HOBİ AMAÇLI KANARYA BESLEMEYE İLK ADIM İLK ÇİFTİM :)

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Arkadaşlar bir süre hobi amaçlı muhabbet kuşu besledim bazı nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kaldım şimdi hobime yeniden başladım ama kanarya beslemeye karar verdim ilk çiftim umarım beğenirsiniz. Geldiğinde 2 Adet yumurta vardı yatmadı üzerine yuvanın içinde bulunan keseyle çok uğraştığı için kırıldı yumurta yavru oluşmaya başlamış kan aktı yumurtadan şimdi yeniden yuva yapıyor yuvayı yaptıktan sonra bozup yeniden yapıyor  ;D ;D

Çok hareketli oldukları için elimden geldiği kadar iyi resimler almaya çalıştım..
MAHŞALLAH

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
masallah.... kafeste kalamar kemigi eksik finchler ve kanaryalar özelikle kalamarı üreteme sezonu icersinde cok tüketir gaga taşı yeterli gelmez.. hayırlı olsun

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
saolasın behsat kardeş kalamarı temın edecegım ınş bulundugum yerde yok dışardan alacagm

Üsmail Erhasan

Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
Erhasan
Tahir Bey hayırlı olsun, bu hobi zaten insanın içine bir şekilde işliyor... doğdum doğalı babam kanarya besler, ben daha çok muhabbet kuşu besledim, hatta geçtiğimiz sezon 10 takım jumbom vardı. Şimdi ise gökkuşağı ispinozu beslemeye başladım... Anlayacağınız bu iyi huylu virüs bizi ölene kadar bırakmayacak. C:)
Yeni kuşlarınızla ilgili nacizane bir önerim olacak;kanarya üretim sezonu sanırım sona erdi, geldiğinde kuşların yumurtası olduğuna göre zaten 1,2 batın yumurta yapmış olabilirler ve yer değişikliğinden dolayı zaten tüye gireceklerdir. Bir sonraki sezona kadar erkekle dişiyi ayırırsanız sanırım iyi olur. İnsan tabiiki çift olarak bakmak, yavrular almak istiyor ama sezonda iyi yavrular almak için kuşları dinlendirmek lazım. Tabiiki seçim sizin. Tekrar Hayırlı olsun  alkisd

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
İsmail ERHASAN' Alıntı:
Tahir Bey hayırlı olsun, bu hobi zaten insanın içine bir şekilde işliyor... doğdum doğalı babam kanarya besler, ben daha çok muhabbet kuşu besledim, hatta geçtiğimiz sezon 10 takım jumbom vardı. Şimdi ise gökkuşağı ispinozu beslemeye başladım... Anlayacağınız bu iyi huylu virüs bizi ölene kadar bırakmayacak. C:)
Yeni kuşlarınızla ilgili nacizane bir önerim olacak;kanarya üretim sezonu sanırım sona erdi, geldiğinde kuşların yumurtası olduğuna göre zaten 1,2 batın yumurta yapmış olabilirler ve yer değişikliğinden dolayı zaten tüye gireceklerdir. Bir sonraki sezona kadar erkekle dişiyi ayırırsanız sanırım iyi olur. İnsan tabiiki çift olarak bakmak, yavrular almak istiyor ama sezonda iyi yavrular almak için kuşları dinlendirmek lazım. Tabiiki seçim sizin. Tekrar Hayırlı olsun  alkisd
ismail bey bende onu duşünüyorum ama elimde çift hane tek kafes var aradan böldugum zaman dişi kendını parçalıyor yan tarafa gecebılmek için. birbirleri görmeyecek şekilde kontra plak ile kapatsam arayı sıkıntı olurmu

BERK KIRCI

Üyemiz
Web sitesi
www.forumuhabbet.com
Hayırlı uğurlu olsun kuşlarınız maşallah çok güzeller. Ama diğer arkadaşların dediği gibi ayırın kuşlarınızı. tabikide birbirlerini görmesinler. bidahaki yavru sezonuna kadar dinlendirin iyi besleyin ki yavru sezonu geldiğinde güzel sağlıklı yavrular alın.

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
bu sürecte mama vermeme grek vrmı yoksa sadece yavru dönemındemı vermem greklı

Üsmail Erhasan

Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
Erhasan
Bazı üreticiler hazır nemli mamalardan bulunduruyor kafeste... Bazen Haftada 2 kez veriliyor. Bazıları da sadece yumurtayı haşlayıp 1/4'ünü kabuğuyla veriyor.  ::) çok açıklayıcı olmadı galiba rotfl Haftada bir vermenizde bence sakınca yok, sezona girmeden belki şubat, mart gibi düzenli hale getirirseniz özellikle dişiler kendini daha kolay hazırlar.

