Hayla Güvenini Kazanamadım!

muhabbet827

Üyemiz
Merhabalar...

Arkadaşlar,ben yaklaşık 1.5 hafta önce kuş almıştım fakat elimden hayla çok korkuyor,hergün onunla konuşuyorum fakat elimi yavaş yavaşta olsa kafese koysam kaçıyor,daha sonrada güvenini kaybediyorum tekrar  baştan başlamam gerekiyor...Ne yapabilirim?

motifcan

Uzman Üyemiz
1-2 gün kafesin içine sok elini ama hiç elleme sonra 1-2 gün daha kafese sokarak göğsüne dogru yasla parmağını parmaga cıkacaktır.arada kafesin içinde yem ver elinle güvenini kazanırsın ama tutmaya çalışmayın. 1 hafta böle yapınca kafes dısı ortamına bırakın.

motifcan

Uzman Üyemiz
ilk basta ürker 5-10 dakka tutarsan iyi olur. sıklıkla tekrar edersin.peki kusunuz kac aylık?

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
ben kuşumu alıştırırken daha önceleri onun sevdiği besinlerden marulu elime alıp kafesin içinde öyle tuttum marula dayanamayıp geliyor ve sizden bir zarar gelmediğini anlıyor daha sonra sadece elinizi de soksanız kuş ele geliyor ona hiç bir hareket yapladan konuşarak rahatlamasını sağlayın ani hareketler bütün yaptığınız emekleri siler götürür şunuda unutmayın muhabbet kuşundan isteneni alanakadar ( ya kendinize alıştırmak , yada yavru almak ) sahibini kanser eder ben bunu anladım ama bir kere oldumuda önüne geçemessiniz alışkın bir kuşum var salıkken bize yemek yidirmez illaki oda oturacak sofraya  :D başka çaresi yok yada kapatacam ozamanda küsüyor işte böyle birşey muhabbet kuşu benim gözümde

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İlginizi devam ettirin zamanla alışacaktır

muhabbet827

Üyemiz
Sanırım biraz gelişme var.Tüneğe yavaş yavaş  elimi yaklaştırıyorum 1-2 sn karnını parmağımla okşuyorum,ama daha fazla okşarsam kaçma çalışıyor.Gelişme iyi mi?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Elbetteki iyi. Bunu devamlı yaparsanız zamanla siz okşayın diye kafes içerisinde çırpınacaktır.

muhabbet827

Üyemiz
Ama artık aşırı durgunlaşmaya başladı...Korkudan sanırım,of ya nasıl alıştıracağım bunu? Bir-iki gün elime almazsam fır dönüyor,parmağımı kafesin içine sokunca durgunlaşıyor...Neden?

motifcan

Uzman Üyemiz
muhabbet827' Alıntı:
Ama artık aşırı durgunlaşmaya başladı...Korkudan sanırım,of ya nasıl alıştıracağım bunu? Bir-iki gün elime almazsam fır dönüyor,parmağımı kafesin içine sokunca durgunlaşıyor...Neden?
siz dediklerimizi yapmaya çalışın elinize almayın tutmayın yani hiç hoşlanmazlar. alışacaktır zamanla siz devam edeyin ama sakın ani hareketlerde bulunmayın kısık sesle konusun.

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
Oğuz Koray KESKİN' Alıntı:
siz dediklerimizi yapmaya çalışın elinize almayın tutmayın yani hiç hoşlanmazlar. alışacaktır zamanla siz devam edeyin ama sakın ani hareketlerde bulunmayın kısık sesle konusun.
Birde kuş 4-5 aylık demişsiniz alıştırmanız biraz zaman alabilir sabredin baktınız olmuyor eğer kuşunuzdan ayrılabilirseniz takas yapın ve yerine tanıdığınız birinden yuvadan yeni düşmüş yem yemeye başlamış bir bebek alın ve onu eğitmeye çalışın.

Sencer Ötan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sencer
Soyadı
Öztan
Kuşlar aşırı ilgiden hoşlanırlar mesela ben 2 saat önce bilgisayarımın üstüne koydum bir yanda internet bir yanda kuşum arada bir bakıyor gülümsüyorum sanki anlıyor gerçekten çok akıllı hayvanlar 2 saatten beri böle yapıyorum şuanda bile bana bakarak ötüyor :D