kral_afat
Uzman Üyemiz
Valla onu bilmiyorum ama gittim her akvaryumcuda var.Ama ben üreticiden alıcam
Kuşların ilk etapta alışmaları için birazda düz yemden konmalı eğer kuşlar yemezse yem miktarı artmalı mama azaltılmalı böylece yavaş yavaş alışırlar.Semih AYTEKİN' Alıntı:Mama Yapmı
Malzemeler
1 yarım havuç,1 adet haşlanmış yumurta,2 veya 3 adet bebek biskivisi,Yarım dilim etimek
Hazırlanışı
tuzsuz ekmeği toz haline getiriyoruz
Çok az miktarda bebek biskivisi ekliyoruz
Yumurta sarısını eziyoruz
Rendelenmiş havuçları karışıma ekliyoruz.5 veya 5 saat içersinde yemleri topluyoruz ki bozulmasın
Doğrudur. Üretim düşünürdüğünde ses artacaktır ama muhabbetlere oranla düşük olacaktır. Ev ortamında en rahat beslenilecek kuş ses konusunda Hint bülbülüdür. Ama üretimde ses yine sorun olacaktır.Levent ULUCA' Alıntı:ARKADAŞIMIZ ÜRETİ AMAÇLI YAPACAĞI İÇİN ÇOĞALACAKLAR HALİYLE SES YİNE OLACAKTIR
Yakut abi ses konusunda bunları tercih ettim zaten ama muhabbette alıcamYakup ÜNAL' Alıntı:Doğrudur. Üretim düşünürdüğünde ses artacaktır ama muhabbetlere oranla düşük olacaktır. Ev ortamında en rahat beslenilecek kuş ses konusunda Hint bülbülüdür. Ama üretimde ses yine sorun olacaktır.
Mert SEVER' Alıntı:Merhaba ben bundan 3 yıl önce zebra ispinozu (hint bülbülü) besledim üretimi basit tutturdunmu devamlı üreyen bir hayvan ses olarakta bing bing diye ses cıkartır.Ama ispinozları satımı biraz zor herkes almıyor aslında.Alsalarda cok ucuza gidiyor bende mesela 3 yıl önce tanesini 7 tl satıyıordum gene bakıyorum en fazla 8.5 tl ediyor.Eyer üretim amaclı ise sağlam bağlantılarınız olması lazım yoksa yazık hayvanlara.Mubişe gelince bende apt. oturuyorum hatta onlara ait yer bile tahsis ettim 4 cift var elimde ve 2 çiftinde 4 er tane yavrusu var suan şikayet eden daha olmadı.
Benimde şuan 9 çift Hint bülbülü 4 çift muhabbet var. Ha şikayet olmadı değil ama toplam ve yaşadığımız kültür çok önemli bazıları bu hayvanları evcil olarak bile görmüyorken seslerine asla katlanmıyorlar. Muhabbetlerinde şimdiden hayırlı olsun.Semih AYTEKİN' Alıntı:Yakut abi ses konusunda bunları tercih ettim zaten ama muhabbette alıcam
10 çift hint bülbülü yerie 4 çift çek yada hollanda muhabbet koy düzeni otutur okadar hint ten getirisi daha fazla olur apt mandada pek fazla ses olmaz 4 çiftte.Mert SEVER' Alıntı:Merhaba ben bundan 3 yıl önce zebra ispinozu (hint bülbülü) besledim üretimi basit tutturdunmu devamlı üreyen bir hayvan ses olarakta bing bing diye ses cıkartır.Ama ispinozları satımı biraz zor herkes almıyor aslında.Alsalarda cok ucuza gidiyor bende mesela 3 yıl önce tanesini 7 tl satıyıordum gene bakıyorum en fazla 8.5 tl ediyor.Eyer üretim amaclı ise sağlam bağlantılarınız olması lazım yoksa yazık hayvanlara.Mubişe gelince bende apt. oturuyorum hatta onlara ait yer bile tahsis ettim 4 cift var elimde ve 2 çiftinde 4 er tane yavrusu var suan şikayet eden daha olmadı.
İşin ticaretine bakarsanız öle ama herşey ticaret değil zevkAlp EREN' Alıntı:10 çift hint bülbülü yerie 4 çift çek yada hollanda muhabbet koy düzeni otutur okadar hint ten getirisi daha fazla olur apt mandada pek fazla ses olmaz 4 çiftte.
10 çift hin4 ortalama 4yawru 2 ayda 40 ayda 20 olsa toptan 8 sattın 160
4 çift çek yada hollanda ortalama 2 yada 4 yawru 16 ayda 8 yawru 25 30 dan sattın 200-240
basit bi hesap bu tabi düzeni tutturduktan sonra ortalama hesaplar her zaman aynı olmaz
Tepeli yada düzlerde üreme aynıdır hızlı bir şekilde yavru alırsın bazı kuşlar kısa sürelerde de girseler onları etkilemez bu durum.Semih AYTEKİN' Alıntı:Yakup abi dün tepeli hint bülbülü aldım.Tepelide yavru almak için ne yapmalıyım birde hint bülbülleri tüye girer mi