Hızlı Nefes alıp vermesi ve tıksırması

yusuferyurt

Uzman Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ERYURT
Arkadaşlar kuşum hızlı nefes alıp veriyor ve hırıltı var. Tüyleri kabartıp duruyor. BU kuşu digerlerinden ayırmam gerekir mi ne gibi tedavi uygulamam lazım. Elimde aviastım var. Ve vitamin veriyorum Ne yapmamı önerirsiniz. Bu hastalık ciddi midir. Ne zaman sürede tedevayi olumlu kılar.

yusuferyurt

Uzman Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ERYURT
Yusuf ERYURT' Alıntı:
Arkadaşlar kuşum hızlı nefes alıp veriyor ve hırıltı var. Tüyleri kabartıp duruyor. BU kuşu digerlerinden ayırmam gerekir mi ne gibi tedavi uygulamam lazım. Elimde aviastım var. Ve vitamin veriyorum Ne yapmamı önerirsiniz. Bu hastalık ciddi midir. Ne zaman sürede tedevayi olumlu kılar.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Burun tıkanıklıgı vardır belkı nefes darlıgıda cekıyo olabılır vıdeo olsa tam iyi olur

yusuferyurt

Uzman Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ERYURT
Burun tıkanıklıgı yok. ishal yok. yemesinde içmesinde sıkıntı yok. sadece tüy kabartıyor ve hızlı nefes alıp veriyor duyuluyor

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
Yusuf ERYURT' Alıntı:
Burun tıkanıklıgı yok. ishal yok. yemesinde içmesinde sıkıntı yok. sadece tüy kabartıyor ve hızlı nefes alıp veriyor duyuluyor
Merhaba kuşunuzun yeme içmesinde sıkıntı yoksa burununda tıkanıklık yoksa bence şunu yapmalısınız.

1.) Bu hasta kuşunuzu gayet sıcak bir yerde 20 derece ve üstünde bir yerde tutun hava akımına kesinlikle maruz bırakmayın

2.) Suluğuna vitamin koyun zaten koyuyormussunuz bunu biraz daha fazla koyun derim gerçi vitaminlerin arkasında yazar hastalıkta şu kadar damla diye yazması gerek yani bendekinde yazıyor (Örn: 20/25 damla)

3.) Kafesini güzelce temizleyin

4.) Bir kaç gün bu şekilde tutun eğer 1 hafta içinde düzelmesse yada daha kötüye gittiğini düşünürseniz hemen bir veterinere götürün yada veterinerlerde satılan özel vitaminler var onlardan alabilirsiniz

Ve Son olarak bunu ben yavru muhabbetimde yaşadım bir kaç güne geçti büyük ihtimal ceyranda kalmıştır sıkı bir denetimde tutun derim,inşallah iyileşir :)