herkes lütfen dikkat etsin

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
üstadlar abiler kardeşler az önce bana +359 bulgaristan kodlu bi numara çağrı yaptı ve bende haber sitelerinden araştırdım ve bu haberle karşılaştım dostlarınıza sevdiklerinize uyarıyı ulaştırırsanız kimse üzülmez teşekkürler...

Kontörlerinize ve dakikada 50 dolarınıza veda etmek istemiyorsanız bu haberi dikkatle okuyun.

+359 +393 alan kodu ile size çağrı atarlar sakın açmayın ve geri aramayın kontürlerinize ve dakikada 50 Dolara veda etmek zorunda kalabilirsiniz.

Son günlerde yapılan araştırmada, Bulgaristan alan kodu olan +359 numaralarıyla cep telefonunuza gelen + 393 ve + 359 alan kodlu çağrıları dikkate almamanız konusunda öneride bulunulmasında fayda var.

Bir çok kişin günün değişik saatlerinde gelen bu çağrılar vatandaşı bezdirdiği gibi bazı insanların soyulmasına da neden oluyor. Şikayet durumuda Emniyet birimlerinin de fazla yapacak birşeyleri olmuyor. Çünkü vatandaş kendisi aramış oluyor.

Sizin de cep telefonunuza böyle bir çağrı geldiğinde kesinlikle dönüş yapmayın. Bu kişi ya da kişiler gsm operatörleriyle nasıl bir anlaşma yapmışlarsa artık anlamak mümkün değil. İlk akla gelen şu kontörlere göz diken sahte çıkarcı siteler oluyor. Bunlar işi biraz daha büyütüp profesyonelleştirmişler ve hırsızlık işlemini online yapar olmuşlar...

Bahsi geçen alan kodunu gördüğünüzde tekrar dönüş yapmayın veya mesaj göndermeyin demekten başka bir şey gelmiyor elimizden.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Kaç senedir arıyorlar :) Açan olmayınca skıntıda olmuyor uyarınız için teşekkür ederim

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Vedat beyin dediği gibi eski bir taktik. Tanımadığınız ve şüpheli telefonları açmazsınız olur biter arkadaşlar :) Bilgilendirme için ayrıca teşekkürler :)

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Madem konu dolandırıcılık üzerine, ben de bir bilgi vereyim. Gazetelerde, haberlerde çok sık geçer; dolandırıcı, başka birisi üzerine açılan hatla iş çevirir, dolaylı hat sahibi mağdur olur. Adınıza sizden habersiz hat açılıp açılmadığını hat sorgulama sisteminden kontrol edebilirsiniz arkadaşlar.İlerde kötü bir sürprizle karşılaşmamak için erken davranın.

https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/

Not: Sorgulama yapmak için adınıza kayıtlı GSM numaranız olmalı. Benim 3 tane hattım var fakat hiç birisi adıma kayıtlı değil :) Ben sorgulama yapamıyorum :)

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Çok güzel uyarılar.
Bende nacizane bir durumu  anlatayım.
Tanımadığınız kişilerden kartvizit almayın veya dikkatli davranın.
Kartvizite sürülen narkotik bir madde ellenince deri yolu ile insanı sersemleştirip uyutuyor.
Bir benzin istasyonunda bayana tanıtım amaçlı araba yıkama hakkında firmasını metheden genç tarfından, kartvizit veriliyor. Kadın Allahtan uyanık çıkıyor ve araba kullanırken hem birden uyuştuğunu hemde takip edildiğini anlıyor aniden geri dönerek istasyonda görevlilere polisi arayın fenayım, şu arabadakiler bana kart verdi uykum geliyor deyip durumu anlatıyor. ve kurtarıyor.

Tanımadığınız kişilerden  kart almak zorunda kalırsanız  dik alın. Ancak uyanık olmak lazım
para vs birşeyede bulaştırılıp temas ettirilebilinir.

Ayrıca her pazarda bayılan hasta değildir takım halinde işe çıkılmış olabilir.
Her kavga edenin kavgası kavga değildir ayıranı soymak için olabilir.
Hırsızlar gireceği yerin kolaylığından çok kaçacağı yerin kolaylığınıda düşünür.
Genelde pislik çıkaranlar tek olmayabilir etrafta zor zamanda yardım edecek erkete veya ortakları olabilir.
Örneğin bayılan kimseye yolda geçerken durup yokmu yardım eden diye bağıran zavallı bir çocuklu veya hamile bayan, veya etrafda yardıma koşanların arkasında dolanacak 3. bir şahıs. Böyle bir durumda geride durup 3. şahsı gözle tarayın ama kendiniz tek müdahal etmeyin.

Karakoldan aradık ben filan diyen sizi falancanın kızını rahatsız etmekle suçlayıp şapşallaştıran insanlara inanmayın o polisse ve görevli ise  zaten sizi bulurdu emniyetin kapısında buluşmak yerine nereden arandığınızı ve kendinizin Emniyetin o birimine kendinizin müraccaat edeceğinizi ısrarla söyleyi o kişi sizi aramaz bir daha.

Kusura bakmayın hepimizin bildiği şeyler ama daha yaşı genç olanlar bellki duymamış  olabilir diye tutamadım  kendimi yazdım.