hazır çıftleşmiş kuş almakmı ıyı yoksa .......?

seko51

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
sevgılı arkadaşlar üreticinin uretım hanesınden hazır çıftleşmiş yumurta karnında çıft kuşmu daha iyi almak yoksa yavru buyutmuş altından alınmış genç çıft alıp kendı yerımde çıftleşmelrını beklemekmı ıyı ben hazır yumurta kıçında aldım ağzım çok yandı yumurtladı yatmadı kuş bır suru sorun oldu bunla ılgılı genç çift alıpta fazla bekelmekde istemıyorum bana fikirlerınızı soylersenız sevınırım teşekürler

haunter_051

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
Çomak
bencede daha iyi olur ayrı alırsan beğenip beğenmeme vb. gibi hatta gizli hastalıkları olabilir en iyisi hazır çiftleşmiş...

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
[̲̅c̲̅][̲̅a̲̅][̲̅h̲̅][̲̅i̲̅][̲̅t̲̅]
Soyadı
[̲̅p̲̅][̲̅a̲̅][̲̅r̲̅][̲̅l̲̅][̲̅a̲̅][̲̅k̲̅]
bence hazır çift alma.çünki ortamı değişeceği için en az 4-5 ay beklersin onun yerine 4-5 aylık çift al daha sağlıklı ve daha çok verim alırsın.

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
sabretmek her zaman için iyidir bence yavru al biraz sabret kazanan sen olursun

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
En güzeli dişili erkekli 2 takım yavru alıp 6-7 ay kadar beklemeniz olacaktır.Daha sonra çıkan yavrulardan çiftler arasında eşleme yaparak çift sayınızı arttırabilirsiniz.Ben kuşlarımın sayısını genelde böyle arttırdım.12 çiftim içinde dışarıdan aldığım hazır çift 2 tanedir.Onları da evde çift olarak bakan ama çiftleştirmeyen ve bakamadığı için petshopa satanlar sayesinde aldım.Büyük kuş almak her zaman için risktir.

Sencer Ötan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sencer
Soyadı
Öztan
BERK' Alıntı:
bence hazır çift alma.çünki ortamı değişeceği için en az 4-5 ay beklersin onun yerine 4-5 aylık çift al daha sağlıklı ve daha çok verim alırsın.
4-5 aymı ?? çok kaçmadıkmı ? eskiden kullandıkları aynı yuvalıgı ve zeminini takıp yaptırırsan 3 haftaya kusların yeni ortama alışırlar

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Sencer Öztan' Alıntı:
4-5 aymı ?? çok kaçmadıkmı ? eskiden kullandıkları aynı yuvalıgı ve zeminini takıp yaptırırsan 3 haftaya kusların yeni ortama alışırlar
Çok kaçmadı aslında.Bu kadar süre bekleyen de var.Eve getirip de 1 ay içinde yumurta gören de var.Ama genel olarak gerek yaşlı ve hasta kuş yüzünden gerekse de uygun olmayan bakım koşulları yüzünden hüsrana uğrayanlar çoğunlukta.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
seko51' Alıntı:
sevgılı arkadaşlar üreticinin uretım hanesınden hazır çıftleşmiş yumurta karnında çıft kuşmu daha iyi almak yoksa yavru buyutmuş altından alınmış genç çıft alıp kendı yerımde çıftleşmelrını beklemekmı ıyı ben hazır yumurta kıçında aldım ağzım çok yandı yumurtladı yatmadı kuş bır suru sorun oldu bunla ılgılı genç çift alıpta fazla bekelmekde istemıyorum bana fikirlerınızı soylersenız sevınırım teşekürler
yumurtası hazır çift üretimhaneden çıkınca muhtemelen yumurtasını bırakıp yatmayacaktır yuvada yumurtada yatan kuş aldığınızda size geldiğinde yumurtadan kalkacaktır altında yavrulu alsanız yerdeğişikliğinden yavrularınna bakmama ihtimali yüksek sonu hüsran olacaktır bir kaç kez yavru alınmış bakıcı bir çift alsanız yer değişikliğinden tüye girebilir yavrulamaya ara verebilir bunlar olabilecek yüksek ihtimaller iyi kandan yavru almak en mantıklısı veya hiç eşe atılmamış bir üreticiden  7/8 aylık eş almak sonuç  sabırlı olamanız gerekir

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Hazır çift alsın diyen arkadaşlara bir sorum olacak. Üreticilerin elden çıkardığı artık yumurtlamayan kuşların ne olduğu hakkında firki olan var mı?

Sencer Ötan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sencer
Soyadı
Öztan
Abi ben hazır alsın diyorum ama garantili alsın yumurtlamayan çiftlerin geri iadesi olsun .