Hazır Dişi sayısı 10 tane var. karışık bir soru bana göre

Ercüment Yalıbağı

Yeni Üyemiz
Adı
ercüment
Soyadı
yalıbağı
Elimde 12 çift kuşum var.. toplamda 80 e yakın muhabet kuşum var yaklaşık 20 yavru ..
10 taneye yakın boşda  dişivar yavrulamaya hazır . İri erkek kuşum yok  .
Büyük bir salmam var
12 çif yavrulu veya yumurtalı..  Salmaya koysam yavruluk ları ile beraber dişileride nedersiniz? Başıma ne gelir?
Başka bi öneriniz ne olur?
Teşekür ederim..

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
Bi anda o şekilde koyman hiç iyi olmaz bence ancak şu şekilde yapmanı tavsiye edebilirim

hepsı yavrularını buyuttukden sonra yuvalıkları çıkar önce

sonra bütün hepsi aynısını  yaptıkdan sonra hepsını salmaya alınız

Yanlız ayarlama şu şekilde olması şart örnek:2m uzunluk 2,5metreye genişlik  2 metre de yükseklik oldugunu farz edelim
burya  26 dişi 22  erkek olarak  salmaya atın önce

daha sonra 2 3 hafta  bilemediniz 1 ay bu şekilde salmada bekletip sonrasında  26 dişi  22 erkek için 32 adet yuvalık takmanız lazım .Bu şekilde  1 hafta gözlem yapmanız şart olurya aynı yuva için dişiler kavga ederse onu ayırın dışarı çıkarın ilerisi için kötü sonuçlar doğurmasın.

Bu şekilde bu örnek ten yola çıkarak bişeler düşünebilirsiniz.salma her zaman büyük olsun lütfen

Ercüment Yalıbağı

Yeni Üyemiz
Adı
ercüment
Soyadı
yalıbağı
Sercan salmam tam söyledigin ölçülerde verdigin bilgiler için teşekür ederim
Behsat teşekür ederim..
Damızlık erkek alacagım kafes ile davam edeyim..
Selatin abiyi aradım telefon ile oda başka bir görüş dile getirdi hem erkek almamı hem takım çogaltmamı tavsiye eti ekmek yiye bilecek seviyeye ancak böyle ulaşacagız sanırım..
Saygılarım ile.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ercüment YALIBAĞI' Alıntı:
Sercan salmam tam söyledigin ölçülerde verdigin bilgiler için teşekür ederim
Behsat teşekür ederim..
Damızlık erkek alacagım kafes ile davam edeyim..
Selatin abiyi aradım telefon ile oda başka bir görüş dile getirdi hem erkek almamı hem takım çogaltmamı tavsiye eti ekmek yiye bilecek seviyeye ancak böyle ulaşacagız sanırım..
Saygılarım ile.
salma üretimi yapmak istiyorsanız ya yavrudan salmada büyütmelisiniz yada hazır salmaya alısmıs kuslar almalısınız aksi taktirde baya bi sıkıntıyla karsilasirsanız.. siz dediginiz gibi boşta kalan disilerinize erkekler alın üretime öyle devam edin.. en sağlıklısı bu olur..

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
salma üretimi yapmak istiyorsanız ya yavrudan salmada büyütmelisiniz yada hazır salmaya alısmıs kuslar almalısınız aksi taktirde baya bi sıkıntıyla karsilasirsanız.. siz dediginiz gibi boşta kalan disilerinize erkekler alın üretime öyle devam edin.. en sağlıklısı bu olur..
Behsat abi bende yavrudan yanayım salma üretiminde ben sadece elindeki dişileri göz ününde bulundurarak diger çiftleride yavrularını buyttukden sonra hepsını bır salmaya koyup 1 2 ay beklemesını ve sonrasında yuvalık takmasını ornegı verdım Fıkır olarak eyer yanlıs fıkır verdıysem senın gıbı degerlı bır uretıcımız abım benı uyardıgı ıcın ayrıca teşekkuru borç bılırım .

