hemen usta olunmuyor !...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Genç bir adam, degerli taslara ilgi duyarmış ve mücevher ustası olmaya karar vermiş.
"Bu meslegi yapacaksam, iyi bir mücevher ustası olmalıyım," diye düsünmüs ve ülkedeki en iyi mücevher ustassını aramaya baslamıs.

Sonunda bulmus; yanina varmis, bir süre bekledikten sonra usta tarafindan kabul edilmis.
"Anlat, dinliyorum," demis usta. Genç adam anlatmaya baslamis, taslara ilgi duydugunu ve iyi bir mücevher ustasi olmaya karar verdigini heyecanla anlatmis.

Yasli usta sesini çikarmadan genç adami dinlemis, sözleri bitince de ona bir tas uzatmis,
"Bu bir yesim tasidir," dedikten sonra genç adamin avucuna tasi birakmis ve avucunu kapatmis. "Avucunu aynen böyle kapali tut ve bir yil boyunca hiç açma. Bir yil sonra tekrar gel. Haydi simdi güle güle," demis ve saskin genç adami öylece birakip kalkmis, odadan çikmis.

Genç adam evine dönmüs, kendisini merakla bekleyen annesiyle babasina neler oldugunu anlatmis. Anlattikça da kendisine çok anlamsiz gelen bu hareketi ve soguk konusmasi nedeniyle kizdigi ustaya olan öfkesi artiyormus.

Günler geçmeye baslamis. Genç adam sürekli söyleniyor, ama avucunu hiç açmiyormus.
"Nasil böyle budalaca bir sey yapmami ister? Bir de ülkenin en iyi mücevher ustasi olacak. Bu saçmaliga bir yil boyunca nasil katlanacagim, böyle bir eziyetle nasil yasarim?
Bu ne biçim ustalik. Ustalik kaprisi yapacaksa, bari basindan yapmasaydi."
Devamli söyleniyor, her önüne gelene ustadan yakiniyor, ama avucunu hiç açmiyormus. Avucu kapali uyuyor, bütün islerini diger eliyle yapiyormus. Ve bu duruma da giderek alismaya, diger elini çok rahat kullanmaya baslamis.
Uyurken de yanlislikla avucu açilip tas düsmesin diye hep yari uyanik uyuyormus.
Böylece bir yil geçmis, her günü zorluklarla dolu, her gecesi de yarim uykuyla yasanmis bir yili tamamlanmis.

Ve o gün gelmis.

Genç adam tam bir yil sonra, büyük ustanin karsisina çikmis. Usta bir süre beklettikten sonra yanina gelince, genç adam ne kadar saçma bulursa bulsun, bu sinavi basariyla tamamlamis olmanin verdigi gururla elini uzatmis, avucunu açmis.

"Iste tasin," demis.

"Bir yil boyunca avucumda tasidim, simdi ne yapacagim?"

Yasli usta sakin bir sesle cevap vermis:

"Simdi sana bir baska tas verecegim, onu da ayni sekilde bir yil boyunca avucunda tasiyacaksin."

Bu söz üzerine genç adam bütün sükunetini kaybetmis, bagirip çagirmaya baslamis. Yasli ustayi bunaklikla, delilikle suçlamıs, mücevher ustaligini ögrenmek için gelen genç bir insana böyle eziyet ettigi için, hasta oldugunu bagira çagira söylemis.

Genç adam bagirip çagirirken, yasli usta ona hissettirmeden bir tasi avucuna sıkıştırmış. Öfkeden yüzü kipkirmizi genç adam, bir yandan bagirip çagirirken avucundaki tasi hissetmis.

Durmus, tasi biraz daha sıkmış ve heyecanla konusmus:

"Bu tas, yesim tasi degil usta!... 

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ZAMAN HERŞEYİN İLACI DERKEN  HAKLILIĞI BİRKEZ DAHA ........... ŞİMDİ NAYLON USTALAR ÇIKINCA HER MESLEKTE NASIL YAPACAKSIN YOK KAÇA YAPARSIN VAR SAĞAL BUDA ACİL BU VATANIMIZIN KOKMADAN GÖMÜLMESİ GEREKEN CENAZESİ  SLM

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
paylaşım için teşekkürler.10 konuda rezil olmaktansa 1 konuda  uzman olmayı yeğlerim....
saygılarımla....

