Herkese Teşekkürler..

afrodit

Üyemiz
Adı
Kübra
Soyadı
Varol
Merhaba arkadaşlar.
Bende 2 dişi vardı yanlarına 2 erkek aldım.Aldığımda erkeklere kızgın dediler.
Eve getirdim 3 haftadır bekliyorum.Erkekler boşluğa kafalarını kabartıp konuşuyolar.
Fakat dişilerle alakaları yok.Dişilerim de öyle yanlarında duruyorlar.Hiçbir kur yok.
Ben anlamadım noluyor.Artık yavru almak istiyorum bekle bekle sıkıldım.
Hepsi sağlıklı tüy dökümü yok.Sadece bi çiftimde mantar var onlara da vazelin sürüyorum.
O da aldığımda mantarlıymış dişi de mantar oldu erkek yüzünden.
Bunlar yer değişikliğinden midir yoksa hiç çiftleşmeyecekler mi?
Yani ben anlamıyorum daha ne yapıcam.Dağıtıcam hepsini sonunda o olucak.
Bilenler bir yardım etsin.Beklemekten iyice bunalmış durumdayım.Yerlerine alışamadılarmı yoksa hiç mi eş tutmazlar.Dediğim gibi 2 çiftte erkeklerle dişilerde hiç bir kur yok.
Bu konuma da cevap gelmezse bilenlerden bu siteden de vaz geçicem.
Daha önceki konuma cevap alamadım doğru dürüst.
Yenilerin hevesini kırıyorsunuz.''Bilenler'' yardım etsinler.
Bu konuya da cevap gelmezse herkese başırılar kendinize iyi bakın..
Teşekkürler.(Bu teşekkürüm boşa gitmesin..)

Cevaplarınızdan dolayı tekrar teşkkürler fotoğraf koymamı istemişsiniz aşağıya link paylaşıyorum.

Bu beyaz dişi yeşil erkek çiftim..Erkeğe çek dedi satıcı ona da bakarmısınız.

http://d1209.hizliresim.com/11/4/cmq33.jpg

http://d1209.hizliresim.com/11/4/cmq38.jpg

Bu da mavi erkek sarı dişi çiftim.Bunda da dişiye hollanda erkeğe çek dedi satıcı.Doğrumu?

http://d1209.hizliresim.com/11/4/cmq3c.jpg

http://d1209.hizliresim.com/11/4/cmq3g.jpg

hamza1907

Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
uzun
kübra hanım bende gencim sizin gibi çok sabırsızım hemencecik yavruları olsun istiyorum ama bu böle olmuyor daha yeni yeni fark ettim ben 2 aydır bekliyorum ama dişide pek bir hareket yok erkeğin çok hareketli olmasına rahmen yani bu işler sabır işidir anlıcanız beklemek gerekir abilerimizde bu yollardan geçmiştir ve sabır çeke çeke muratlarına ermişlerdir yani anlıcanız bu işler sabır işidir beklemek gerekir kuşlarınızı yanlız bırakın sık sık kurcalamayın onları kızıştırıcı yem alın belki bi etkisi olabilir tabiki abilerimiz neder bilemem bu benim görüşüm yani anlıcanız kübra hanım beklemekten başka bi çare yok
umarım en kısa zamanda çiftleriniz yumurtlarlar hayırlı ve bol şanslı üretimler dileğiyle iyi geceler :)

afrodit

Üyemiz
Adı
Kübra
Soyadı
Varol
Kübra VURAL' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.
Bende 2 dişi vardı yanlarına 2 erkek aldım.Aldığımda erkeklere kızgın dediler.
Eve getirdim 3 haftadır bekliyorum.Erkekler boşluğa kafalarını kabartıp konuşuyolar.
Fakat dişilerle alakaları yok.Dişilerim de öyle yanlarında duruyorlar.Hiçbir kur yok.
Ben anlamadım noluyor.Artık yavru almak istiyorum bekle bekle sıkıldım.
Hepsi sağlıklı tüy dökümü yok.Sadece bi çiftimde mantar var onlara da vazelin sürüyorum.
O da aldığımda mantarlıymış dişi de mantar oldu erkek yüzünden.
Bunlar yer değişikliğinden midir yoksa hiç çiftleşmeyecekler mi?
Yani ben anlamıyorum daha ne yapıcam.Dağıtıcam hepsini sonunda o olucak.
Bilenler bir yardım etsin.Beklemekten iyice bunalmış durumdayım.Yerlerine alışamadılarmı yoksa hiç mi eş tutmazlar.Dediğim gibi 2 çiftte erkeklerle dişilerde hiç bir kur yok.
Bu konuma da cevap gelmezse bilenlerden bu siteden de vaz geçicem.
Daha önceki konuma cevap alamadım doğru dürüst.
Yenilerin hevesini kırıyorsunuz.''Bilenler'' yardım etsinler.
Bu konuya da cevap gelmezse herkese başırılar kendinize iyi bakın..
Teşekkürler.(Bu teşekkürüm boşa gitmesin..)

