HOBİ AMAÇLI KANARYA BESLEMEYE İLK ADIM İLK ÇİFTİM :)

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Tahir bey size 20 küsur yıllık kanaryasever olarak 1-2 tavsiyede bulunayım.
1-Dışkı olayını gazeteyi değiştirip yarında takip edin,sonra konuşalım ve müdahale edelim.
2-Kanaryalar ortam değişimine mutlaka tepki verirler,bu tepki kuşun durumuna göre dışkılamada farklılık,yem almama,tüye girme ve genel halsizlik gibi 4-5 gün sürebilen emareler verir.
3-Evinizin sıcak olmasının kanaryanın üreme dönemini değiştirmeye yetmiyeceğini bilin.Kanaryalar üreme dönemini ısı artışı yanında,aydınlık saatindeki artış ile belirlerler.Eğer evinizde aydınlatma için tımer kullanamıyacaksanız ve bulundukları ortamda ışık yanıp sönüyorsa eşleştirmeye kalkışmayın hayal kırıklığı yaşar,kuşlarıda fiziki olarak üzersiniz.
4-Kuşlarınız fena değil,2 yumurta olayı şaşırtıcı ve büyük olasılıkla ya sizin kuşlara ait yumurtalar değil yada dişi-erkek zaten kuluçkada değilmiş.
Herhangibir probleminiz olursa yardımcı olmaya çalışırım ,çekinmeden mesaj atınız...

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Murat ALP.' Alıntı:
Tahir bey size 20 küsur yıllık kanaryasever olarak 1-2 tavsiyede bulunayım.
1-Dışkı olayını gazeteyi değiştirip yarında takip edin,sonra konuşalım ve müdahale edelim.
2-Kanaryalar ortam değişimine mutlaka tepki verirler,bu tepki kuşun durumuna göre dışkılamada farklılık,yem almama,tüye girme ve genel halsizlik gibi 4-5 gün sürebilen emareler verir.
3-Evinizin sıcak olmasının kanaryanın üreme dönemini değiştirmeye yetmiyeceğini bilin.Kanaryalar üreme dönemini ısı artışı yanında,aydınlık saatindeki artış ile belirlerler.Eğer evinizde aydınlatma için tımer kullanamıyacaksanız ve bulundukları ortamda ışık yanıp sönüyorsa eşleştirmeye kalkışmayın hayal kırıklığı yaşar,kuşlarıda fiziki olarak üzersiniz.
4-Kuşlarınız fena değil,2 yumurta olayı şaşırtıcı ve büyük olasılıkla ya sizin kuşlara ait yumurtalar değil yada dişi-erkek zaten kuluçkada değilmiş.
Herhangibir probleminiz olursa yardımcı olmaya çalışırım ,çekinmeden mesaj atınız...
Murat Bey Öncelikle Tşk.ederim İlginiz için msj atacagımdan emin olabilirsiniz :) çunku sadece 1 çiftle sınırlı kalmayacagm ama bu çiftle bıraz yol almak istiyorum yavru aldıktan sonra çoğaltma başlaycagım ilerıye donuk hayatımı duzene koydugumda üretici olarak devam etmek istiyorum kısmet olursa ınş. daha önce muhabet besledim ama ögrendıklerım doğrultusunda muhabet kanaryaya göre daha kolay :D

-Işıklandırma Konusunda kuşlar pencere kenarında akşamları ben ve kardeşim o odada ders çalıştıgım için 12 kadar ışık açık yakında zamanda bu 2-3 bulacak kpss hazırlık maratonu başlıyr :)

-Gazeteyı bugun değiştirip tekrar kontrol bnımde aklımda var ayrıca anında görme şansımda olacak akşam

- Yumurta Konusu gelince ben evde besleyn birinden aldım o çifleşmemesi için ayırmıştı ama bır birbirleri görduklerı için durmadı bırleştırdı 2 adet yumurtladı bırını orda kırdı 2. yumurtayı ben aldıktan snra yuva içindekı keseyle oynamaktn yumurta kırıldı kanama oldu yavru oluşumu başlamış yumurtda yavru vardı yanı.. şimdi ben ayırmayı duşunuyrum araya kontraplak koyacagm dişi yuvayla sureklı oynuyor bozuyor yenıden yapıyr ama çiftleşme yok şaunda kadar.

birde timer demişiniz aydınlanma konusunda o konuyu bır açıklık gtırme şansın varmı?

