hastalık belirtisi mi?

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
şu an 4 kuşum var. 1 çift bayadır bnde aynı kafeste duruyorlar. diğer çiftin erkegi 7-8 aydır bnde dişi bi ingilz aldım ona 3 gun once.

1)önceden bende olan ciftin erkeğinin burun deliklerinin birinin yarısı tıkalı. elimle temizlemeye calıstım cıkmadı. poposunda kaka vardı dun temizledim smdilk yok.

2) ilk ciftimin dişisi uzun zamandır hasta karın altında yeşil kısımlar var damar gibi tuttugumda elime kemkleri batıyor cok zayıf. yem yiyiyor. cere rengi acık mavi burun deliklerinin yanları beyaz buhasta oldugu anlamında mı? kaka yapışıyor.

3) ingiliz dişim siyah(cok koyu yeşil)- beyaz kaka yapıyor. neden kaynaklanır ne yapmam gerekir. agzından soluk alıp veriyor kuyrugu oynuyor. biraz sisman oldugu icn mi agzını acıp kapar soluk alırken?kaka yapışıyor. temizledim dun bayada tuyu yolundu. acaba stres yaptıgı icn mi kakası koyu renk? su an kızışmış durumda ama cerenin en yukarsı biraz beyaz gibi ilk getirdiğim gun nasıldı hatırlamıyorum.

kuslarımın rahatsızlıklarını,nedenlerini ve cözüm yollarını söylerseniz cokmutlu olurum simdiden cok teşekkürler.

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
saolun. aslında zaman daha fazlaydı ama veteriner die 4 sene bosa okumuş ablamız onun yuzunden daha erken öldü diye tahmin ediyorum. diğer kuşların ne sorunu var acaba ne yappabilirim?

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
dikkat ettim mavi kusumda zayıflamaya baslamış. karın kemiği pek cıkık değil ama dikkatli inceleyince dokundugunuzda hisediyorsunuz. bu kuşlarımı kaybetmek istemiyorum. ne yapmalıyım yaardımlarınızı bekliyorum..

karaganda

Takipçi Üyemiz
Adı
Kazım
Soyadı
aslan
koruma amaçlı sularına kekik çayı ve elma sirkesi karıştırılması öneriliyor. sirke biri iki damla yetiyor sanırım. geçmiş olsun. ben antibiyotik kürü ile kuşumu kurtaramadım geç kalınmış olabilir  :-[

muhabbet827

Üyemiz
Sanırım geçmiş olsun dileklerimizin bu kadarı yeterli şimdiii işin çözümüne inelim.Yapabileceğiniz belli şeyler var,eğer bunlar baştan gözlenseydi daha fazla seçenek olurdu ama neyse ;

*Şimdi su ve yemlerini eksiksiz tüketiyorlarsa bu iyiye bir işaret.Sularına 2 damla sirke ekleyin.
*Kuşlarınıza kaliteli yem verin.
*E kuşlarda canlı,konuşun belkide en büyük şansınız onlarla iletişime geçmek  :-\

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
mubişim bayramın 1. günü öldü hastalanma sebebini de buldum hastalanmadan 2 gün önce ben ellerimi yıkarken ısrarla yıkanmak istedi havada serindi kıyamadım çünkü çok ısrarlıydı yıkanmak için yıkandı  ama kuru yeri kalmayana kadar çeşmenin altından çıkmadı sabah olduğunda sesi çıkmıyordu ama tünekteydi akşam eve geldiğimde tüğleri kabarmış kafesin tabanında yatıyordu 4 gün yaşadı baytril kullandım ama olmadı 8 aylık bülbül gibi şakıyan 6 kelime 4 ıslık sesi yapan mubişim öldü