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Sercan MİZRAKLİ' Alıntı:
Behsat abi bende yavrudan yanayım salma üretiminde ben sadece elindeki dişileri göz ününde bulundurarak diger çiftleride yavrularını buyttukden sonra hepsını bır salmaya koyup 1 2 ay beklemesını ve sonrasında yuvalık takmasını ornegı verdım Fıkır olarak eyer yanlıs fıkır verdıysem senın gıbı degerlı bır uretıcımız abım benı uyardıgı ıcın ayrıca teşekkuru borç bılırım .
eger kuslar iyi huylu ise ve calısan takımları biliyorsanız en az salmada 2 veya 3 ay beraber kalmaları lazım.. 3 ay sonra yuvalık takıldıgında dahi sorun sonradan cıkabiliyo.. ben mesela 50 ciftlik bi salma yapip 40 erkek 50 dişi koymustum.. huysuzluk cıkaran 6 disiyi cıkardım salmadan haliyle 6 disi cıkınca 4 adette erkek cıkardım.. salmam öyle oturdu.. damızlıktan salma üretimini sıfırdan yapmak baya bi yorucu iş.. sürekli kusları gözlemlemek lazım.. aksi taktirde üretim baslatilirsa sorunlar katliamlar cıkabilir.. ben tsk ederim kardesim..

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Erkekler fazla olabilir, di$ilerin fazla olmasi ortaligi gerer ve kan gölüne cevirebilir, ... dikkat edilmesi gereken husus bu, ... di$ilerin alti cali$ir olmasi dogru, fakat ibikleride az degil, ... erkek daima fazla tutulmasinda yarar var salmalarda, tersi degil !  ;)

Yuva kavgasini yapan di$i, ... onu bunu kiskanan yine di$i, ... örnekler cogaltilabilinir, ... sayisi az olsunki, besliyeninde az olsun kederi ve i$i !  ;)

Erkekler bu konuda cok uysallar, onlarin bu tür $eylerle pek i$leri olmaz !

Kolay gelsin  :)

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Erkekler fazla olabilir, di$ilerin fazla olmasi ortaligi gerer ve kan gölüne cevirebilir, ... dikkat edilmesi gereken husus bu, ... di$ilerin alti cali$ir olmasi dogru, fakat ibikleride az degil, ... erkek daima fazla tutulmasinda yarar var salmalarda, tersi degil !  ;)

Murat Bey

Yıllarca Salma Üretimi Yapıpda Dişinin Fazla Olması Yönünde bilgi veren tecrübeli üreticilerimiz bu şekilde yorum yaparken siz kalkıp tam tersi olması lazım diyorsunuz bence sizin düşünceniz yanlış erkekler fazla olursa esas katlıam ozaman çiftlescek dişi bulamadıkları için diger dişileri rahatsız ederlerolur

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Murat GÖÇMEN' Alıntı:

Yuva kavgasini yapan di$i, ... onu bunu kiskanan yine di$i, ... örnekler cogaltilabilinir, ... sayisi az olsunki, besliyeninde az olsun kederi ve i$i !  ;)

Erkekler bu konuda cok uysallar, onlarin bu tür $eylerle pek i$leri olmaz !

murat bey.. görünen oki sanırım siz salma üretimini cok yapmıssınız.. erkekleri fazla olan bir salmanızın detaylı videosunu cekinde.. engin bilgilerinizden bizde yararlanalım.. gecenlerdede  bir dosta verdigim.sarı yüzlü albino yavruya cift factör spangile dediginiz.. engin bilgilerinizle aydınlanmak isteriz..

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
murat bey.. görünen oki sanırım siz salma üretimini cok yapmıssınız.. erkekleri fazla olan bir salmanızın detaylı videosunu cekinde.. engin bilgilerinizden bizde yararlanalım.. gecenlerdede  bir dosta verdigim.sarı yüzlü albino yavruya cift factör spangile dediginiz.. engin bilgilerinizle aydınlanmak isteriz..
Abi aynen sana katılıyorum senin demen gibi murat beyin engin bilgilerini bende cok merak edıyorum

Yada konu ile bilgisi olmadıgı halde boş boş yorumlar yapıp sallamalar yapılmaması gerektiğini farkında degil heral....

MÜJDAT

Takipçi Üyemiz
Adı
MÜJDAT
Soyadı
TEKİNTUĞ
MURAT BEYİN SİTESİNDEKİ KUŞLARI  EĞER KENDİ KUŞLARIYSA MAŞALLAH HEPSİ BÜBLO GİBİ YALNIZ BİZLERLE BURADA PAYLAŞTIĞI BİLGİLER YERLİ ÜRETİÇİLERİN ÖĞRENDİĞİYLE TAM ZIT YANİ BU İŞ YA YERLİ ÜRETİCİLERE YANLIŞ ÖĞRETİLDİ YADA BİZLERLE BİRİLERİ DALGA GEÇİYO... neeee neeee neeee