hevsim kırılıyor

berham27

Takipçi Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
taş
yaklaşık 35 gün önce 6 çift yumurtalı muhabbet aldım. eve getirdim. güvendiğim arkadaşımdan hepsini takip ederek aldım. hiç biri yumurtaya yatmadı ve halen yumurtlamadılar. bırakın yumurtlamayı yuvaya dahi giren ciftim yok. gercekten cok moralim bozuluyor bu işe parasında pulunda degilim ama yavru alsam zevk alacagım ama yok hevesim iyice kactı umudumu yitiyorum

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Gökhan TAŞ' Alıntı:
yaklaşık 35 gün önce 6 çift yumurtalı muhabbet aldım. eve getirdim. güvendiğim arkadaşımdan hepsini takip ederek aldım. hiç biri yumurtaya yatmadı ve halen yumurtlamadılar. bırakın yumurtlamayı yuvaya dahi giren ciftim yok. gercekten cok moralim bozuluyor bu işe parasında pulunda degilim ama yavru alsam zevk alacagım ama yok hevesim iyice kactı umudumu yitiyorum
35 günde umudunuzu yitiriyorsanız hiç umutlanmayın derim çünkü daha önceden yumurtlamış kuşlar taşındığında yumurtlamaları zaman alabiliyor. Belki 1-2 ay daha beklersiniz ama sonuçları alırsınız. Bu işler sabır işi

ankharby

Takipçi Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
kartal
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
35 günde umudunuzu yitiriyorsanız hiç umutlanmayın derim çünkü daha önceden yumurtlamış kuşlar taşındığında yumurtlamaları zaman alabiliyor. Belki 1-2 ay daha beklersiniz ama sonuçları alırsınız. Bu işler sabır işi
umudunu yitirme kardeşim aceleye gelmez bu kuşlar diğer çiftlerden etkilenirek daha verimli olur  friend

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
katılıyorum kuşlar yeni ortamına alışması ve üzerlerindeki stresi atmaları uzun sürebilir 3-4 ay bekleyenler var siz 35 günde havlu atıyorsunuz üretim haneye alışmış kuş yer değiştirdiği zaman böyle şeyler olur

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Gökhan TAŞ' Alıntı:
ustatlar sıvı vermeyi düşünüyom
sıvı derken ne sıvısı ?

arkadaşım kuşlarına cede mama var en kısa sürede yeniden yumurtlamalarını sağlayacaktır. yerleri değişen kuşlar genelde yumurtalarına tekrar yatmazlar yüzde 85 oranla. yavrulu olsa bu oran yüzde 20 oluyor. Hayırlısı dediğim gibi cede mama al e vitamini ağırlık multivitamin al. güneş ışığı bol olan yerde olsunlar direk güneşe maruz kalmasınlar. eminim 1 ayda 4 çift yumurtlar yüzde 99 garanti.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
mamayı haşlanmış yumurta ve havuçla nemlendirebilirsin unutmadan.

seanpaul24

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Kürüm
Dostum sen çabuk umudunu kesmişsin ben kuşları getireli 3 ay oldu tık yok yapmadığım mama denemediğim yol kalmadı :D hala umut kesmiş değilim son olarak yuvalık küçük onları bile düzgün yuvalık bulursam değiştirecem ( Bu arada gerçekten bildiğiniz kaliteli yuvalık satan biri varsa tavsiye isterim) hem benim kuşlar daha yeni eş olmuş hiç yavru alınmamış kuşlar, bu cede mama hakkında biraz bilgi istiyorum olmadı onuda deneyeyim :D

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Sizde pek aceleciymişsiniz ben 6 aydır bekliyorum benden çok bekleyen arkadaşlarda var. Çokta iyi anlaşıyorlar ama 6 ay oldu tık yok bu işler nasip ve sabır bunu öğrendim.

PolisÜbrahim

Üyemiz
Hayırlı Aksamlar.. Boyle bır sorunu bende dıle getırmıstım 2 hafta kadar once benım de 2 tane yumurtası olan kusum yerı degıstıgınden dolayı yumurtasına yatmadı bende bır sure sonra o yumurtaları aldım yuvasından o yatmayan kuslardan bugun sevındırıcı goruntuler aldım ılk yumurta geldı sende sabret gelıcektır zamanla ..Kusun karakteri bu zamanı belırlıyor bana gore .. Herhangı bır katkıda yapmadım ılave olarak.. Kalamar bulundurdum ve Rahatsız Etmedım yemlerını karanlıkda degıstırdım ..

ErolDSV-ALMAnya

Takipçi Üyemiz
Adı
Erol
Soyadı
Baskal
Arkadaslar ben almanyada kaliyorum ve yumurtali cift ne alan duydum nede satan, nedense memleketimizde cok aliniyor ve satiliyor, yerleri deyisen kuslarin yeniden yumurtaya yatmasi bence yüzde elli,1 yaslarinda yumurtasiz ciftler almak bense daha mantikli

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
ingiliz kırığı çiftlerimden birini tam 2 yıla yakın bekledim anca yumurtladı ve yavru verdiler. Bu işin sabırla mama ile vitaminle alakası yok dostlar...tek 1 püf noktası var. Hazır takım olarak alınan Kuşlar yeni kafes, yeni yuvalık, yeni yuvalık malzemesi, yeni mekan, yeni diyet, yeni ışık (yetersiz veya yoğun aydınlatma), yeni su (değişik su sertliği, suyun ısı derecesi ve kimyasal yapısı) ve hatta yeni hava (ısı, nem, steril hava) gibi faktörler nedeni ile yumurtlamaz veya yumurtaya yatmaz. Hazır takım alıyorsanız yapmanız gereken şey eski ortamlarını kendi mekanınızda taklit etmeye çalışmak...yeni yerlerini eski yerlerine nekadar çok benzetirseniz şansınız o kadar çok yükselir. Unutmamanız gereken şey, kuşları istediğiniz kadar gözlemleyip alın, çift olan kuş sadece eski yerinde çift olarak kalacaktır. Sebebi, o eski mekana ve ortam şartlarını üremek için uygun bulmuş olmalarıdır.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
ekim ayında hazır aldığım bir çift ancak bu hafta yavrusunu yumurtadan çıkardı . ocak ayında çifte attığım yavrular ikinci parti ya yumurtada yada yavruda

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
ben tam 8 ay 17 gün bekledim siz 35 günde hevesim kırılıyor yazmışsınız daha 6-7 ayınız var acale etmeyin sabır....

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
aaah ah beni sorsan kaç zamandır nasıl beklediğimi sen kendine gülersin o yüzden bişey demiyorum.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ah bu kuşlar. :mad:
4 çiftimin bir tanesi yumurtladı oda fingir fingir kafesin içinde dolaşıyor.  crazy

Erkek gir içeri o çık dışarı savaşı var.  ???

Bende bekle bekle ......    :(    scared  :'(

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Canan NUMAN' Alıntı:
4 çiftimin bir tanesi yumurtladı oda fingir fingir kafesin içinde dolaşıyor.  crazy

Erkek gir içeri o çık dışarı savaşı var.  ???
safdsfadfdasdfsa sabah sabah hiç güleceğim yoktu  smileki