Hint Bülbülü Hakkında Sorular.

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Çağrı bey bilgilerini sunmuş dikkate alırsanız üretim ve çiftlerde sorun yaşamazsınız.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Yakup ÜNAL' Alıntı:
Çağrı bey bilgilerini sunmuş dikkate alırsanız üretim ve çiftlerde sorun yaşamazsınız.
Yakup abi biraz araştırdım ama sormak istiyorum sana gine. Gerekli ortamları nedir yani nasıl bir ortam  hazırlamam lazım onlara. Yüksekte olucaklar kafeslerle sadece ben ilgilenicem. Mamaları verilicek düzenli olarak. Her gün suları tazelenecek. Başka yapmam gereken bişey var mı peki abi ?

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Kafesleri dediğiniz ölçüler uygun duvara asabilir yada muhabbetlerde olduğu gibi yerden 50 cm yukarıda olması lazımdır. Günlük su değişimi yemlerin temizlenmesi ve gerekirse değişimi haftada 2 sefer mama desteği yavru olduğunda ise günlüktür. Mürekkep balığı kemiği her zaman bulunmalıdır. Kafes ızgaralı ve tavalı olmalıdır 2 günde bir temizlenmelidir.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Anladım mürekkep balıgı kemigini toz haline getirip bir mama kabına koysam sorun olur mu ? ordan yerler mi ?

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Mürekkep balıgı kemigi sert oldugu için onları yiyemiyorlar diye duymuştum fazladan mamalık asarak mürekkep balıgı kemigini içene koyarım öle olmaz mı ?

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Mantık olarak mürekkep balığı kemiğinin bir kemiksi bir yumuşak yapısı var bu yumuşak kısmı kafese dönek asarsanız kuşlar buradan didikleyecektir tüm olarak kullanmak kuşların gagalarını törpülemesinide sağlar.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Anladım peki bu kuşları yumurtaya hazırlarken ne gibi ek besinler vermem lazım onlara ? Birde dişilerin erkeklerin tüylerini yada erkeklerin dişilerin tüylerini yoldugunu duydum bu sorunun oluşmasına nasıl engel olabiliriz.

Çağrı SÜPAHÜ

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.youtube.com
Adı
Çağrı
Soyadı
SİPAHİ
Uğur ŞANLI' Alıntı:
Anladım peki bu kuşları yumurtaya hazırlarken ne gibi ek besinler vermem lazım onlara ? Birde dişilerin erkeklerin tüylerini yada erkeklerin dişilerin tüylerini yoldugunu duydum bu sorunun oluşmasına nasıl engel olabiliriz.
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,13650.15.html bu link deki diyeti uygulayabilirsiniz.
Eğer erkek dişinin veya dişi erkeğin tüyünü yolarsa ilk başta yuva kılı konulması gerekir çoğunlukla yuvayı kurmak için yumuşak ortam yaratmak ister.%90 yuva kılı koyunca geçer geçmez ise birbirlerini görecekleri şekilde birbirlerinden 1 hafta ayırın

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Yuva malzemesi az olduğundan erkek dişiyi yolar ama bunu yumurta gerene kadar az az yuva malzemesini günlük vererek önlersiniz. Yumurta yapacak bir kuşa ek bir bakım değil yine haftada 2 mama ve ön önemlisi sınırsız mürekkep balığı kemiği vereceksiniz yumurta gelince mamayı ve yuva malzemesi vermeyi keseceksiniz yavrular çıktıktan 1 gün sonra her gün mama verebilirsiniz.

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Yuva kılını seçerken ince ip kıvamında olanlardan almayınız bu kuluçka döneminde dişinin ve yavruların ayağını keser ya kalın malzeme alın yada çuval ipi denilen ve bildiğimiz ketenden yapılma halatlarda da bulunan ipleri 5 cm keserek veriniz. ( metre 50 kuruş halatlar en uygunu bu )

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Düz olarak takarsanız dediğim gibi hem gagalarını törpüler hemde doğal bir şekilde istediklerinde yerler.

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
yuva kılı sağ teli gibi ince olanları asla almayın yorgan ipi olarak bilinen  kalın ipten biraz daha kalın olanları varsa alın.