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
İsmail ERHASAN' Alıntı:
Bazı üreticiler hazır nemli mamalardan bulunduruyor kafeste... Bazen Haftada 2 kez veriliyor. Bazıları da sadece yumurtayı haşlayıp 1/4'ünü kabuğuyla veriyor.  ::) çok açıklayıcı olmadı galiba rotfl Haftada bir vermenizde bence sakınca yok, sezona girmeden belki şubat, mart gibi düzenli hale getirirseniz özellikle dişiler kendini daha kolay hazırlar.
tşk.ederim ismail bey.. bugun sabah farkettım dışkalrına biraz isal durumu daha ileri gitmeden ne gibi önlem alabilirim

Meto55

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Metin
Soyadı
Özkurt
HAYRLI OLSN KARDES ... bnde hazır konuyu bulmuşken 1 soru sorm bari ? :) kanaryalar mart ayında ciftlesmeye hazırlığa baslarlar diyorlar benm evim doğalgazlı kışında yaz mevsimi gbi sıcak ( bazı peteklerde sorun var ama yapılcak :) ) kış aylarnda da yavru alablr miyz ?

Üsmail Erhasan

Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
Erhasan
Tahir ÖZSOY' Alıntı:
tşk.ederim ismail bey.. bugun sabah farkettım dışkalrına biraz isal durumu daha ileri gitmeden ne gibi önlem alabilirim
Öncelikle bir süre kuşunuza (veriyorsanız) yeşillik vb. gibi vermeyin, bir mamalık yada yemliğe Kara yada Mavi Haşhaş diye tabir edilen haşhaş tohumundan verebilirsiniz. Bazıları insana uygulandığı gibi patates haşlaması da verir :) İlaç konusuna gelince tetramicyn, sulphamezathine, coxidyn vb. ilaçlar verilir ancak önemli olan bence kuşun neden ishal olduğunun ve ne seviyede olduğunun belirlenmesidir. Bu forumda bu konuda yardımcı olabilecek bilgili üstadlarım mevcut yorumu onlara bırakmak lazım...

Üsmail Erhasan

Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
Erhasan
Metin ÖZKURT' Alıntı:
HAYRLI OLSN KARDES ... bnde hazır konuyu bulmuşken 1 soru sorm bari ? :) kanaryalar mart ayında ciftlesmeye hazırlığa baslarlar diyorlar benm evim doğalgazlı kışında yaz mevsimi gbi sıcak ( bazı peteklerde sorun var ama yapılcak :) ) kış aylarnda da yavru alablr miyz ?
Metin Bey sıcaklık önemli bir faktör, tabiiki alabilirsiniz ancak kuşlar ne durumda bu çok önemli... Mevsimsel tüy değişimi tamamlandı mı? Kuşların formu nasıl? Kuşlarınız genç kuşlar mı daha önceden yavru alınmış mı?Sonuçta sezon temmuz gibi kapandı hayvanlar yeterince dinlendi mi?

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
İsmail ERHASAN' Alıntı:
Öncelikle bir süre kuşunuza (veriyorsanız) yeşillik vb. gibi vermeyin, bir mamalık yada yemliğe Kara yada Mavi Haşhaş diye tabir edilen haşhaş tohumundan verebilirsiniz. Bazıları insana uygulandığı gibi patates haşlaması da verir :) İlaç konusuna gelince tetramicyn, sulphamezathine, coxidyn vb. ilaçlar verilir ancak önemli olan bence kuşun neden ishal olduğunun ve ne seviyede olduğunun belirlenmesidir. Bu forumda bu konuda yardımcı olabilecek bilgili üstadlarım mevcut yorumu onlara bırakmak lazım...
kuşta herhan gibi halsizlik durgunluk yok altında dışkı yapışmasıda yok ama. dun akşam kafes temızlıgı yaptım kafes zemınıne yenı gazete resmıştım sık sık kontrol ederım dışkıları o an olmadı bışe ama sabah baktıgımda 2-3 yerde gazete genış bir şekılde ıslaklık var yanı bır su bardagı buyuklu dışkının etrafında ıslanmış dışkı sulu olmasa bukdar ıslanmaz dıye duşunuyrum yanılıyrmuyum?

Meto55

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Metin
Soyadı
Özkurt
İsmail ERHASAN' Alıntı:
Metin Bey sıcaklık önemli bir faktör, tabiiki alabilirsiniz ancak kuşlar ne durumda bu çok önemli... Mevsimsel tüy değişimi tamamlandı mı? Kuşların formu nasıl? Kuşlarınız genç kuşlar mı daha önceden yavru alınmış mı?Sonuçta sezon temmuz gibi kapandı hayvanlar yeterince dinlendi mi?
ismail bey bu sorduğunuz soruların cevap bulması için önce kuşların olması gerekli :) dha almadm bilgi topluyorum .... teşekkrler

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
İsmail ERHASAN' Alıntı:
Acaba suluktan yıkanmış olabilirler mi? Yani ıslaklık derken? Dışkı mı sıvı yoksa...
oda geldı aklıma ama sulun konumuyla ıslak yer arasında mesafa ver kafeste çift hane geniş eger kuş agzında su göturup yere dökmedıyse tabi :D :D