Konumu silemiyorum aldım cevabımı saolun

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
İlla yavru büyütmek istiyorsan, daha önce 1 kez kuluçka geçirmiş genç bir çift almanı öneririm. Tabi yavru verdiklerinin sözlü değil görüntülü kanıtıyla almanı öneririm. Aksi halde şuan için beklemekten başka şansın yok, muhabbetlerden yavru beklemek sabır isteyen bir iş. Aylarca, hatta 1-2 yıl bekleyenleri biliyorum bknz: ben :)
Kuşlarında fotosunu koyarsan daha fayalı olur.

afrodit

Üyemiz
Adı
Kübra
Soyadı
Varol
Mehmet YILMAZ' Alıntı:
İlla yavru büyütmek istiyorsan, daha önce 1 kez kuluçka geçirmiş genç bir çift almanı öneririm. Tabi yavru verdiklerinin sözlü değil görüntülü kanıtıyla almanı öneririm. Aksi halde şuan için beklemekten başka şansın yok, muhabbetlerden yavru beklemek sabır isteyen bir iş. Aylarca, hatta 1-2 yıl bekleyenleri biliyorum bknz: ben :)
Kuşlarında fotosunu koyarsan daha fayalı olur.
Teşekkürler bekleyeceğim de 2 ay iki dişiye beklettiler beni birini erkek diye satıp.Şimdide kur olmayınca hevesim kırıldı tabi.Ama bekleyeceğim çok saolun fotoğraf ekledim erkeklere çek dediler sizde bi bakın yine kandırılmayım..

afrodit

Üyemiz
Adı
Kübra
Soyadı
Varol
Hamza UZUN' Alıntı:
kübra hanım bende gencim sizin gibi çok sabırsızım hemencecik yavruları olsun istiyorum ama bu böle olmuyor daha yeni yeni fark ettim ben 2 aydır bekliyorum ama dişide pek bir hareket yok erkeğin çok hareketli olmasına rahmen yani bu işler sabır işidir anlıcanız beklemek gerekir abilerimizde bu yollardan geçmiştir ve sabır çeke çeke muratlarına ermişlerdir yani anlıcanız bu işler sabır işidir beklemek gerekir kuşlarınızı yanlız bırakın sık sık kurcalamayın onları kızıştırıcı yem alın belki bi etkisi olabilir tabiki abilerimiz neder bilemem bu benim görüşüm yani anlıcanız kübra hanım beklemekten başka bi çare yok
umarım en kısa zamanda çiftleriniz yumurtlarlar hayırlı ve bol şanslı üretimler dileğiyle iyi geceler :)
Gençler sabırsız değil mi =) Sabrı öğreticekler bana artık.Ama bi iki ay sabretmiştim ondan bu sinirim moral bozukluğum.. Teşekkürlerr..

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
merhaba kübra hanım öncelikle kuşlarınızın cinsi kötü bi cins değil kuşları nerden aldınız bu bir niye sorduum acaba kuşlar ithalmi ithalse bu kuşlar türkiyeye girene kadar bir sürü badireler atlatıyor dolayısıyla bu kuşlar yaşadığı o korkuyu stresi atlatıp normale dönmesi hayli zaman alıyor (bu arada kuşunuz çek kuşuna benziyor)bide o mantarlı kuşları elinizden çıkarmanızı öneririn onlardan üretim anlamında pek fayda beklemeyin bulunduğunuz şehirde muhabbet üretimi yapan arkadaşlarla irtibata geçip onlardan damızlık kuş alıp besleyebilirsiniz yada kuşlarınızı gösterip yardım alabilirsiniz  bide bu işler sabır işi şunuda unutmayalımki doğmakta ölmekte allahtan nasipte ne varsa o oluyor kısmetse bol bol yavru alırsınız inşallah.yine öğrenmek istedin bi konu olursa çekinmeden sorabilirsin tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlar bollll bolllll yavru alman dileklerimle iyi günler

