Hint Bülbüllerimin beni şaşırtan davranışı

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
başlıktada belirttiğim gibi Bayram abinin fınchlerıne yaptıgı yuvalıgı gordüm ve ona benzer bişey yapmak ıstedım yaptım kafeslerıne astım ve kucucuk gagaları olan bu kuşlar ızgaranın altındakı yaprakları alıp yuvanın ustunu kapamaya başlamış cok şaşırdım  :eek:

Buda Benim youtubede gördugum ve yapmaya çalıştıgım yuvalık

Kendi yuvalıkları var 1 parti baktılar bakmaya çalıştılar daha dogrusu bakamadılar malesef :/ temızlemek için aldım ve bunları koydum

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Plastik saksıdan zebra yuvası yapmak yeni birşey değil, lakin dediğin gibi tepesi açık olan yuvalıkları herzaman kendileri iple-yaprakla kapatmaya çalışırlar. Yaptığın yuva fena değil, ben bu soruna çözüm olarak plastik saksıların altlığını da kullanarak çare buldum. Kısacası, saksıyı aldığın yere git ve o saksının plastik altlığını da al, ve saksının tavanına japonla (ben 555 denilenden kullandım) yapıştır (saksı altlığını saksı üzerine ters olarak kapak gibi kapatarak). Yuva deliğinin biraz (1 cm kadar) altına ufak bir delik daha aç ve oraya 5-6 cm uzunlığında bir tünek tak...böylece yuvaya daha kolay girerler.

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Plastik saksıdan zebra yuvası yapmak yeni birşey değil, lakin dediğin gibi tepesi açık olan yuvalıkları herzaman kendileri iple-yaprakla kapatmaya çalışırlar. Yaptığın yuva fena değil, ben bu soruna çözüm olarak plastik saksıların altlığını da kullanarak çare buldum. Kısacası, saksıyı aldığın yere git ve o saksının plastik altlığını da al, ve saksının tavanına japonla (ben 555 denilenden kullandım) yapıştır (saksı altlığını saksı üzerine ters olarak kapak gibi kapatarak). Yuva deliğinin biraz (1 cm kadar) altına ufak bir delik daha aç ve oraya 5-6 cm uzunlığında bir tünek tak...böylece yuvaya daha kolay girerler.
evet yaptıgım yuvanın yenı birşey oldugunu söylemedim abi zaten bayram abide gördugum yuvalıgı yapmaya çalıştım ben ılk defa gordugum için paylaşmıştım hoşuma gitti ızgaranın altından o yaprakları nasıl aldıgı ılgınc gelmıştı :D Taktikler içinde sagol Günay abi sıtede örnek aldıgım ender kişilerdensin teşekkürler  :)