HAVA TEMİZLEME VE ANTİBAKTERİYEL + İYONİZER

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
günaydın herkese. arkadaşlar 7 m2 yerim var cok havasız kalıyor havalandırmayı açıyorum ama içime sinmiyor. içerde uçuşan tozlardan bıktım. temizle temizle bitmiyor. kötü kokudan ve tozlardan kurtulmak için
http://www.webdenal.com/sinbo-sap-5501_215667.html
bu cihazı düşünüyorum. forumda araştırdım kullanan var faydaları ve zararları hakkında bilgi verebilirmisiniz. bugün sipariş vermeyi düşünüyorum.

hakantoga

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
toğa
topragım  merhaba 
benim onerim  demir dökümün hem  hava ısıtıcısı hem  fanlı olanını kullanmanı tavsiye ederim duvar tipi 

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
Hakan TOĞA' Alıntı:
topragım  merhaba 
benim onerim  demir dökümün hem  hava ısıtıcısı hem  fanlı olanını kullanmanı tavsiye ederim duvar tipi 
toprağım peki demir dökümde  iyonizer özelliği bulunuyormu .?

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
üretimhanesinde bu tür cihazlar kullanan arkadaşlar varsa işe yarıyormu yaramıyormu paylaşırlarsa bizde öğreniriz sonuçları teşekkürler

tan5634

Uzman Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
tan
Güzel bir cihaza benziyor aktif karbon filtreler su arıtıcılarındada kullanılmakta sudaki kötü koku ve tatları üzerine çekme özelliği vardır.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Ben evde kulanmak için aldım,  İçindeki hepa filitre kısa zamanda kirleniyor ve artık koku gidermez hale geliyor. Bu cihazın kümese tek kazandırdığı şey havada uçuşan tozları toplamasından ibaret olacaktır, yoksa mis gibi ferah bir hava olmasını beklemeyin.

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
Bircan ERDAL' Alıntı:
Hasan bey hepa filtresi çıkarılıp temizlenebilen modellere bakmanızı tavsiye ederim.
bircan bey önerebileceginiz bir cihaz varmı ?

Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Ben evde kulanmak için aldım,  İçindeki hepa filitre kısa zamanda kirleniyor ve artık koku gidermez hale geliyor. Bu cihazın kümese tek kazandırdığı şey havada uçuşan tozları toplamasından ibaret olacaktır, yoksa mis gibi ferah bir hava olmasını beklemeyin.
abdullah bey peki iyonizer özelligi kümese  + bir özellik kazandırmazmı ?

hakantoga

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
toğa
iyoniser özelligi  yok bildigim kadarıyla  ama o hava temizleyici  bir işe yaramadıgım  kendimden  biliyorum  ben yaz aylarında kullandım  koku olayını  gidermesi için 
pek işime yaramadı sanıldıgı  gibi mis gibi  bir hava olacak zannetme  benim sana en  ucuz yontem eski bir aspiratör  bul  çalısan( mutfakta  kulanılanı)içerdeki  havayı  dışarı atsın  yeter  ama ısıtma ayrı bir yorum  en azından  sabit  bir  ısı yakalaman lazım ki  kuşlar  rahat  etsin  astım  üşütme  olmasın  hava ve sıcaklık degişimi çok  etkiliyor  biliyorsun ki
saygılarımla 

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
toprağım kokudan yana cok sıkıntım yok. havayı dezenfekte etmek bir şekilde. mikropları öldürme ve tozlardan kurtulma derdim :(.

hamza_ozdemr

Takipçi Üyemiz
Adı
HAMZA
Soyadı
ÖZDEMİR
Bi iklimlendirmeci olarak böyle ürünleri ben kümeslerde  tavsiye etmiyorum. Sebep ise kullanacağınız ürünün öncelıkler ne için olduğunu belirmelısınız. Mesela taze hava için mi yoksa içerideki havayı temızlemek ıcın mı yoksa ısıtma-soğutma için mı ya da nem oranlarını kontrol etmek için mı ? Kalıcı bi kümesi olan arkadaşların ((özellıkle kalıcı dıyorum cunku yatırım malite hazır paketlere göre fazla oluyor ama uzun vadede en hesaplısı)) çook iyi kanal sistemli havalandırma santrallerı kullanmalarını tavsıye ederım. Aynı zamanda otomasyonlu bir sistem kullanırsanız hıcbır zaman sıcaklık-sogukluk nem ya da hava temız oranı aklınıza ne gelırse hıcbırseyden korkmanıza gerek kalmaz.

