Hiperaktif anne adayiii??

Pasakus

Yeni Üyemiz
Adı
Mesut
Soyadı
Ozturk
Arkadaşlar
Geçen gün 8 ay sonunda disi kus yumurtladi
Fakat üstüne yatmadi girip çıktı kafeste uyudu falan
Ve dün sabah baktim yumurtayı kırmış yarıya kadar açıktı yumurta çok üzüldüm ( yuvalikta talas var )
Bugun muhtemelen yine yumurtlayacak ama su an kafesten çıkmak için kendini yirtiyor
Yemlige girip dokuyor kafesin her yerinde çıkmak için uğraşıyor
Kapisini acsam yumurtaya yatmıyor tur atıp geliyor sürekli hareket halinde yuvaya girip girip çıkıyor kalmıyor
Kafes kapalıyken yumurtayı kırmış şimdi kafes kapalı 1 saattir yuvaya da ugramadi ben hiç kuluckaya yatacagina inanmıyorum hiperaktivite yuzunden

Ne yapmalıyım sizce yavruları olsun istiyorum bu arada ilk kulucka ama bu kus değişir mi
Petshop kapalı tut kapıyı alissin dedi ama ben bu kusum kapalıyken hiç alışmaya niyeti olmadığını çok kez gördüm

Yine yumurtayı kirmasin kafesten çıkamıyorum diye
Açık olsa kafes kapisi bu. Seferde dışarı çıkacak yuvaligin üstüne çıkıp çıkıp geri gircek yuvaliga çıkıp gircek vs

Ne yapmaliyim?

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Kuşunuz gereğinden fazla kızışmış yumurta kıçta şişip oluşunca mama kesilir. Mama verdiyseniz kuş eşelenir ,yemliği boşaltır , huzursuz olur, yumurtayada huzurla yatamaz ,oynaya oynaya kırar.İlk dneyimde  de oturmama vs olur ama kuşun aşırı hareketliliği kızgınlık.Bu arada erkek pasifse ve tatmin edemezse bu evrede erkeğede saldırabilir gözlemleyin.

Pasakus

Yeni Üyemiz
Adı
Mesut
Soyadı
Ozturk
Çok doğru buldum ben zayiflar vs diye ve erkekte kanat tutulmasi var diye her gün mama veriyordum bugün vermedim bi tek o zaman ben keseyim mamayi
Erkek biraz pasif saldırganlık grmedim
Erkek kus kizi öpme derdinde konuşma derdinde falan ama çiftleşme için kizi çok sıkıştıran bi tip değil
Ee ama erkeğe sık yedirdim mamalardan o neden kız kadar hareketli değil ?
Peki kafes kapısı kapalı mi dursun su an kapali

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Mesut ÖZTÜRK' Alıntı:
Çok doğru buldum ben zayiflar vs diye ve erkekte kanat tutulmasi var diye her gün mama veriyordum bugün vermedim bi tek o zaman ben keseyim mamayi
Erkek biraz pasif saldırganlık grmedim
Erkek kus kizi öpme derdinde konuşma derdinde falan ama çiftleşme için kizi çok sıkıştıran bi tip değil
Ee ama erkeğe sık yedirdim mamalardan o neden kız kadar hareketli değil ?
Peki kafes kapısı kapalı mi dursun su an kapali
Kızışma kuştan kuşa farklılık gösterir.Dişi daha baskınsa mama dha fazla gelmiş olabilir.Kıvrık gagalarda dişiler ürmede daha sert olurlar.Mamayı kesin.Salınma üretimi baltalar ancak kızışmasıda bir nebze durur.Salınan kuştan yavru alınmaz.Mamayı kestiğinizde kuş süreci normal yaşamaya başlar.Bu arada yağsız fit kuş herzman sağlıklı ve üretken kuştur.Tüyleri jilet gibi olsun normal davransın öyle kg almasına falan gerek yok.

Pasakus

Yeni Üyemiz
Adı
Mesut
Soyadı
Ozturk
Aynen kus yağlı değil
Peki erkek kusta aylardır  olan kanat tutulmasını nasil duzeltirm kendi yukselemiyor ve bunu bildiği için ucmamaya çalışıyor
Sonradan olmuş bişey ama diğer şeyler yolunda

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Mesut ÖZTÜRK' Alıntı:
Aynen kus yağlı değil
Peki erkek kusta aylardır  olan kanat tutulmasını nasil duzeltirm kendi yukselemiyor ve bunu bildiği için ucmamaya çalışıyor
Sonradan olmuş bişey ama diğer şeyler yolunda
Kuşun uçma tüyleri tam mı? Bunun dışında yağlanma yoksa kanatta fiziksel bi problem yoksa yavruluğundan beri hiç uçmamışsa yatık kalabiliyorlar.

Pasakus

Yeni Üyemiz
Adı
Mesut
Soyadı
Ozturk
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Kuşun uçma tüyleri tam mı? Bunun dışında yağlanma yoksa kanatta fiziksel bi problem yoksa yavruluğundan beri hiç uçmamışsa yatık kalabiliyorlar.
Tuyleri tamdır diye düşünüyorum
Eskiden böyle bir problemi yoktu disiden korkup ucamadi diye sonra da öyle kaldı diye düşünüyorum ama kanatlarını tam kaldiramyr resme bakıp tutulma dediler
Arada ucurmaya çalışıyorum ama duzelmedi
Mama verin dediler ben o yüzden kalamar li mama vermeye çalıştım hep

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Mesut ÖZTÜRK' Alıntı:
Tuyleri tamdır diye düşünüyorum
Eskiden böyle bir problemi yoktu disiden korkup ucamadi diye sonra da öyle kaldı diye düşünüyorum ama kanatlarını tam kaldiramyr resme bakıp tutulma dediler
Arada ucurmaya çalışıyorum ama duzelmedi
Mama verin dediler ben o yüzden kalamar li mama vermeye çalıştım hep
Mama kızıştırıcı ve toplayıcı etkiye sahip uçmaya bi yararı olmaz düzensiz verilirse yağlanmaya neden olur.Kalamar kemiği kalsiyum ihtiyacı için kuş dmaızlık olacaksa uçma olayı okadar sorun olmaz.Dişiden korktu diyede öyle bi sıkıntı olmaz.Bakımlarını düzenli yapın üretimdeki tüm ayrıntıları bilin yavru alırsınız sonuçta yumurtladığına göre kuş ortamı uygun bulmuş ve istekli.

Pasakus

Yeni Üyemiz
Adı
Mesut
Soyadı
Ozturk
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Mama kızıştırıcı ve toplayıcı etkiye sahip uçmaya bi yararı olmaz düzensiz verilirse yağlanmaya neden olur.Kalamar kemiği kalsiyum ihtiyacı için kuş dmaızlık olacaksa uçma olayı okadar sorun olmaz.Dişiden korktu diyede öyle bi sıkıntı olmaz.Bakımlarını düzenli yapın üretimdeki tüm ayrıntıları bilin yavru alırsınız sonuçta yumurtladığına göre kuş ortamı uygun bulmuş ve istekli.
Kus aslında damızlık değil önce erkek kusu aldım yavruykrn çok güzel egittim yalnız kalmasın ben yokken diye disi aldım bi süre sonra da ucma sorunu oldu belki bir yere çarpıp olmuştur ama kanat tuy eksiği farkedemedm bana da tutulma gibi geldi kanatlarını bazen birbirinden ayrık tutuyor ve getirdikten sonra eskisi kadar yukarı katlayamiyor
Nasıl duzeltebilirim ya benim için önemli bir kus veteriner anlar mi güvenim yok