afrodit

Üyemiz
Adı
Kübra
Soyadı
Varol
Oktay AYKUT' Alıntı:
merhaba kübra hanım öncelikle kuşlarınızın cinsi kötü bi cins değil kuşları nerden aldınız bu bir niye sorduum acaba kuşlar ithalmi ithalse bu kuşlar türkiyeye girene kadar bir sürü badireler atlatıyor dolayısıyla bu kuşlar yaşadığı o korkuyu stresi atlatıp normale dönmesi hayli zaman alıyor (bu arada kuşunuz çek kuşuna benziyor)bide o mantarlı kuşları elinizden çıkarmanızı öneririn onlardan üretim anlamında pek fayda beklemeyin bulunduğunuz şehirde muhabbet üretimi yapan arkadaşlarla irtibata geçip onlardan damızlık kuş alıp besleyebilirsiniz yada kuşlarınızı gösterip yardım alabilirsiniz  bide bu işler sabır işi şunuda unutmayalımki doğmakta ölmekte allahtan nasipte ne varsa o oluyor kısmetse bol bol yavru alırsınız inşallah.yine öğrenmek istedin bi konu olursa çekinmeden sorabilirsin tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlar bollll bolllll yavru alman dileklerimle iyi günler
Amin inşallah bol yavru alırımm . Mantarları geçicek ama neden elimden çıkarmalıyım :/ ankara ulusta halden aldım bu arada kuşçular var yani bi sürü orda bi abiden aldım . Sormadım ithalmi ama bi arkadaşına damızlık olarak getirdiğini söyledi onların arasından seçtim iki erkeği.. Teşekkürler

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Kübra VURAL' Alıntı:
Gençler sabırsız değil mi =) Sabrı öğreticekler bana artık.Ama bi iki ay sabretmiştim ondan bu sinirim moral bozukluğum.. Teşekkürlerr..
KüBRA KARDEŞİM SABIR SABIR SABIR :) sen birbirini sevmeyen iki kişiyi yanyana koymuşun onlar zamanla sevicek birbirini aşık olslar kendileriseçmiş olsa eşlerini şimdi torunlara baklıyor olurdun bilmem anlatabildimmi o yüzden beklemkden başka yapıcak bişey yok şuan için erkekler istedikleri kadar hazır olsun siz dişilerin yanan erkek almışınız koymuşunuz sanıırm bu yüzden dişi istemezse çifleşme olmaz  birdeşöyle deneyın erkekleri ayrı kafese koyun erkekler o kafese alışınca dişileir bulundugu ortamdan alıp erkeklerin alıştıgı ortama koyarsanız ozaman erkekelr üstünlük kurar çifleşme olur

afrodit

Üyemiz
Adı
Kübra
Soyadı
Varol
Ayhan ŞEN' Alıntı:
KüBRA KARDEŞİM SABIR SABIR SABIR :) sen birbirini sevmeyen iki kişiyi yanyana koymuşun onlar zamanla sevicek birbirini aşık olslar kendileriseçmiş olsa eşlerini şimdi torunlara baklıyor olurdun bilmem anlatabildimmi o yüzden beklemkden başka yapıcak bişey yok şuan için erkekler istedikleri kadar hazır olsun siz dişilerin yanan erkek almışınız koymuşunuz sanıırm bu yüzden dişi istemezse çifleşme olmaz  birdeşöyle deneyın erkekleri ayrı kafese koyun erkekler o kafese alışınca dişileir bulundugu ortamdan alıp erkeklerin alıştıgı ortama koyarsanız ozaman erkekelr üstünlük kurar çifleşme olur
Biraz daha bekleyim eğer yine olmazsa erkekleri bi kafese koymayı deniycem mantıklı bir yol teşekkürler

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Kuşlar eşlerini beğenmemiş olabilir, zira muhabbetler eş seçerler.
Dişileri yer değiştirip bir ay kadar bekleyin. Yine istediğiniz sonucu alamazsanız kuluçka geçirmiş yavru garantili çift alabilirsiniz, yada beğendiğiniz kuşlarınızı pet shopa götürüp kendilerine eş seçtirebilirsiniz.
Tabiki bu dediklerim kuşlarınız üreyecek çağda iseler geçerlidir, çok genç yada çok yaşlı olma ihtimallerininide düşünmek gerekir.
Beslenmede önemlidir, haftada iki yada üç kere mama vermeyi ihmal etmeyin.
Çift sayısının az olmasınında etkisi olur üretimde, bu kuşlar sürü kuşu olduğundan kalabalık sürü seslerinden etkilenir ve üremeye teşvik olurlar, bunuda hesaba katın, çiftlerin sayısını arttırma şansınız varsa arttırın.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
bazı eşler var yumurtluyor yavru cıkarıyor ama sonra eşini bırakıyor cok kişide bunları bekliyor tekrar yumurtlaycak diye ama ne yazıkki dişi kuş eşini bırakmıs bu tür kusları iyi takip edip eş değişikliği yapmak gerekir +1

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Üreme sistemlerinin harekete geçmesi için ilgili hormonların salgılanması gerekir..
  İlgili hormonların salgılanması için başta ısı, ışık, besin olmak üzere çevre faktörlerinin uygun olması gerekir.
  Seçici canlılardır fakat şartlar uygunsa her canlı gibi onlarda üremek isteyeceklerdir.. Fiziki ve hormonal sağlıkları iyi olan her Muhabbetkuşu ürer..

