Hazır Mama Hk.

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Merhabalar arkadaşlar,
Benim çiftim bana geldiğinden beri mamaya dayanamıyor hemen yumuluyorlardı, günlük yavrusu varken yumurta/irmik vb.. oluşan mama hazırlıyordum. Sonrada netten verse laga ballı yumurta maması aldım. İçine birşey katmadan verdim hoşlanmadılar, sonra içine biraz yumurta koydum yine pek iştahla yemediler.
yani hazır mama daha fazla protein vitamin yüksek diye vermiştim. mama kabını değiştridim kafese askılı olandan taban mamalığa geçtim acaba tabanda oldundan mamaya soğuk yoksa hazır mamaları verirken başka şeylere mi dikkat etmem gerek?(bu arada aldığım mama ilaçlı gibi veya ağır kokuyor)

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Hic bir marka kullanmadim  kullananlar  mutlaka bilgi verir..

Selçuk YILDIRIM

Yeni Üyemiz
Adı
Selçuk
Soyadı
YILDIRIM
Taner YURTTAŞ' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar,
Benim çiftim bana geldiğinden beri mamaya dayanamıyor hemen yumuluyorlardı, günlük yavrusu varken yumurta/irmik vb.. oluşan mama hazırlıyordum. Sonrada netten verse laga ballı yumurta maması aldım. İçine birşey katmadan verdim hoşlanmadılar, sonra içine biraz yumurta koydum yine pek iştahla yemediler.
yani hazır mama daha fazla protein vitamin yüksek diye vermiştim. mama kabını değiştridim kafese askılı olandan taban mamalığa geçtim acaba tabanda oldundan mamaya soğuk yoksa hazır mamaları verirken başka şeylere mi dikkat etmem gerek?(bu arada aldığım mama ilaçlı gibi veya ağır kokuyor)
uretımde eksık noktalarım var ama hazır mama konusunda hangı marka olursa olsun kus senın verdıgın mamaya alıstıgı ıcın onu yadırgar bendede 10 takım var hepsı ılk basta yemedı hazır mamadan cıft basına bır tatlı kasıgı vermen yeterlıdır kalanını kuslar zaten yemez marka vermıyorum hepsınde bu dedıgım geçerlı dıger olay ıse mamayı anında onune koydum yesın olayı malesef olmaz mamayı haftanın ılk basladıgında 3 gunu onlerıne koy ornegın eskı mamanda ne vardı  havuc havucun mıktarını cok koy mama az olsun yavas yavas doz uarttır ve mamaya bır muddet sonra alıstıklarını goreceksın suanda 20 kusun 20 tanesıde 1 tatlı kasıgı mamayı tamamen bıtırıyorlar sadece bıraz sabır :)