hazır mamalar

canpasa

Üyemiz
Adı
Ahmet Can
Soyadı
Paşaoğlu
Herkese Selamlar

Kullandığımız hazır mamaların kutu veya ambalajlarının üzerinde  bazı mamalar için meyve ve sebze ile bazılarında ise su ile nemlendirin açıklamaları bulunmaktadır. Hazır mamaları su ile nemlendirmek ne kadar doğrudur?? Su ile nemlendirme işlemi mamanın ihtiva ettiği protein ve enerji oranlarının azalmasına sebep olmazmı?*
teşekkürler

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
AHMET CAN PAŞAOĞULLARI' Alıntı:
Herkese Selamlar

Kullandığımız hazır mamaların kutu veya ambalajlarının üzerinde  bazı mamalar için meyve ve sebze ile bazılarında ise su ile nemlendirin açıklamaları bulunmaktadır. Hazır mamaları su ile nemlendirmek ne kadar doğrudur?? Su ile nemlendirme işlemi mamanın ihtiva ettiği protein ve enerji oranlarının azalmasına sebep olmazmı?*
teşekkürler
AHMET BEN BUGÜNE KADAR YAPTIĞIM MAMAYI SU İLE NEMLENDİRMEDİM VE GEREKTE DUYMADIM
BAŞKA ARKADAŞLARIDA DUYMADIM ELİMDE NE VARSA HAVUÇ,KABAK,ELMA,ARMUT,BROKOLİ AKLIMA GELMEYEN BİRSÜRÜ SEBZEYLEN YAPIYORUM
SU OLAYINA GELİNCE  MAMAYA SU RUSK İLE KOYULUR RUSK İLE KOYULDUĞU ZAMAN GEÇ VAKİTE KADAR MAMA HİÇ KURUMAZ HEP AYNI KALIR

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Selahattin bey güzel özetlemiş sadece quiko rusk su ile nemlendirilip veriliyor.24 saat sonra bile %30-40 nemliliği kalıyor...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Maydonuz, semizoyu, brokoli, taze fasulye, taze bezelye, havuç, kabak, salatalık, yeşil ve kırmızı biber, kırmızı pancar v.b gibi yeşillik ve sebzelerden 3-4 çeşitini birlikte rondodu çekiyorum, mamaya karıştırıp 30 dakika dinlendirip ( yeşilliklerin nemi mamaya geçsin ve mamayı nemlendirsin diye) kuşlara ikram ediyorum...

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Yahya SAYIN' Alıntı:
Maydonuz, semizoyu, brokoli, taze fasulye, taze bezelye, havuç, kabak, salatalık, yeşil ve kırmızı biber, kırmızı pancar v.b gibi yeşillik ve sebzelerden 3-4 çeşitini birlikte rondodu çekiyorum, mamaya karıştırıp 30 dakika dinlendirip ( yeşilliklerin nemi mamaya geçsin ve mamayı nemlendirsin diye) kuşlara ikram ediyorum...
  yemede yanında yat

mumit

Takipçi Üyemiz
AHMET CAN PAŞAOĞULLARI' Alıntı:
Herkese Selamlar

teşekkürler
ahmet kardeşim; Selahattin abinin dediği gibi ben buzamana kesinlikle su ile nemlendirmedim. Haşlanmış yumurta,havuç,kabak,Suda beklettiğim sonra rondodan çekilmiş protein değeri çok yüksek olan kuru nohut ve bezelye, yeşillik ile yaptığınızda zaten nemlendiriyor. Mamayı uzun süre nemli olmasını istiyorsanız rusk biraz soğuk suda bekleyip şiştiği zaman mamanın içine katıyorsun. bunu bir yemci arkadaş tavsiye etti gerçekten faydasını gördüm. sabahtan veriyorum ertesi sabah gittiğimde hiçbirinde mama artığı görmüyorum hatta bir kaç çok yavrulu(6-9) çiftlerime 5-6 yemek kaşığı mama verdiklerim bile yine çöp bırakmıyorlar......