıcı her zaman çalışıyor ve vitamin takviyesi uygulamaya devam ediyorum. 2 gündür biraz iyiye gidiyor diye sevinmiştim ama bugün kustu (beyaz bulanık bi sıvı) elime aldığımda kursağı şiş gibi geldi hava var gibi sanki birde nefes alırken sanki zorlanıyor çok olmasada bugün hırıltı geliyor gibi geldi bana ve tam olmasada biraz ishal gibi. Ne yapıcağımı bilmiyorum köpeklerime bakan veteriner kuşlardan anlamıyor anlayan birinden yardım bekliyorum acilen.

YasinA95

Yeni Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
A
Anlatılana göre herşey iyi gözüküyor. Belki senin yokluğunda yem yiyordur. Tüylerini kabartması normal. Ayrıca çok sıcağa gerek yok. Oda sıcaklığı yeterli olur muhabbetler için. Eğer 4-5'in altına düşmezse. Ama bana sorarsan 1-2 derece dahi olsa ancak üşütürler. Kumun olduğu ayrı bir yemlik var mı? Sindirim sistemini düzenliyor. İnşallah bir daha tekrarlanmaz ve atlatır ama tekrarlarsa bir şeyler var demektir
Veterinerlere gelince onlar ancak kedi köpekten anlıyor. Sanki tek canlı onlarmış gibi...

Emel

Yeni Üyemiz
Adı
Emel
Soyadı
Bal
YasinA95' Alıntı:
Anlatılana göre herşey iyi gözüküyor. Belki senin yokluğunda yem yiyordur. Tüylerini kabartması normal. Ayrıca çok sıcağa gerek yok. Oda sıcaklığı yeterli olur muhabbetler için. Eğer 4-5'in altına düşmezse. Ama bana sorarsan 1-2 derece dahi olsa ancak üşütürler. Kumun olduğu ayrı bir yemlik var mı? Sindirim sistemini düzenliyor. İnşallah bir daha tekrarlanmaz ve atlatır ama tekrarlarsa bir şeyler var demektir
Veterinerlere gelince onlar ancak kedi köpekten anlıyor. Sanki tek canlı onlarmış gibi...
Kumuda var bilmiyorum sürekli uyuması hayra alamet değilmiş gibi geliyor. kendini çok sürtüyor bir yere baktım kontrol ettim mantarda yok bişiyi olmayan kuş birden bu kadar durgunlaşır yada kusar mı?

YasinA95

Yeni Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
A
Endişelenmeni anlıyorum sonuçta tüy kadar canları var gariplerin. Bende anında bitsin istiyorum benim muhabbetteki mantar sorunu ama herşey zamanla oluyor maalesef. Birkaç gün daha ver. Eğer kendine gelirse endişelenicek birşey yok demektir. Bazen oyunda isteyebiliyorlar. Benim ufaklık kafasını sırtına koyup uyuyor ama yanına gidip az bakıyım hemen başlıyor ötmeye kafeste ordan oraya gitmeye şimdilik çıkarmıyorum dışarı iyileşme sürecinde diye

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Tüy dökumune girmiş veya girecekse de hayvan durgunlasir kafasını arkaya çevirip tüylerinin arasına koyup uymuyorsa sıkıntı olmaz

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Emel Hanım,

Kusma var ise 3-4 gün antibiyotik uygulamak yerinde bir karar olabilir.

Emel

Yeni Üyemiz
Adı
Emel
Soyadı
Bal
Onur TATAROĞLU' Alıntı:
Tüy dökumune girmiş veya girecekse de hayvan durgunlasir kafasını arkaya çevirip tüylerinin arasına koyup uymuyorsa sıkıntı olmaz
Öyle uyuyor ama şuan gögsü şiş gidi çeviremiyor sanırım düz uyumaya başladı

Emel

Yeni Üyemiz
Adı
Emel
Soyadı
Bal
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Emel Hanım,

Kusma var ise 3-4 gün antibiyotik uygulamak yerinde bir karar olabilir.
3 gün suluğuna damlattım düzelir gibi oldu ama şimdide azcık ishalı var su içiyor yemek yiyor ama sürekli uyuyor bekliyorum düzelir diye ama endiseleniyorumda

Emel

Yeni Üyemiz
Adı
Emel
Soyadı
Bal

uyurken böyle yemek yiyor su da içiyor ama hep kabarık böyle hastamı normal mi? bide kursak yada gögüs dedikleri yerde şiş gibi. Ölmesini istemiyorum bilen biri nolur hasta ise ne kullanayım yazsın yazık günah daha minnacık

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
İshali varsa biraz probiyotik verin havuç falan yedirin bakalım yem yiyor demissiniz, ama yem yemesi hasta olmadığı anlamına gelmez bizde hastayken olmeyecek kadar yemek yiyoruz ama kilo kaybını vs engellemiyor.  Kursak mantarı gibi bir durum varsa bir müddet sonra onu da yemeyecektir veya yesede çıkaracaktır. Elinizde ilaç vitamin vs var mı neler veriyorsunuz bunları da bilmek gerek

Emel

Yeni Üyemiz
Adı
Emel
Soyadı
Bal
Vitamin olarak Apexisol multivitamin diye bişi vermişti petshop. bide oksi-fix diye bi ilaç ama forumda çok farklı ilaçlar önerilmiş bunlar yeterli değilse diğerlerini nerden temin edebilirim?

YasinA95

Yeni Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
A
Aaa iyi görünmüyor maalesef :/ iç parazit, ishal bunlar öldürücü olabilir
Bugün Fatih'te buldum bir tane veteriner. Oraya götürücem ben. İstanbul'daysanız bi bakın derim. Bana oldukça bilge geldi telefonda bakan kişi
Yaşam Veteriner / Fatih
(0212) 621 46 06