Hayır sakın elleme bence kendi kendini ayarlıyor. Ben hiç karışmadım 2 çiftimde 1 gün arayla yumurtlamaya başladı ve her şeyleri hep bir gün arayla oldu Nasılmı.
Birinin 2 yumurtası iken diğeri 3. yumurtladı.
4 veya 5 yumurta sonra kendileri yattı. 14 gün sürdü sanırım ortam ısısıda etken.
Bir çiftin yavruları 5 tane aynı gün çıktı
Bir sonraki gün diğerinin 5 yavrusu cıktı.
Tüneğe atlamaları bile tam 1 gün arayla oldu.
İlk çıkanların yavruları tüneğe atladı, Sonra ikinci çiftimin yavruları bir gün sonra çıktı.
Kim ne derse desin müdahalesiz elleyip rahatsız etmemek, ve kendilerini kendilerine bırakmak en iyisi ne kadar mıncırırsak o kadar sıkıntı çıkarıyor stres oluyor canlılar ben bunu anladım.
Kanarya yumurtalarını alıp yeme yatırp bekletirdim ancak zebralarda asla gerek yok hatta sinirlenir diye tahmin ediyorum.
Benim gözlelerim bu yönde ama araştırın tabiki.
Birde bunlar bülbülle alakalı değil İspinoz ailesinden. Finch grubundan. Hint bülbülü piyasa tabiri doğrudur ama aslında yanlış bir tabir Bülbül başka bir canlı.
Zebra finch veya Zebra ispinozu doğrusudur.
Ama ben çok takılmıyorumda kelimelere genede doğrusu aklınızda olsun diye yazdım.
Kanaryalar rahatsız olmaz sanmam, zebralar kanaryadan korkar aynı kafeste ise ayrı kafeste araya kağıt koysan karton gibi daha rahat olur. Ama onuda gözlemle belki ondanda rahatsız olmaz.
Çabuk anlaşırlar sıkıntılı bir canlı değil ve çok keyifli ev içi belgesel gibi.
Güvercin çöpüne ölüyorlar aklınzda olsun.