Not: Aktıikarbon filtre , karbon filtre , hepa filtre bunların hepsı farklı seylerdır ve kalıte olarak sınıfları mevcuttur. Kullanan arkadaslarının bunları zamanında degıstırmemesı faydasından çok zararı olur bunu dıkkat etmelısınız..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Hasan ÇELİK' Alıntı:
kokudan yana cok sıkıntım yok. havayı dezenfekte etmek bir şekilde. mikropları öldürme ve tozlardan kurtulma derdim :(.
bunları yapan tek bir cihaz yok, olanlar ev ve ofis için yeterlidir ama kuş ve tozun bol olduğu bir yerde bu cihaz söz verdiği görevleri yerine getiremez...getirse bile 1-2 ay sonra kesin arızalanır ve size maliyetleri artmaya başlar.

Tozdan kurtulmanın yolu iyi bir havalandırma sistemidir, ki 7 metre kare bir yerde bunu çok rahat yapabilecek ev tipi cihazlar var (mutfak aspiratörü bile iş görür). Havayı dezenfekte etmek için ise farklı bir cihaz kullanmanız gerek, bunun örnekleri ve kullanan kişiler sitemizde bolca var.

hamza_ozdemr

Takipçi Üyemiz
Adı
HAMZA
Soyadı
ÖZDEMİR
Şunu da eklemek isterim en küçük toz tanelerını tutan fıltre HEPA filtredir. Alacagınız üründe buna dikkat etmelisiniz. Hava debisini 3000'e bölerek kaç TAM HEPA filtre kullanmanız gerektiği ortaya çıkar. ((En basit hesaplama şekli).

Yukarıda arkadasların dedığı koku giderici fıltrelerın çoğu istedıgınız verımı elde edemezsınız. Koku gıdermek için ya içerdeki havayı taze hava ile yenılemek ya da AKTİFKARBON-SİLİNDİRİK KARTUŞLU filtre kullanmalısnız. (%100 koku tutma özelliğine sahiptir.) Tabi bu dediğim fıltreler içerideki havayı kullanmak için geçerlidir ve çabuk killenen filtrelerdir. (1 Ayda Tıkanır , Yıkanamaz ve Temizlenemez Yenisi İle Değiştirimesi Gerekir)

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
Hamza ÖZDEMİR' Alıntı:
Bi iklimlendirmeci olarak böyle ürünleri ben kümeslerde  tavsiye etmiyorum. Sebep ise kullanacağınız ürünün öncelıkler ne için olduğunu belirmelısınız. Mesela taze hava için mi yoksa içerideki havayı temızlemek ıcın mı yoksa ısıtma-soğutma için mı ya da nem oranlarını kontrol etmek için mı ? Kalıcı bi kümesi olan arkadaşların ((özellıkle kalıcı dıyorum cunku yatırım malite hazır paketlere göre fazla oluyor ama uzun vadede en hesaplısı)) çook iyi kanal sistemli havalandırma santrallerı kullanmalarını tavsıye ederım. Aynı zamanda otomasyonlu bir sistem kullanırsanız hıcbır zaman sıcaklık-sogukluk nem ya da hava temız oranı aklınıza ne gelırse hıcbırseyden korkmanıza gerek kalmaz.

Not: Aktıikarbon filtre , karbon filtre , hepa filtre bunların hepsı farklı seylerdır ve kalıte olarak sınıfları mevcuttur. Kullanan arkadaslarının bunları zamanında degıstırmemesı faydasından çok zararı olur bunu dıkkat etmelısınız..
taze hava ve içerdeki havayı temizlemek için kullanacağım. kullanacağım alan 5 ile 7 m2 arası birşey o kadar büyük degil.

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
bunları yapan tek bir cihaz yok, olanlar ev ve ofis için yeterlidir ama kuş ve tozun bol olduğu bir yerde bu cihaz söz verdiği görevleri yerine getiremez...getirse bile 1-2 ay sonra kesin arızalanır ve size maliyetleri artmaya başlar.

Tozdan kurtulmanın yolu iyi bir havalandırma sistemidir, ki 7 metre kare bir yerde bunu çok rahat yapabilecek ev tipi cihazlar var (mutfak aspiratörü bile iş görür). Havayı dezenfekte etmek için ise farklı bir cihaz kullanmanız gerek, bunun örnekleri ve kullanan kişiler sitemizde bolca var.
peki günay bey havayı dezenfekte etmek için ne önerebilirsiniz bana.