Havuç yada havuç suyu

kyler

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hobihanem.com
Adı
M. Yalçın
Soyadı
Yılmaz
Selam arkadaşlar, aranızda yapanınız varmı bilmiyorum ancak dün aklıma takılan birşeyi paylaşmak istedim sizinle. İyi yada kötü yönlerini tartışırsak iyi olur düşüncesindeyim. Haftada 1 gün yada 10 günde bir kere öğlen 12 - 1  gibi kuşların mamalıklarına sadece havuç rendeleyip vermek istiyorum akşam da malum havalar serin 9 - 10 gibi almayı düşünüyorum. Aynı şekilde aynı aralıklarla havucu rendede sıkıp suyunu çıkarıp o şekilde günlük vermeyi düşünüyorum. Bunun artısı eksisi zararı yararı ne olur yapan duyan birileri var ise paylaşırsa sevinirim. Ben açıkcası baktım bulamadım. Herkese hayırlı forumlar

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
artısı havucun kulara sayısız faydası var,  en önemlisi kuşları kızıştırıyor dediğin sürelerde istediğin gibi verebilirisin, eksi yönü ise yavrulu kuşa mümkün olduğu kadar az ver aksi takdirde kuş erkekn kızışır ve yavrulara bakmayıp zarar verebilir.

kyler

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hobihanem.com
Adı
M. Yalçın
Soyadı
Yılmaz
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
artısı havucun kulara sayısız faydası var,  en önemlisi kuşları kızıştırıyor dediğin sürelerde istediğin gibi verebilirisin, eksi yönü ise yavrulu kuşa mümkün olduğu kadar az ver aksi takdirde kuş erkekn kızışır ve yavrulara bakmayıp zarar verebilir.
Düşüncem yumurtadaki kuşlara daha seyrek vermek, yavrulu kuşlara mamalarına bir miktar katıyorum zaten. Asıl amacım dediğiniz gibi yumurtası olmayan kuşlara ağırlıklı olarak vermek. 1 hafta havuç suyunu verirsem diğer hafta havuç rendesi vermek.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
havuç suyu yerine direk havucun kendisini vermek daha yararlıdır
hayvan, havucun posasından da yararlanır...
haftada bir,
havuç asabilirsin kafese kemirirler zaten hemen.
ama yumurtalı ve yavrulu kuşlara verme...

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
ben mamalarına rondoda çekip karıştırıyorum. yavrulu yavrusuz hepsine veriyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım.yaveulardada gayet iyi bence ama az olarak tabi gelişmesinde etkili

yavuz77

Takipçi Üyemiz
Adı
volkan
Soyadı
yavuz
bende haftada 1 kafeslerıne asıyorum almaya gerek kalmadan bıtırıyorlar cok da sevıyorlar mama ıcıne koymaktansa oyle verıyorum

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
mamaya havuç rendeliyorsanız bence hiç gerek yok her şeyin fazlası zarar verir

kyler

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hobihanem.com
Adı
M. Yalçın
Soyadı
Yılmaz
Ahmet TATLIPINAR' Alıntı:
mamaya havuç rendeliyorsanız bence hiç gerek yok her şeyin fazlası zarar verir
Her akşam mamaya veriyorum dediğiniz gibi ancak haftalık yada 10 günlük periyotlarda versem çok sakıncası olurmu onu bilmediğim için sordum açıkcası. Dediğiniz gibi çok aşırısız zarar ama benimkisi 10 günde 1 olduğundan pek zarar gelmez diye düşünüyorum.

mesut KORKMAZ

Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
korkmaz
kardeşim konuyu açtığın için teşekkürler. ben soracaktım ki iyi oldu. her cumartesi kuşlarıma mama yapıyorum ve havuç katıyorum. bugün mama yaparken havucu rendeledim ve bol sulu olduğunu gördüm suyunu sıkıp kuşların suluğuna koydum. ustalarımın olumlu yorumları açıkçası beni mutlu etti

adnanaslan

Üyemiz
Adı
adnan
Soyadı
aslan
mrb arkadaslar havuc evet cok faydalı faket 10 gunde yada 15 gunde bır rondadan gecırıp mamaya katarsanız güzel ama hergun verırsenız yavru altlarında ıslaklık farkedeceksınız

kyler

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hobihanem.com
Adı
M. Yalçın
Soyadı
Yılmaz
Adnan ASLAN' Alıntı:
mrb arkadaslar havuc evet cok faydalı faket 10 gunde yada 15 gunde bır rondadan gecırıp mamaya katarsanız güzel ama hergun verırsenız yavru altlarında ıslaklık farkedeceksınız
Adnan bey, her akşam mamayı havuçla nemlendirir öyle veririm şükür bugüne kadar da aksi bu yönünü görmedim. Havuç dışında mamayı nemlendiricek şeyleri de açıkcası pek düşünmedim.

Adı
Nihat
Soyadı
SOYUMTÜRK
Ben de her akşam mamayı havuçla nemlendiriyorum zaman zaman salmadaki kuşlarıma bütün olarak veriyorum çok seviyolar.şimdillik herhangi bir zararını görmedim