E

elaziz2316

Guest
    Çok güzel bir paylaşım. Herkes usta olamıyor. Bazıları usta olduğunu sadce zannediyor.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
kuşlarımızı gerçekten sevelim elbetteki renk olarak duruş olarak onlardan farklı olanlarda vardır ama onları görünce bizim kuşlarımızı dışlamak beğenmemezlik etmeyelim onlarda güzelliği keşfedelim  ....!

Rabiatü’l-Adeviyye’ye ait şöyle hikmetli bir kıssa anlatılır:

Biri ona geliyor ve şöyle diyor: “–Ben seni çok seviyorum!”

“–İnanmam.”

“–İnan, sözümde çok samimiyim.”

“–İnanmam.”

“–İnan, herkesten çok seviyorum, kimseyi senin kadar sevmiyorum.”

“–Yani yoldan geçmekte olan şu güzel ve genç kadından daha çok mu seviyorsun…?”

Sevdiğini iddia eden kişi, bu sual üzerine işaret edilen tarafa dönüp bakıyor. Fakat bu esnada Rabiatü’l-Adeviyye de adama tokatı patlatıyor ve diyor ki:

“–Beni çok sevseydin dönüp o tarafa bakmazdın.”

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
paylaşım için teşekkürler ama meraktan bakmıştır aslında çok seviyodur.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
bu işte ustalıkta böyle birşey doğrudan şaşmamak cesaretli olmak korkmamak gelin aşağıdaki hikayeyi bir okuyalım bakalım aklınızda ne belirecek ... :)

Adamın biri elinde büyük bir bıçakla camiye dalar ve sorar:

Aranızda Müslüman olan var mı?
Korkudan kimse birşey diyemez. Birazdan yaşlı bir adam ayağa kalkar:
“Ben Müslümanım ” der.

Bıçaklı adamla yaşlı adam camiden çıkarlar.
Adam dışardaki inek sürüsünü gösterip:
amca,bunları kurban edicem de ben beceremem yardım eder misin?

Yaşlı adam baya bir hayvanı kestikten sonra “ben yoruldum başka birini bul” der.

Adam bu sefer kanlı bıçakla yine camiye girer ve sorar:

Aranızda başka Müslüman var mı?
Az önceki adamı doğradığını düşünen cemaat çok korkar ve herkes aynı anda imama bakar,

İmam:
Ne bakıyosunuz bana iki rekât namaz kıldırdık diye hemen Müslüman mı olduk? der

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Bence

bu sitede denizler var okyanuslar var ve birgün inci olacak damlalar var  maşallah

Buluttan bir damla yağmur düştü.

Bu damla denizin genişliğini görünce utandı:
” Şu deniz denilen yerde ben kim oluyorum? Eğer deniz buysa gerçekten ben hiçim ” dedi.

Damla,kendisini hor görünce sedefin biri onu koynuna alıp seve seve besledi.

Felek de onun işini öyle düzgün yürüttü ki, nihayet padişahlara yaraşan namlı bir inci oldu.

Hasılı bu yüceliği kurumsuz olmakla buldu;

Yokluk kapısını çaldığı için var oldu…

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
Paylaşım için teşekkürler (Cihan'dan inciler)

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Biz hep çocuk kalmalıydık aslında.
Üç taş, üç cam olmalıydı hayat.
En büyük kavgamız gazoz kapağından çıkmalıydı
ve en büyük acımız
öğretmenimizin başka şehre tayini olmalıydı.
Biz hep çocuk kalmalıydık aslında.
Büyümeğe özenmeliydik büyümeden...
İnsan dediğin,
yürüdükçe yorulan, yoruldukça ağlayan bir taş değil mi?
Çözmesi zor değil.
Sen ansın, yaşanan zaman...
Ondan sonra elma sekei , pamuk şekeri , horoz şekeri alırdık yerdik çocukluğumuz ne güzeldi ya ..