Mantarın tedavisi zor değil; yerinizde olsaydım tedavi bittikten sonra tümünü aynı kafese bırakıp eş seçmeleri gözlemlerdim; Böylelikle her birine 2 seçenek sunulmuş olur..
  Kuşlarınız çok güzelmiş; torunlarını da görürsünüz İnşAllah..

Kübra VURAL' Alıntı:
Sabrı öğreticekler bana artık.Ama bi iki ay sabretmiştim ondan bu sinirim moral bozukluğum.. Teşekkürlerr..
  6 ay bekleyeni de; 1 yıl bekleyeni de gördük/biliriz; 2 ay hiçte uzun bir zaman değil..

afrodit

Üyemiz
Adı
Kübra
Soyadı
Varol
Öncelikle herkese ilgisinden dolayı teşekkürler.
Bugün beyaz dişimi değiştirdim.Yerine çek iri bir beyaz aldım .
Erkeğe seçtirdim ikiside birbirleriyle aşırı ilgili dişide sevdi erkeği.
Ama tüydeler çıkınca yuva takıcam.
Diğer erkeği mavi olan çiftiminde dişisini değiştircem kuş gelmesini bekliyorum geldiğinde onada beğendirip alıcam.
Bir de kuşlarım diz hizamda duruyordu.Onları yukarıya çivi çakıp yukarda rahatsız olmayacakları bir yerde besliycem.
Tekrar bilgilerinizden dolayı teşekkürler..

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Maşallah kuşların çok güzel gerçektende.
ÖM attım bakarsan sevinirim.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
kardeşim ailemize  hoş geldin..üstadlar gereken yanıtı  almıssın  zamana bırak gerisini....

afrodit

Üyemiz
Adı
Kübra
Soyadı
Varol
Karahan UZUN.' Alıntı:
kardeşim ailemize  hoş geldin..üstadlar gereken yanıtı  almıssın  zamana bırak gerisini....
Hoşbulduk.Herkese mutlu yaşamlar herkesin duaları kabul olsun hastalık uğramasın mubişlerine.

onur01

Takipçi Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
ÖZDEMİR
kuşları rahatız olmayacakları bir odaya koyarsan ayak altı olmayan kuşlar içinde daha rahat bir ortam sağlanmış olur arkadaslarımızın dedıgı gıbı kusların ortamına alısması zaman alıyor diz hizası kusların sızden veya bir baskasından yanlarına gıdıldıgı zman urkmesını saglayacaktır dogru bır secım yapmıssınz dedıgım gıbı sadece yemlerını sularını werın gerısı onlara kalmıs 1-2 saatte çiftlesen kusta var 1 yıldada canları ne zman isterse..acelet etmeyn her dk da kuşlara bakmak iyi degıldır bılgınıze takp edın ama ara ara soncta onlarda bir canlı kendınzı onların yerıne koyun rahatsız olacaklardır

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
kübra hanım. mantar hastalığı olan kuşunuza terramycin deri merhemi sürerseniz  1 hafta içinde kendini toparlayacak , 3 haftadada eskisi gibi olacaktır. vazelin sürüldüğünü ilk defa duyuyorum.

afrodit

Üyemiz
Adı
Kübra
Soyadı
Varol
Onur ÖZDEMİR' Alıntı:
kuşları rahatız olmayacakları bir odaya koyarsan ayak altı olmayan kuşlar içinde daha rahat bir ortam sağlanmış olur arkadaslarımızın dedıgı gıbı kusların ortamına alısması zaman alıyor diz hizası kusların sızden veya bir baskasından yanlarına gıdıldıgı zman urkmesını saglayacaktır dogru bır secım yapmıssınz dedıgım gıbı sadece yemlerını sularını werın gerısı onlara kalmıs 1-2 saatte çiftlesen kusta var 1 yıldada canları ne zman isterse..acelet etmeyn her dk da kuşlara bakmak iyi degıldır bılgınıze takp edın ama ara ara soncta onlarda bir canlı kendınzı onların yerıne koyun rahatsız olacaklardır
Denilenleri uygulayacağım inş sonuç güzel olur kısa zamanda teşekkürler.