Hint Bülbülü Kafes seçimi.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Merhabalar Herkese.

Forumda araştırdım fakat bulamadım gözden kaçırmışsam afola.Sorum şu 10 adet Hint bülbülü beslemek istiyorum. 5 d 5 e olarak 1 çift için kaça kaç kafes gereklidir. 10 kuş için kaça kaç kafes  gereklidir. Eğer bilen birisi varsa yardımlarını bekliyorum. İyi günler.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
hintler ufacık kuş olamarına rağmen seri uçuşu olan mesafe kuşudur, yani bayağ geniş bir alana ihtiyaç duyar. sürü kuşu olmasına rağmen 5 dişi 5 erkek bence yanlış bir formul, 5 dişi 3 erkek yaparsan ayni kafes içinde gayet rahat ve başarılı üretim yapabilirsin. Hintlerde ufak koloni halinde üretim yapmak hem avantajlı hem dezavantajlı, en büyük dezavantaj erkeler birbirlerinin yuvalarından ip çalmaları oluyor. Yani bazı çiftler çok iyi örülmüş yuvaya sahip oluyor bazılarında da yuva ipi eksikliği oluyor. Ufak koloni halinde üretmek istiyorsanız bence en az 2 metrelik ufak bir salma yapın. Yüksekliği 60-70 cm olsa yeterli olur, derinlik olarak da 50 cm yapabilirsiniz. Yuvaları birbirnden uzak mesafelerde ayarlamanız daha iyi olur.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
hintler ufacık kuş olamarına rağmen seri uçuşu olan mesafe kuşudur, yani bayağ geniş bir alana ihtiyaç duyar. sürü kuşu olmasına rağmen 5 dişi 5 erkek bence yanlış bir formul, 5 dişi 3 erkek yaparsan ayni kafes içinde gayet rahat ve başarılı üretim yapabilirsin. Hintlerde ufak koloni halinde üretim yapmak hem avantajlı hem dezavantajlı, en büyük dezavantaj erkeler birbirlerinin yuvalarından ip çalmaları oluyor. Yani bazı çiftler çok iyi örülmüş yuvaya sahip oluyor bazılarında da yuva ipi eksikliği oluyor. Ufak koloni halinde üretmek istiyorsanız bence en az 2 metrelik ufak bir salma yapın. Yüksekliği 60-70 cm olsa yeterli olur, derinlik olarak da 50 cm yapabilirsiniz. Yuvaları birbirnden uzak mesafelerde ayarlamanız daha iyi olur.
Teşekkürler Günay bey peki 1 e 1 d olursa ne boy kafes olabilir ?

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Benim salmamın kafes araları mesafeli idi kanarya için yaptırmıştım. Finch koyayım dedim baş ve kanat dışarı çıkıyordu o zaman maalesef orada besleyemediğimden zebraları iade etmiştim. Tel aralıklarına dikkat edin. Birde ufak kafeste bir kere bir çift almıştım onun kefes aralıkları iyi idi ancak yavru kuş anneden dayaktan evin içine yani kafesin dışına çıkmıştı. en ufak bir tel yamukluğu genişliği kaçmaya sebep oluyor.
Kolay gelsin.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
bir kafeste 1 çift hint de çok mantıklı ve aslında koloni üretiminden kuşlar açısından da daha rahat, hayvanlar çok daha rahat ürer. Tek kafes de seçebilirsin çiftahane tarzı da seçebilirsin. 45x30cm kafesler tek hint çifti için saray yavrusu gibi olur ve çok iyi verim alabilirsin. Ben şahsen çiftahane tarzı kafes seçerdim...hem biraz daha geniş alan olur. Geniş alan olması şu aöıdan iyi, hintler muhabbet kuşu gibi yuvadan atlaınca hemen anne ve babadan ayrılmazlar ve 2 hafta kadar birlikte yaşarlar. İyi bir anne ve babanın 8 yavrusu olabiliyor, kafes ferah olursa daha iyi olur. Mesela Erol abimizin sattığı çiftahaneler hint için mükemmel.

ürün detay - http://www.naturbird.com/?newUrun=1&Id=483984&CatId=bs328392&Fstate=&/80-L%C4%B0K-%C3%87%C4%B0FTEHANE

Benim fikrimi ve tercihimi yanlış bulanlar olabilir, ama dediğim gibi ilerideki bol yavrulu bir aile ihtimalini de düşünmek gerek...hem kuşlar için nekadar geniş alan olursa okadar güçlü ve sağlıklı olurlar. Bunun gibi çiftahane tercih edersen biraz da suni yeşillik alman gerek (plastik sarmaşık filan gibi) ve özellikle yuvanın takılı olduğu alanı bu yeşilliklerle biraz süslemen (gizlemen) gerek.

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
Canan NUMAN' Alıntı:
Benim salmamın kafes araları mesafeli idi kanarya için yaptırmıştım. Finch koyayım dedim baş ve kanat dışarı çıkıyordu o zaman maalesef orada besleyemediğimden zebraları iade etmiştim. Tel aralıklarına dikkat edin. Birde ufak kafeste bir kere bir çift almıştım onun kefes aralıkları iyi idi ancak yavru kuş anneden dayaktan evin içine yani kafesin dışına çıkmıştı. en ufak bir tel yamukluğu genişliği kaçmaya sebep oluyor.
Kolay gelsin.
+10