HİNT BÜLBÜLÜ YAVRULARINI GALİBA YİYOR

A.VOLKAN AK

Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
AK
Herkese iyi akşamlar.Bir çift hint bülbülüm var.5 adet yumurta yaptılar ve üçünden yavru çıktı.Yavruları bir sefer gördüm ertesi gün 3 yavruda ortadan kayboldu.Kafesin heryerine baktım ama yoklar.Bu olay bir kere daha olmuştu acaba yavrularını yiyolarmı.Ne yapmam gerekir acaba.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
A.Volkan AK' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar.Bir çift hint bülbülüm var.5 adet yumurta yaptılar ve üçünden yavru çıktı.Yavruları bir sefer gördüm ertesi gün 3 yavruda ortadan kayboldu.Kafesin heryerine baktım ama yoklar.Bu olay bir kere daha olmuştu acaba yavrularını yiyolarmı.Ne yapmam gerekir acaba.
O çifti götür başka çift al.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
DAHA ÖNCE BAŞINA GELMEDİ HİÇ YUVADAN ATTIKLARINI BİLİYORUM
FAKAT YEDİKLERİNİ HİÇ GÖRMEDİM  icon_think

murat1453

Yeni Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
çifci
yuvanda yuva kılı kullanıyorsan veya ona benzer birşey içlerine bi bak bazen yavrularını saklayıp yanlışlıkla öldürebiliyorlar merak etma yavruları yumurtadan çıktıkları anda veya yumurtada oluştukları anda  yenme riskleri ortadan kalkıyo

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
genelde erkek hint bülbülleri cıkıştan sonra ilk gün dahil olmak üzere 5. güne kadar olan periyodlarda yavrularını yiyebiliyorlar bir nevi kanibalizm sendromu gibi görünebilir asıl nedeni tam açıklanamamıştır ben psikolojik sıkıntı olarak nitelendiriyorum fakat yinede en başında e vitamini eksikliği ve mineral eksikliğindende kaynaklı olabilir bu stres olgusu hint bülbülleri yumurtasız bırakılmamalı eğer sürekli yumrtalı mama verilemiyor ise yavrular cıktıktan sonra baba hemen uzaklastırılmalıdır yavruların yanından anne fevkalade cıkan yavruları besleyıp buyutur ucar duruma getırır en mantıklsı o kuşu bır daha eşe atmayın fakat mecburum baska kus yok elımde dıyorsanız tavsıyem yumurtadan cıkar cıkmaz babayı kafesten cıkarın kolay gelsın.

A.VOLKAN AK

Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
AK
Yanıtlarınız için herkese teşekkürler.Bu gün kuşları aldığım yere geri verdim.Yavrular için hala üzgünüm anladığım kadarı ile hint bülbülleri anlaşılması biraz zor kuşlar insanı şaşırta biliyorlar sanırım bir dahada beslemem.Tekrar herkese selamlar saygılar