hint bülbülü

rocket123

Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KARABAYRAM
öncelikl hayırlı akşamlar birşey sormak istiyorum nasıl sakayla kanaryayı çiftleştirip saka melezi alabiliyorsak hint bülbüllerinide bşka kuşlarla çiftleştirip melez almamız mümkün mü? eger mümkünse bu türler nelerdir? bu merakımı giderirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden hyrlı akşamlar

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ben bilmiyorum ancak bence gereği olmayan bir şey çünkü hint bülbülleri kolay ürer. Sakalar çok zor şartlarda ürediği için melezlerin oluştuğunu düşünüyorum. Ancak bana sorarsanız melez bir hayvanı üretmek günah çünkü cinsiyetleri olmuyor.

rocket123

Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KARABAYRAM
efekan abi işin orasını hiç düşünmedim şuan. kendime bi takım hint bülbülü aldım onları besliyorum şuanda. sdece mrk ettim acaba hint bülbüllerinden de melez olur mu diye

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Aslında gerçekten ilginç bir konu İnşallah bilen biri çıkar.

rocket123

Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KARABAYRAM
Örnek veriyim mesela bi hint bülbülüyle, kesik boyunu çiftleştirebiliir miyiz acaba?

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Emre KARABAYRAM.' Alıntı:
efekan abi işin orasını hiç düşünmedim şuan. kendime bi takım hint bülbülü aldım onları besliyorum şuanda. sdece mrk ettim acaba hint bülbüllerinden de melez olur mu diye
siz hint bülbülü üretin yeter arkadaşlar  bırakın melez çalışmalarını .... :(

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
jumbo zebra ile çim ispinozu oluyor ama yavrular katır mı olur bilmem

melihozukaya

Üyemiz
Adı
melih
Soyadı
özükaya
sevgili emre, önce şunu bilmelisin ki, hint bülbülü diye bir kuş yok. o cahil ku satıcılarının uydurduğu bir isim, bu kuşun gerçek ismi ispinoz. senin beslediklerin de muhtemelen zebra ispinozu. lütfen yazarken buna dikkat edelim.
ikinic soruna gelince farklı melez işlemeler olabiliyor ama sonuçta kısır kuşlar çıkıyor. detaylı bilgiyi finch-tr.com adresindenki forumda bulabilirsin.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Ben bilmiyorum ancak bence gereği olmayan bir şey çünkü hint bülbülleri kolay ürer. Sakalar çok zor şartlarda ürediği için melezlerin oluştuğunu düşünüyorum. Ancak bana sorarsanız melez bir hayvanı üretmek günah çünkü cinsiyetleri olmuyor.
Sakalar zor şartlarda ürediği için değil.
Kanarya ile sakanın yavrusunun ses açısından üstünlüğü var.
Melezler kanaryadan kuvvetli öter, ve sakadanda güzel.

Aynı akrabalar birbiri ile çiftleşiyor biliyorum. Ancak her ayrı gruptan çiftleşen fincin katır olacak diye kaidesi yok. Bazıları farklı melez veriyor ve katır çıkmıyor. Ama ne ile ne onu çok bilemiyorum. Aklımda kalan yanlış hatırlamıyorsam. Baharat ile Bengal oluyordu sanırım.

rocket123

Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KARABAYRAM
Melih abi ben bu zmana kadar onları hep.hint bülbülü olarak bildğim için konuda da öyle bahsettim bundan snra gerçek ismini kullanıcağıma emin olabilirsin yardımın içinde çok teşşekkür ederim.
Canan abla fikrin için teşekkür ederim sanada hayrlı.günler