HIRÇIN DİŞİ KUŞ NASIL SAKİNLEŞİRÇ

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Merhaba

Çok sevdiğim bir dişim resmen terminatör gibi hiç acıması yok kafeste ki kuşlara öldüresiye dalıyor. artık yan kafeste ki kuşlara bile dalmaya başladı. yeni dişinin neredeyse ayağını koparacaktı.

kafeste bir şey bırakmıyor herşey yerde. kalamar kemiğini nasıl bir hırsla kemirdiyse 1 günde tüketti ama boşa hepsini yere atıyor.

tahta tünekleri kemiriyor. akıllı yemliği parçalıyor yani resmen terör estiriyor.

kendinden yaşça ve boyut olarak ta iri olan erkekleri veya dişileri kafes tabanından yukarı çıkarmıyor. ayağıyla kuyruk ve kanatlarını tutup sürekli gagalıyor yada üst tünekten direk tepelerine ölüm atlayışı yapıyor.

bugün çok kızdığımdan taşıma kafesine ayırdım artık. sorun şu ki çok severek aldım bu dişiyi daha 3-4 aylıkken. rengi iriliği yapısı çok güzel gel gelelim ki çok uyumsuz ve hırçın. bu tarz dişiler oluyormuş ve genelde erkek kuşları öldürüyormuş.

sakinleşmesi için ne yapabilirim. tanımadığım birine veya petshop a bırakmayı içim almıyor.

sakinleşir mi yada nasıl bir yöntem uygulayayım.

en olmadı tek başına bi kafeste tutacağım başka çarem yok.

Bektas Abdurrahman

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
Bende de bu tarz bi kuş var,eskiden dediğin gbi davranıyordu 2 ay tek bıraktım sonra eşi ölen bi erkeğin yanına koydum eş aldılar hiç sorun çıkarmıyor ara sıra eski alışkanlıklarından olan akıllı yemlikteki yemlerin hepsini aşağı aparata döküyor o kadar :)

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Halbuki çokta sakin şeker gibi bir poz vermiş  smileki

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Bektaş ABDURRAHMAN' Alıntı:
Bende de bu tarz bi kuş var,eskiden dediğin gbi davranıyordu 2 ay tek bıraktım sonra eşi ölen bi erkeğin yanına koydum eş aldılar hiç sorun çıkarmıyor ara sıra eski alışkanlıklarından olan akıllı yemlikteki yemlerin hepsini aşağı aparata döküyor o kadar :)
bakalım bizde öyle deneyelim artık yoksa çok güzel bi ing-çek kırığı iri bir kuş vermek istemiyorum

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Bektaş ABDURRAHMAN' Alıntı:
Bu ing. kırıklarında mı böyle bi sorun var,bendeki hırcın olanda ing. kırmasıydı :D
yok diğerleri gayet sakin bendekilerin çoğu ingiliz kırığı :) kime çekmiş bilmem :)

Bay18

Uzman Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
celikel
Aynı şekil bir kuş vardı benimde uzun süre yavru alamadım sonradan azılı ber erkek vardı minyon tipli küçük bir kuş yanına attım sadece seyrettim ama içinde bir  kavga bir dövüş yüzüyor o ara bir telefon geldi apar topar çıkmam icap etti bende unuttum doğrusu ertesi gün baktım dişiyi yuvalıktan çıkartmıyor çıkmak istedikce tepesine vuruyor o minyon kuş hakkından gelmiş ve yavrularını bile aldım Sonuç olarak kuşunuz dişi sanki yanına sert bir erkek atıp seyredin benim gibide bırakıp gitmeyin sonucu hüsran olabilir. :)

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Sinan ÇELİKEL' Alıntı:
Aynı şekil bir kuş vardı benimde uzun süre yavru alamadım sonradan azılı ber erkek vardı minyon tipli küçük bir kuş yanına attım sadece seyrettim ama içinde bir  kavga bir dövüş yüzüyor o ara bir telefon geldi apar topar çıkmam icap etti bende unuttum doğrusu ertesi gün baktım dişiyi yuvalıktan çıkartmıyor çıkmak istedikce tepesine vuruyor o minyon kuş hakkından gelmiş ve yavrularını bile aldım Sonuç olarak kuşunuz dişi sanki yanına sert bir erkek atıp seyredin benim gibide bırakıp gitmeyin sonucu hüsran olabilir. :)
bakalım belli bir süre yalnız kalsın sonrasına bakacağız :) teşekkürler

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
doğrusu çok üzüldüm tam benım ıstedıgım gibi bir kuş ve size böyle sorunlar yaşatması cok kötü umarım yakında düzelir