HASTALIK VE ÇİFTLEŞME İLE İLGİLİ 2 SORU YARDIM . . .

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Selam üstadlar. Evde Hobi Amaçlı 3 tane muhabbet kuşu  beslemekteyim. 2 erkek 1 dişi.
bunlardan yeşil olan kuşlarımı eş olarak petshopcu bir abiden aldım. birbirlerini kaşıyorlar  erkek yem kusuyor dişiye. .aldıgım adam yuvayı hemen tak ded. bende taktım. çünkü dişi ve erkek hazır görünüyordu. dişi yuvayı takar takmaz yuvalıkla ilgilenmeye başladı. kuşları alalı 1 ay kadar oldu. erkek ve dişi yuvaya giriyor çıkıyor. konargada oturuyorlar.  dişi kuşum gündüzleri kafası arkada uyuyor. bazen erkek kuşta aynı hareketi gerçekleştiriyor. ve dişi kuş kafası arkada olmasa bile uyuyor. arada bir kalkıp yuvaya giriyor. kısacası 2 tane sorum var.
1.neden sürekli uyuyor.
2. yağlı olduğu zaman çiftleşirmi. zayıflaması için sık sık uçurmalımıyım. 

ByArDa

Üyemiz
Adı
N.Arda
Soyadı
TURAN
kuşları uçurma bi süre daha bekle eğerki yine aynı devam ederse durum ayır kuşları ve mama takviyesi yap kızışsınlar biraz

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
N.Arda TURAN' Alıntı:
kuşları uçurma bi süre daha bekle eğerki yine aynı devam ederse durum ayır kuşları ve mama takviyesi yap kızışsınlar biraz
anladım . peki bu dişi kuş yağlı  . yani yağlı olması çiftleşmesini etkilermi. bide sürekli uyuyor.

ByArDa

Üyemiz
Adı
N.Arda
Soyadı
TURAN
foto varsa eklermisin yağlı dediğinden kasıt nedir uçamayacak kadar falanmı yağlı:)

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
yok çok yağlı değil ilk başlarda öyleydi saldım düzenli olarak şimdi biraz daha iyi uçuyor. resim koyamıyorum . telefonu yeni aldım. gerekli aparatlar yok.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Kuşun yağlı olduğuna nasıl kanaat getirdin önce onu yazarsan ona göre tespitin doğru yada yanlış diye yardımcı olacaktır herkes.Kuşunun yağlı olduğuna eminsen diyet uygulaman lazım yem aşırıya kaçmamak kaydıyla yeşillik suyuna elma sirkesi  ve uçuş imkanı sağlarsan kuşun yağlarından kurtulacaktır

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Sezgin ANIL' Alıntı:
Kuşun yağlı olduğuna nasıl kanaat getirdin önce onu yazarsan ona göre tespitin doğru yada yanlış diye yardımcı olacaktır herkes.Kuşunun yağlı olduğuna eminsen diyet uygulaman lazım yem aşırıya kaçmamak kaydıyla yeşillik suyuna elma sirkesi  ve uçuş imkanı sağlarsan kuşun yağlarından kurtulacaktır
abi göğüs bölgesinde yağlar var. yani biliyorum yağ olduğunu . yaklaşık 5 gündür salıyorum abi zayıflasın diye biraz yağları gitmiş abi.