HASTA OLMAYAN KUŞLARDA ANTİBİYOTİK KULLANIMI

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Katılım
17 Haz 2010
Mesajlar
6,100
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kanarya ve Muhabbet kuşu üreticileri kuşları için belirli aralıklarla hastalıklara karşı koruyucu olacağını düşünerek antibiyotik kullanıyorlar. Hasta olmadıkları halde ilaç kullanarak kuşların bağışıklık sistemini güçlendireceklerini zannederler. Hayvanlarda hasta olmadıkları halde ilaç kullanılmasına karşıyım, hayvanları da aynı şekilde insanlar gibi düşünmek gerekir, onların da kalbi, akciğerleri, damarları var. Sadece daha küçük bir yapıya ve daha dayanıksız bir bünyeye sahiplerdir. Hayvanların cinsine ve boyutuna göre elbette değişir ancak hiç bir canlıya hasta olmadan korumak amaçlı antibiyotik verilmemelidir. Nedenine gelince, antibiyotik hem yararlı hem de zararlı organizmaları öldürür, bununla birlikte bağırsaklar bozulur, iştah azalır, halsizlik ve cansızlık boy gösterir. Bir canlıya hasta olmadığı sürece verilen antibiyotik onun bağışıklık kazanmasından çok bağışıklığının azalmasına neden olur. Vücutta bulunan kötü organizmalar aktif olmasa bile iyiler de öleceğinden vücudun toparlanması esnasında canlının bedenine giren en ufak organizma onu hasta yapabilir çünkü iyi organizmalar antibiyotikler tarafından öldürülmüştür ve bu şekilde kötüler bağışıklık kazanır. Vitamin takviyesi dışında ve sağlıklı yiyecekler dışında hasta olmadan ilaç verilmemelidir.
Vitamin takviyesi bile doğal yollarla yapılması en iyi yöntemdir. Kuşlara suyuna veya mamasına katılan vitamin takviyeleri yapay katkı olduğu için canlının vücudundaki doğal vitaminleri vücuttan uzaklaştırarak onların yerine geçer. Yapay hiçbir vitamin doğal vitamin kadar etkili olamaz.
İlaçların emilimi karaciğerde gerçekleştiği için uzun süre ilaç kullanımı aşırı derecede karaciğere yüklenme anlamına gelir. Karaciğere verebileceği bir tahribatta vücudun başka bir yerinde başka bir sorun olarak ortaya çıkar.
 

evrenakbunar

Takipçi Üyemiz
Katılım
13 May 2011
Mesajlar
115
Konum
İzmir
Web sitesi
twitter.com
Adı
Evren
Soyadı
AKBUNAR
Bencede elimizden geldiğince kimyasal maddelerden uzak durmalıyız. Bilgi için çok teşekkürler
 

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Katılım
31 Ağu 2010
Mesajlar
619
Konum
izmir
Adı
murat
Soyadı
kabayel
bazen kuşlara hastalık gelmesin diye gereksiz yere verilen ilac ve vitaminler kuşlara daha cok zarar veriyor.paylaşıma teşekkürler.
 

amazonia

Uzman Üyemiz
Katılım
18 Şub 2011
Mesajlar
1,175
Konum
Bandırma/Türkiye
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Bırakın hasta olmayan kuşlarda antibiyotik kullanımını hasta olanlarda bile hastalığa göre ya çok dikkatli kullanılmalı ya da o kuş kümesten uzaklaştırılmalıdır.En etkili yöntem sürü içi eradikasyondur.Bunu herkese tavsiye ederim.
Gelelim antibiyotik kullanmamak için yapmamız gerekenlere;
İlk olarak Temizlik ve Hijyen Kurallarına uygun bir bakım.
Düzenli bir aşı ve aşı sonrası programı.
Düzenli kullanımı gereken ya da tavsiye edilen katkılar.
İşini sevmek.Şayet kuşlarla ilğili bakım v.b. olaylar sizi yoruyor ya da bıkkınlık hissi uyandırıyor ise bu işi bırakın.Bırakın ki işini severek yapanlara dolaylı yoldan sancınız olmasın.Kanatlı hastalıkları kendilerini çok çabuk geliştirir ve çok çabuk da yayılır.
 

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Katılım
20 Şub 2011
Mesajlar
3,083
Konum
Batman
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
antibiyotik olarak suda bekletilmiş sarmısak suyunun zararlı olacagını zannetmiyorum.. sahin bey en dogrusunu yazmıs aslında. ben ilac kullanmam kuslarıma hasta olmadıgı sürece hasta oldugu zaman tabiki kullanmak lazım. ama hasta olmadan oncede dogal antibiyotik olarak ayda 1 defada sarmısak suyu verilmesinde bir zarar gormuyorum..
 

kukiş

Yeni Üyemiz
Katılım
6 Şub 2017
Mesajlar
8
Adı
eda
Soyadı
tekin
kuşum sıvılı kusma hastalığı geçirdi kursak mantarı ilthiabı gibi bişey sanırım.bişey kullanmadım veterinere götürmediğim için.sadece elma sirkesi verdim. şu an durumu biraz daha iyi ama tam geçmediğini düşünüyorum antibiyotik kullansın istemiyorum dediğiniz suda bekletilen sarımsak suyu versem zararı olur mu doğal bişey ama yinede bilmiyorum fikriniz var mı lütfen cevaplarsanız sevineceğim.
 

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Katılım
29 Kas 2015
Mesajlar
1,536
Konum
AMASRA/BARTIN
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
faydası illa olur fakat ben akvaryum balıklarında kullandım onlarda da iç parazit tedavisinde demiyorum bakın burası önemli parazitin önlenmesinde faydası olur. hastalık tamamen giderilmez ise daha büyük sorunlar acar sirke sarımsak gibi şeyler bu tip durumların önlenmesi konusunda fayda sağlar olmuşa çare etmez geçmiş olsun.