Hint bülbülüm neden yumurtaya uturmuyor artık ?

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Selamün aleyküm Arkadaşlar .

Hint bülbüllerim 15 gün önce yıumurtladılar . ve dünden beri sadece yattıklarında giriyorlar yuvalıga .  Neden Aceba . Normal birşey mi yoksa ?

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Benim iki çiftte 4 yumurtadan sonra oturdu Maaşallah.  15 gündür hiç oturmadıysa sanırım boştur.

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Canan NUMAN' Alıntı:
Benim iki çiftte 4 yumurtadan sonra oturdu Maaşallah.  15 gündür hiç oturmadıysa sanırım boştur.
oturdu oturdu sadece bu 2 gündür oturmuyorlar sadece gece yattıklarında yuvalıga giriyorlar _ ve yumurtalarda dolu

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
4 yumurta tamamlayıp oturdu şimdi kalktı hiç oturmuyor diyorsanız Yavrular zaten 14 günlük civarı çıkıyor ama ortam sıcaklığına göre değişebilir ancak benimkiler yavrular çıkıncada ilk günler oturu 2 haftadan sonra aksatarak oturdular öyle diyeyim.

Belki yavrular çıkacaktır. İyisini düşünürsek.

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Canan NUMAN' Alıntı:
4 yumurta tamamlayıp oturdu şimdi kalktı hiç oturmuyor diyorsanız Yavrular zaten 14 günlük civarı çıkıyor ama ortam sıcaklığına göre değişebilir ancak benimkiler yavrular çıkıncada ilk günler oturu 2 haftadan sonra aksatarak oturdular öyle diyeyim.

Belki yavrular çıkacaktır. İyisini düşünürsek.
3 -5 gün daha bekleyek . Tşkler canan hanım

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Barış URGEN' Alıntı:
3 -5 gün daha bekleyek . Tşkler canan hanım
evin nem durumunu kontrol ev . 12 günde çıkması gerekiyor kolay kolay daha fazla olmaz . Yumurtalara kaçıncı günden itibaren yattılar. Inşallah yumurta içi ölüm değildir.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
yumurtaları 14 günlük diyorsunuz isterseniz birini açıp kontrol edin yada 1-2 gün daha bekleyip öyle kontrol edin çünkü yatma sürelerini de 2 gün dersek hesaba katmak lazım

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Kapalı balkonda karışık yem ve istisnasız her sabah  yumurtalı sebzeli tahıl ve baharat katkılı mama yapıyorum. Karışık kum var. Rada deep marka vitamin ve sanırım aldığımdan beride 2 kere elma sirkeli su verdim 2-3 kerede yulaf şişirip az filizli verdim. Mürekkep balığı kemiği ve minarel blok var.

Kapalı balkonumun ısısı zaman zaman 10 derecelere düştü geceleri ancak bu ısı engel olmadı zebralara.

11/01/2013 tarinde alarak eve getirdiğim
1. Çift Sarımsı yanaklı (Kırmızı değil) zebra finchime
Yuvalığı 15/01/2013 tarihinde taktım derhal yuva ördüler (Özellikle güvercinler için olan süpürge sapını aşırı sevdiler.)

30/01/2013 tarihinde 5 yumurtayı ard arda hergün yaparak tamamladı.
ara verdi ise belki 1 gün atlamıştır kontrolünde çekindiğimden hata payım olabilir ama ard arda hergün yaptılar.

12/02/2013 tarihinde 5 yavrunun 5 tanesi birden çıktı eminim. Kontrol etmiştim.

Bu hesaba göre takvimden hesaplanırsa 14 günü buldu. Belki ben yanlış hesaplamış olabilirim ama not aldım sürekli kayıtlarım böyle ve çok özendim not alırken.

Bir gün sonra aynı şekilde yatan beyaz çiftimdede aynı şeyler 1 gün arayla yaşandı oda
13 veya 14 ünde birden yavruları çıktı. 5 i birden aynı gün eminim.

Belki yardımı olur diye yazdım kolay gelsin inşallah civcivler çıktı diye mesajınızı okuruz.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Tarihlere güvenebilirsiniz ona göre sizde hesaplayın kaç günde çıkmış.