hint bülbüllerim doğada yaşar mı?

azizoduk

Takipçi Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
ÖDÜK
benim 1 çift hint bülbülüm var . ve 4 yaşından beri kuş besliyoruz . ankarada tesadüfen camdan içeriye muhabbet kuşu girdiğinden beri evimizden cikcik sesleri eksik olmaz. mutluluk veriyor insana
hint bülbülleri ile ilgili sormak istediğim bir konu var çok  sık yumurta yaptıklarını biliyorum ve fotoğraf çekimlerim sırasında benzer kuşlar gördüm. diyorum ki acaba yavru alınca bu yavrular uçabilecek hale geldiklerinde doğaya bıraksam yaşayabilirler mi? 1 çift hapsediyorum belki eve ama eğer böyle bir şansları varsa bunu yapmak istiyorum. tabi körükörüne değil. sizin bilgilerinizden de faydalanarak . teşekkürler

Ayhan VATANSEVER

Yeni Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
VATANSEVER
Öncelikle yanlış bilinen bir bilgiyi düzeltmekte yarar var...

Ülkemiz de Hint Bülbülü olarak adlandırılan kuşun aslın da gerçek ismi "ZEBRA İSPİNOZU" dur. Bu ismi erkeğin gaga altında ki siyah-beyaz tüylerinden alır...

İspinoz ailesine ait olan bu kuş türünün an vatanı Avustralya kıtasıdır...

Burdan yola çıkarak şunu söylemek mümkündür...

- Bu kuşun Hindistan kıtasında yaşayan bir tür değildir.

- Ne de ötücü bir kuş olmaması sebebiyle de bülbül ile yakından uzaktan bir akrabalığı yoktur...

Sorunuza gelecek olur isek, bu kuş Ülkemiz de bulunmaması sebebiyle doğada yaşayamaz, özellikle de sizin eviniz de beslediğiniz kafeste doğmuş olması sebebiyle hiçbir şekil de yaşayamaz...

Bakmak istemiyorsanız tavsiyem, bakabilecek birilerine hediye etmenizdir...

Hatırlatma olarakta, sıcağa tölerans gösterebilirler fakat soğuğa tölerasları çok azdır. Bu sebeple evin ılık yada sıcak bir odasında bakmanızı tavsiye ederim...

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Zebra ispinozları  bırakıyor olmamız sadece ölümüne sebep olmamız demektir.

azizoduk

Takipçi Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
ÖDÜK
Ayhan VATANSEVER' Alıntı:
Öncelikle yanlış bilinen bir bilgiyi düzeltmekte yarar var...

Ülkemiz de Hint Bülbülü olarak adlandırılan kuşun aslın da gerçek ismi "ZEBRA İSPİNOZU" dur. Bu ismi erkeğin gaga altında ki siyah-beyaz tüylerinden alır...

İspinoz ailesine ait olan bu kuş türünün an vatanı Avustralya kıtasıdır...

Burdan yola çıkarak şunu söylemek mümkündür...

- Bu kuşun Hindistan kıtasında yaşayan bir tür değildir.

- Ne de ötücü bir kuş olmaması sebebiyle de bülbül ile yakından uzaktan bir akrabalığı yoktur...

Sorunuza gelecek olur isek, bu kuş Ülkemiz de bulunmaması sebebiyle doğada yaşayamaz, özellikle de sizin eviniz de beslediğiniz kafeste doğmuş olması sebebiyle hiçbir şekil de yaşayamaz...

Bakmak istemiyorsanız tavsiyem, bakabilecek birilerine hediye etmenizdir...

Hatırlatma olarakta, sıcağa tölerans gösterebilirler fakat soğuğa tölerasları çok azdır. Bu sebeple evin ılık yada sıcak bir odasında bakmanızı tavsiye ederim...
bilgiler için teşekkür ederim beslediğim için biliyorum bunları :)
hayır bırakmak istemiyorum onları ama doğada çoğalmalarına sebep olabilir miyim diye düşündüm yaşamayacaklarsa bırakmam zaten