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Kanaryalarda üretimde ışık çok önemli bir pay taşır.Bu sebeple ben ve birçok kanaryasever üretici
kanaryalar için ışıklandırmada dönemsel değişiklikler yaparız.Yavru zamanı kademeli olarak günde 14 saat,tüy döneminde 7-8 saat olacak şekilde aydınlatma uygularız ve bu düzenli olur.Dolayısıyla kümese giren kanaryalar kısa sürede biyolojik döngülerini bu zamanlamaya göre düzenlerler...

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Murat ALP.' Alıntı:
Kanaryalarda üretimde ışık çok önemli bir pay taşır.Bu sebeple ben ve birçok kanaryasever üretici
kanaryalar için ışıklandırmada dönemsel değişiklikler yaparız.Yavru zamanı kademeli olarak günde 14 saat,tüy döneminde 7-8 saat olacak şekilde aydınlatma uygularız ve bu düzenli olur.Dolayısıyla kümese giren kanaryalar kısa sürede biyolojik döngülerini bu zamanlamaya göre düzenlerler...
gün ışığı yeterlı olmuyrmu bn tam anlamam veremdm bu ışıklandrımaya. yoksa gun ışıgının dışındamı 14 saat ışıklandırma uygulamamız gerekli

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Gün ışığı yeter yeter ama üretim dönemi için yetmez,kanaryaları sakın muhabbet kuşları ile karşılaştırmayın,internetden araştırın,dişi ve erkeğide ayırın yuvayı çıkarın...

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Arkadaşlar Ayrı Konu Açmak İstemedim

Bir Çift Golaster Ve Bİr Çift Border Kanarya Irklarının Fiyatları Hakkında Bilgi Verebilecek Olan Varmı Yada Adet Fiyatı?

Üsmail Erhasan

Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
Erhasan
Kardeşim bu konuda net bir yanıt ne yazık ki yok... Çünkü kuşların cinsleri fiyatı belirlemek için yeterli değil kuşun durumu (vasfı) önemli... Ama amatör bir başlangıç için ortalama bir takım glosteri 200-300 tl arası çok rahat bulursun. Ama emin ol bir kuşa 1000 tl 2000 tl de isteyebiliyorlar  C:)

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
İsmail ERHASAN' Alıntı:
Kardeşim bu konuda net bir yanıt ne yazık ki yok... Çünkü kuşların cinsleri fiyatı belirlemek için yeterli değil kuşun durumu (vasfı) önemli... Ama amatör bir başlangıç için ortalama bir takım glosteri 200-300 tl arası çok rahat bulursun. Ama emin ol bir kuşa 1000 tl 2000 tl de isteyebiliyorlar  C:)
anladm teşekkur ederim

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Kanaryalar için vitaminli su hakkında bana yardımcı olabilecek varmı

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Tahir ÖZSOY' Alıntı:
Kanaryalar için vitaminli su hakkında bana yardımcı olabilecek varmı
tahir bey sana tavsiyem kuş rahatsızlanmadığı sürece ilaç tedavisi uygulamadığın sürece vitamin verme doğal yollardan vitamin almasını sağla mesela buğday suya koy bir gün kalsın sonra nemli bir bezin içine soy bir günde orda kalsın buydayın ucu atar atmaz sirkeli suya yatır bir kaç saat orda kalsın sonra süz kuşlara ver bol bol brokoli elma havuç lahana vsss verebilirsin

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
tahir bey sana tavsiyem kuş rahatsızlanmadığı sürece ilaç tedavisi uygulamadığın sürece vitamin verme doğal yollardan vitamin almasını sağla mesela buğday suya koy bir gün kalsın sonra nemli bir bezin içine soy bir günde orda kalsın buydayın ucu atar atmaz sirkeli suya yatır bir kaç saat orda kalsın sonra süz kuşlara ver bol bol brokoli elma havuç lahana vsss verebilirsin
tşkederim mehmet bey

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
arkadaşlar özelde görüşebılecegm kanaryayla ılgılı bır konuda yardım gerekli yardımcı olabılecek bırı varmı.. kafes konumuyla alakalı durum bıraz karışık

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Tahir ÖZSOY' Alıntı:
arkadaşlar özelde görüşebılecegm kanaryayla ılgılı bır konuda yardım gerekli yardımcı olabılecek bırı varmı.. kafes konumuyla alakalı durum bıraz karışık
özelden se burda açık açık sorsan her ustanın farklı bir tavsiyesi ile en doğru bulunmaya çalışılır her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır ama önemli olan iyi sonuçlar elde etmek bence burdan yaz özelden soracam dersen bana yazabilirsin özelden yada oda olmadı geniş bir zamanda tlf la görüşebiliriz saygılarımla...